• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #801824  autor: zwariowany.kurczak
 15 maja 2015, 17:24
Witajcie,
posiadam dwa Nju na Kartę, a docelowo chcę osiągnąć Nju Buzz + Do Komórkowych za 19zł + Nju dodatkowy 9zł.

Pierwszy zgrzyt..na stronie http://www.njumobile.pl/zakup wybrałem "chcę zmienić ofertę z nju na kartę na nju z rachunkiem" i dalej kod SMS + o dziwo, informacja " Twój docelowy Nju dodatkowy XXX YYY VVV" - nie jest tu błędny zapis wprowadzający w błąd?
Dalej standardowo formularz do wypełnienia (żadne dane nie zaimportowały się z zarejestrowanego numeru Nju na kartę)... Pytanie o weryfikację płatniczą, wybór eFV, aktywacji od razu Do komórkowych za 19zł + zgody marketingowe.
Na końcu otrzymałem gotowy formularz, identyczny, jak bym kupił nowy abonament... ZERO info iż jest to migracja z karty... trochę Nju miesza.

Pytania:
- rozumiem iż mam szykować kopię dowody osobistego do wglądu, czy kurier zabiera?
- jeśli kurier będzie w ok. 20 maja, na jaki okres rozliczeniowy się załapie karta SIM?
- rozumiem iż od aktywacji, do końca niepełnego okresu rozliczeniowego, nie będą działać "bezpieczniki opłat", liczone będą standardowe stawki.
- po wystawieniu pierwszej FV, z aktywnym Nju Buzz + Do 19zł, mogę wypełnić wniosek o Nju Dodatkowy i znów kurier?

Sugestia:
- szkoda iż Nju nie pomyślało o łącznym formularzu, np. wypełniam dane aby jeden numer przełączyć z karty Nju do Nju Abonament, a drugi z Nju na kartę jako Nju Dodatkowy do wspomnianego Nju Abonament... Wiem że to zakręcone i system Orange może nie ogarnąć.. ale wygodne dla Klienta i unika się 2x kuriera...
 #802797  autor: nju mobile
 21 maja 2015, 11:57
Dziękujemy za zwrócenie uwagi na proces zamówienia i informacje na błędny zapisie. Przekazaliśmy już informacje do osób odpowiedzialnych za stronę.
Kurier przy podpisaniu umowy poprosi Cię o dowód osobisty, ale tylko do wglądu, nie musisz mieć kopi dowodu osobistego.
Okres rozliczeniowy jest ustalany jako najbliższy po powrocie do nas podpisanej umowy.
Do momentu aktywacji numeru w Nju z rachunkiem będą działały limity, natomiast promocja Do komórkowych za 19 zł włączy się od nowego okresu rozliczeniowego.
Po aktywacji Nju z rachunkiem możesz od razu złożyć zamówienie na Nju dodatkowy.
Dziękujemy za sugestię wprowadzenia jednego formularza. :)