• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#727404  autor: kanline1
 24 cze 2014, 18:03
Witajcie! Otóż mam teraz telefon w mixie na doładowania (pozostało 6) i bardzo zależy mi na przeniesieniu obecnego numeru właśnie na abonament w taryfie Jump za 49,99zł + telefon (Samsung galaxy s3 lte). W punkcie sprzedaży T-mobile powiedzieli mi, że taka migracja jest możliwa jak pozostaną mi min. 2 doładowania, więc nie jest mi to na rękę. Opisałem sprawę na Iboa i zadzwonił do mnie konsultant T-mobile, gdzie opisałem sprawę i po konsultacji z kierownikiem oddzwonił do mnie i oznajmił, że taka migracja jest możliwa i po prostu bez żadnych problemów mogę przejść na abonament, a mix tak jakby zostanie anulowany. Teraz mam do was pytanie, czy mam się godzić na taką umowę przez telefon, nie zostanę jakoś oszukany i wplątany w jakaś inna umowę albo jakieś dodatkowe opłaty. Konsultant zapewniał mnie, że zapłacę tylko za telefon oraz standardowo abonament w cenie 49.99zł. Mówił, że zadzwoni w czwartek i wtedy podejmę ostateczną decyzję. Ktoś miał podobny przypadek? To nie jest żadne naciąganie? Boję się trochę zawierać umowę przez telefon. Proszę o odpowiedź.

Ps. Z góry przepraszam jeśli zły dział lub post.

#727534  autor: szpenton
 25 cze 2014, 00:10
Zapytaj konsultanta o opłatę aktywacyjną (przy przejściu z mix na abo jest na pewno) i może jakieś dodatkowe rabaty, np na telefon. Po tym jak wyrazisz zgodę na zawarcie umowy powinieneś na maila dostać link do dokumentów (umowa i regulaminy) jak Ci nie będzie coś pasowało to nie odbierzesz przesyłki, po za tym zawsze masz czas na odesłanie jak się rozmyślisz. :)

#727663  autor: kanline1
 25 cze 2014, 16:34
Dzięki za odpowiedź, jutro do mnie zadzwoni to się spytam jeszcze o tą opłatę aktywacyjną. Bo jeśli chodzi o przesyłkę kurierską to nawet nie wspomniał że jest opłata około 20zł, ale mówił, że w ramach migracji przesyłka będzie za darmo. Jakieś haczyki mogą mnie jeszcze czekać, bo mówił wcześniej, że wyśle regulaminy + cennik na email i do dziś ich nie ma. ( może zły email). Pozdrawiam.

#727790  autor: usiu128
 26 cze 2014, 11:20
z mixa do abonamentu aktywacja za 1zł.