Mam problem z internetem w play mniej więcej od czasu kiedy przedłużyłem abonament za 19.50 + pakiet 2gb za 10zl.
Używam iPhone 6.
Bardzo czesto bardzo dużo czasu mija zanim telefon połączy sie z internetem. Np w safari wpisuje cos w wyszukiwarce w pasku, klikam idź a telefon potrzebuje około 30 sekund zanim ruszy.
Podobnie gdy włączę messengera i najcześciej pisze "łącze..." Tez przez około 5-30 sekund.
Czy moze to byc wina operatora? Jak wspomniałem problem jest mniej więcej od czasu przedłużenia umowy
Działasz na ich własnym zasięgu czy na roamingu? Ja najczęściej miałem tak korzystając z ich roamingu w Plusie. Wyglądało jakby spowolniony był ruch z mojego sprzętu do serwera DNS.
Niezależnie od tego, możesz zrestartować iPhona, to czasem pomaga, ewentualnie wyzerować ustawienia sieciowe.
Dzieje mi sie tak niezależnie od zasięgu. Dzis jechałem autem chciałem szybko znaleźć inna drogę. Mimo pełnego zasięgu 3G w sieci macierzystej Google maps nie wyszukało - błąd połączenia z internetem
Ja także mam ten abonament i na zasięgu playa działa kilka megabitów w roamigu ucina prędkość do 2 megabitów ale to wystarczająca prędkość dla telefonu. Nie zauważyłem u siebie spowolnienia jakie ty masz wszystko szybko się otwiera. Wina pewnie twoich ustawień zresetuj punkty dostepowe apn może pomoże.