• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #730895  autor: Micho
 07 lip 2014, 20:10
Rok temu z hakiem przedłużałem umowę w której mam m.in. 250MB netu. Dzisiaj wszedłem z ciekawości na IBOA i widzę że mam 2GB do wykorzystania. Niewykorzystane dane kumulują się/przechodzą na nowy miesiąć czy to jakiś błąd T mobile??

Wykorzystanie danych
12.79 / 2068.0MB

tak mam na IBOA

#730932  autor: KC-KARLOS
 07 lip 2014, 21:58
Micho, jaką masz taryfę? I czy posiadasz aktywny pakiet typu "non-stop" z lejkiem?
W starych taryfach T-Mobile (Rodzinne albo w opcjach na kartę czy mix jeszcze rok-dwa lata temu) dane z pakietów odnawialnych non-stop kumulowały się.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#730937  autor: st.konsultant
 07 lip 2014, 22:10
Karlos20 pisze:Micho, jaką masz taryfę? I czy posiadasz aktywny pakiet typu "non-stop" z lejkiem?
W starych taryfach T-Mobile (Rodzinne albo w opcjach na kartę czy mix jeszcze rok-dwa lata temu) dane z pakietów odnawialnych non-stop kumulowały się.
Nie prawda. W taryfach Rodzina oraz w nowych JUMP, pakiety nie kumulowały i nie kumulują się.

[ Dodano: 2014-07-07, 22:13 ]
Micho pisze:Rok temu z hakiem przedłużałem umowę w której mam m.in. 250MB netu. Dzisiaj wszedłem z ciekawości na IBOA i widzę że mam 2GB do wykorzystania. Niewykorzystane dane kumulują się/przechodzą na nowy miesiąć czy to jakiś błąd T mobile??

Wykorzystanie danych
12.79 / 2068.0MB

tak mam na IBOA
Bez zajrzenia na konto, na 100% raczej nikt Ci nie odpowie. Ja stawiam, że chodzi o rzecz następującą. Masz jakiś pakiet w ramach abonamentu, np 250 MB albo 500 MB. Jak się zmieścisz to nic nie dopłacasz, ale jak przekroczysz, to limit zwiększa się automatycznie na 1 GB albo 2 GB (w zależności od taryfy) i do faktury dochodzi dopłata. Najczęściej 10 zł.
Zadzwoń do BOA i będziesz miał pewność czy mam rację.

#731000  autor: Micho
 08 lip 2014, 09:34
Po pierwsze małe sprostowanie, w abo mam 500mb co miesiąc :)
st.konsultant pisze:Ja stawiam, że chodzi o rzecz następującą. Masz jakiś pakiet w ramach abonamentu, np 250 MB albo 500 MB. Jak się zmieścisz to nic nie dopłacasz, ale jak przekroczysz, to limit zwiększa się automatycznie na 1 GB albo 2 GB (w zależności od taryfy) i do faktury dochodzi dopłata. Najczęściej 10 zł.
Właśnie chodzi o to, że ja praktycznie nie używam netu, raz na 1-2 miesiące tyle co zużyje Yanosik czyli jak widać wyżej kilkanaście mb :)

Na IBOA mam:

Taryfa Rodzina 40

Posiadane pakiety (pozostało do wykorzystania)
PR-250min dowsz99bezRo nodata (17-06-2014 - 17-07-2014)

#731010  autor: st.konsultant
 08 lip 2014, 10:03
Micho pisze:Po pierwsze małe sprostowanie, w abo mam 500mb co miesiąc :)
st.konsultant pisze:Ja stawiam, że chodzi o rzecz następującą. Masz jakiś pakiet w ramach abonamentu, np 250 MB albo 500 MB. Jak się zmieścisz to nic nie dopłacasz, ale jak przekroczysz, to limit zwiększa się automatycznie na 1 GB albo 2 GB (w zależności od taryfy) i do faktury dochodzi dopłata. Najczęściej 10 zł.
Właśnie chodzi o to, że ja praktycznie nie używam netu, raz na 1-2 miesiące tyle co zużyje Yanosik czyli jak widać wyżej kilkanaście mb :)

Na IBOA mam:

Taryfa Rodzina 40

Posiadane pakiety (pozostało do wykorzystania)
PR-250min dowsz99bezRo nodata (17-06-2014 - 17-07-2014)
Jest tak jak mówiłem. Jeżeli się mieścisz w 500MB to nic nie dopłacisz. Jak przekroczysz to limit zwiększy się do 2GB i dopłacisz 10 zł. Dzieje się to automatycznie. Jestem na 99% pewny, że właśnie o to tutaj chodzi.

#731016  autor: Micho
 08 lip 2014, 10:14
No to dobrze wiedzieć :) Trochę to wprowadzające w błąd bo myślałem że mam 2GB do wykorzystania i bym się ładnie naciął :)