• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #793225  autor: Rapid90
 30 mar 2015, 07:52
Witam, zastanawiam się z powodu iż za miesiąc będę musiał przedłużyć umowę lub ją rozwiązać czy przejść do T-Mobile. Obecnie abonament mam w Orange i płacę 69 zł + internet mobilny w Play gdzie płacę 49 zł za 18 GB 3G. Z racji iż dużo dzwonię interesuje mnie oferta T-Mobile też za 69 zł z nielimitowanymi sms i rozmowami do wszystkich sieci + 1GB netu oraz oferta internetu mobilnego 50 GB za 40 zł + LTE. Co myślicie o tej sieci warto tam przejść ? Orange mnie trochę zlewa bo ofertę przedłużenia umowy w tej chwili mam 200 min i sms do wszystkich sieci, darmowe w Orange + 500 MB netu. A z Play Online chce zrezygnować z powodu wkurzającej mnie prędkości netu - naprawdę sukcesem jest osiągnięcie 1 MB/s siedziąc z wpiętm modemem przy oknie... (Lublin - Poręba) masakra jakaś :?

Ewentualnie jeśli polecacie inne sieci... Z drugiej strony Play oferuje 50 GB za 35 zł + 10 zł LTE oraz abonament bez limitu rozmowy i sms za 59 zł - ale boję się trochę tej prędkości, że będzie dalej słabo... Macie jakieś doświadczenia z LTE Play w Lublinie ?
 #793251  autor: Ruben
 30 mar 2015, 11:40
Rapid90, na samej Porębie nie miałem okazji sprawdzić ale znajomy, który mieszka niedaleko narzeka na prędkość LTE w Play (2-3Mb/s) a z hspa+dc Orange wyciąga 10-12Mb/s a zdarza się, że 20Mb/s. Zgłaszane było do operatora i w odpowiedzi otrzymał informację, że nie stwierdzają żadnych nieprawidłowości. Możliwe, że jest tak duże obciążenie na danej stacji.
W innych miejscach np. Kalina 16Mb/s jest do osiągnięcia.
Jak widać trzeba testować samemu, bo podpisujesz umowę na kilkanaście m-cy więc absolutnie nie zdawałbym się na opinię osób na portalu.
==edit
Sprawdziłem, i zarówno Orange jak i Play mają pozwolenie na budowę na m.in. LTE na Kościele, może nawet już działa, trzeba sprawdzić, bo to ma duże znaczenie.
 #793254  autor: Rapid90
 30 mar 2015, 12:08
Hmm z tego co wiem to ta antena już jest dawno zrobiona (pracowałem w firmie która się tym zajmowała). To było jakoś czerwiec - lipiec 2014r.

Hmm narazie na 90 % jestem zdecydowany na ofertę T-Mobile - obniżony abonament przez 3 miesiące + brak abonamentu do momentu przeniesienia numeru. Jedynie to tylko będę musiał jakoś przetestować ten mobilny jak hula....
 #793266  autor: kamil1221
 30 mar 2015, 13:01
Szukasz oferty z telefonem czy bez?
W Orange w of. bez telefonu za 29,99zł masz rozmowy, smsy bez limitu do wszystkich sieci komórkowych w kraju i 1GB internetu za 0zł.
Dokupując internet mobilny możesz liczyć na rabat Orange Open: -10zł/mies.
Orange Freenet za 69,90zł [z urzadzeniem] ma w sobie 40GB oraz nielimitowany LTE w prędkością do 10Mb/s. (po wyczerpaniu pakietu głównego). Za taki pakiet płaciłbyś 89,89zł
Bez urządzenia freenet na 2 lata 49,90 za 40GB. Razem 69,89zł
 #793277  autor: Ruben
 30 mar 2015, 13:41
kamil1221, czy mógłbyś podesłać linka do tej oferty, bo na stronie jest podobna ale trzeba dopłacać za stacjonarne (10pln) i MMSy (10pln).
 #793281  autor: Rapid90
 30 mar 2015, 13:47
Szukam oferty z telefonem. W T-Mobile tym bardziej zachęcą bo upatrzyłem sobie Samsung Galaxy Grand Prime i u nich jest za 9 zł przy abonamencie w/w.