• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #758086  autor: andi4444
 24 paź 2014, 10:34
Mam pytanko,
obecnie jestem w Orange. Umowa obowiązuje do 22.12.2014. Planuję przenieść swój numer do T-M i mam kilka wątpliwości:
1. chcę to zrobić przez internet w opcji oferta dla przenoszących numer z innej sieci i tam jest taka opcja: "Zawieszenie opłaty abonamentowej dla klientów przenoszących numer Przenieś numer do T‑Mobile i wybierz nowy telefon. Nie musisz płacić abonamentu nawet przez 6 miesięcy"
co to oznacza? że przez okres czyli do końca grudnia płacę abo Orange, czyli oficjalnie nie zrywam z nimi umowy tylko kończę zgodnie z terminem i potem nastąpi przeniesienie numeru do T-M? Rozumiem, że nie muszę tego zgłaszqać Orange tylko całą procedurę wykonuje za mnie T-M?
2. Gdybym nie wybrał tej opcji, to następuje zerwanie umowy z Orange (płacę karę umowną, w moim przypadku ok 90 zł) i rozpoczynam 24 miesiące z T-M już od zaraz? oczywiście na swoim numerze?

.......---> Nokia N95 8GB -> SPV M650 -> Samsung Omnia 2 -> HTC HD2 -> iPhone 4S 16 GB -> iPhone 5 16GB -> iPhone 5S 16GB -> iPhone 6 Plus 64 GB -> iPhone 7 Plus 128 GB -> iPhone 8 Plus 64 GB
 #758472  autor: mariananna
 26 paź 2014, 12:53
ad 1. To oznacza, że nie płacisz za usługi w T-M do czasu przeniesienia numeru, czyli do 22 XII, w tym czasie płacisz tylko ratę sprzętowa w T-M (bo telefon, bez simlocka, otrzymasz wraz z umową) oraz swój abonament w Orange. W tym okresie nie korzystasz z usług T-M, tylko Orange. Orange wyłącza kartę z końcem umowy, wówczas wkładasz do telefonu kartę T-M (przyjedzie razem z telefonem), odwiesza się abonament i pojawia się Twój numer na tej karcie. Przenosiny zakończone. T-M załatwia wszystko za Ciebie - Ty niczego nie wypowiadasz w Orange.

Przykład

Wybierasz Jump S za 49.99zł, zapłacisz tylko ratę za sprzęt ( bo 49.99 to suma raty za tel. 20zł i abonamentu 29.99zł) - 20zł w listopadzie, a pod koniec grudnia otrzymasz fakturę za usługi plus ratę, czyli 49.99zł plus opłata aktywacyjna.

ad 2. Nie, nie - warunki przeniesienia numeru sa potwierdzane zawsze telefonicznie przez sklep internetowy (dzwonią z numeru 608900110) i wtedy potwierdzasz w jakim trybie kończysz umowe z Orange.

#758561  autor: andi4444
 26 paź 2014, 19:34
Dzięki serdeczne za wyjaśnienie, dzisiaj dokonałem zamówienia IP5C dla córki i czekam zatem na telefon z T-M :)
wybiorę opcję dokończenie umowy z Orange (bez zrywania) i przejdę do T-M :) a telefon już mogę używać od razu (tzn córka) tylko muszę jeszcze zamienić kartę SIM na nano SIM w Orange :)

.......---> Nokia N95 8GB -> SPV M650 -> Samsung Omnia 2 -> HTC HD2 -> iPhone 4S 16 GB -> iPhone 5 16GB -> iPhone 5S 16GB -> iPhone 6 Plus 64 GB -> iPhone 7 Plus 128 GB -> iPhone 8 Plus 64 GB