• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 1 z 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
 #685097  autor: ciekawy
 24 gru 2013, 01:18
weszła oferta no limit w nju za 19 zł,

ale jest bez stacjonarnych ?

a za stacjonarne do 10 zł dodatkowo ?

czyli wygląda na to,że wszystko zostaje po staremu
Ostatnio zmieniony 27 gru 2013, 19:43 przez ciekawy, łącznie zmieniany 1 raz.

#685098  autor: dawidos160
 24 gru 2013, 01:34
Haczykiem bym tego nie nazwał. Po prostu jeśli nie dzwonisz na stacjonarne, to po co masz za to dodatkowo płacić ? W dodatku T-Mobile przebił ofertę nju, więc zareagowali tak, jak potrafili najlepiej ;)

#685103  autor: ciekawy
 24 gru 2013, 07:02
może racja, kto nie dzwoni na stacjonarne będzie miał taniej, a dla dzwoniących na stacjonarne dalej może zostać 29 zł

#685104  autor: Ruben
 24 gru 2013, 07:10
Oferta oparta na mechanizmie znanym z pełnego no limit za 29pln (ze stacjonarnymi) ale powiedziałbym, że dla niektórych w wersji ulepszonej ponieważ zrobiono kolejny próg kwotowy.
Tym razem dla połączeń na numery stacjonarne (10pln). Jeżeli ktoś w miesiącu dzwoni na stacjonarne mniej niż ~53 minuty, to oczywiście zapłaci mniej niż 10pln.

W nowej ofercie są trzy progi kwotowe:
1. 19 pln dla połączeń na telefony komórkowe
2. 10 pln na telefony stacjonarne
3. 9 pln na SMSy

Jeżeli któregoś nie przekroczymy, to zapłacimy mniej, bo tylko za to co wykorzystaliśmy.
Mechanizm nju mobile w mojej ocenie jest obecnie najlepszym rozwiązaniem na naszym rynku wśród abonamentowych ofert.
To nie jest oferta, która jest typowym no limit ze zryczałtowaną opłatą miesięczną.
Jej przewaga polega na tym, że jest to oferta, która może być zarówno niskim abonamentem (kiedy dzwonimy mało) jak i abonamentem no limit (kiedy dzwonimy dużo), czyli takie "all in one" i do tego umowa na czas nieokreślony.
Trudno uwierzyć, że to marka Orange :-)
Trudno będzie wprowadzić coś lepszego.
Ostatnio zmieniony 24 gru 2013, 08:03 przez Ruben, łącznie zmieniany 1 raz.

#685106  autor: Sig
 24 gru 2013, 08:03
Nie ma sensu szukać dziury w całym. Oferta, jak i mechanizm naliczania bardzo korzystny, przyjazny i przejrzysty. Każdemu, kto od iluś lat ma telefon komórkowy trudno będzie uwierzyć w tak niskie stawki :-). Oczywiście, jak każdy no limit nie jest to rozwiązanie optymalne w każdym przypadku - wszystko rozbija się o profil dzownienia, ale dla kogoś kto chce mieć święty spokój i pewność, że nie zapłaci więcej niż dana kwota (a może płacić mniej, jak nie wykorzysta w pełni) to jest to najlepsze rozwiązanie. To taka jakby oferta na kartę z wyeliminowaniem minusu karty (brak możliwości dzwonienia po skończeniu środków).

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#685112  autor: KA
 24 gru 2013, 08:46
Gdyby nie zasięg i jakość rozmów w wielu znanych mi niestety lokalizacjach - nju byłoby nr1. Jeśli u kogoś dobrze działa Orange (podobno są tacy :-D ), jest to oferta bijąca na głowę wszystko, co do tej pory u nas zaprezentowano.
Nowe rozwiązanie - genialne. Wielu zapłaci za rozmowy tylko 19zł, a np. moja mama (dzwoni prawie wyłącznie na stacjonarne, ale dużo, nie używa sms ani neta) niewiele ponad 10zł. Nie cenię Orange, ale to im się naprawdę udało!

#685116  autor: user_delete27
 24 gru 2013, 09:04
A jak z pakietami data ?
Rozmowa z konsultaantem :
Adriana xxx
Witam, w czym mogę pomóc?

krzysztof
Witam, czy w nowej usludze " 19zl do komorkowych" sa dostepne pakiety internetowe z nju buzz?

9:00 am
Adriana xxx
To jest usluga, więc nie ma poduslug

Czyli wedlug pacjenta z livechata nie ma pakietow, jest tylko prog kwotowy 19zl. W regulaminie tez nic nie znalazlem na temat pakietow.

#685117  autor: user_delete19
 24 gru 2013, 09:08
KA pisze:Gdyby nie zasięg i jakość rozmów w wielu znanych mi niestety lokalizacjach - nju byłoby nr1. Jeśli u kogoś dobrze działa Orange (podobno są tacy :-D ), jest to oferta bijąca na głowę wszystko, co do tej pory u nas zaprezentowano.
Ano niestety :( w moim przypadku Orange przegrywa z TM (i w sumie z Play, sic!).

W tej ofercie brakuje mi tylko jednej rzeczy - trochę lepszego limitu na internet / braku konieczności pamiętania o ręcznej aktywacji pakietu internetowego co miesiąc - jakby wprowadzili 'promocje' gdzie za mniejszy pakiet internetu bylby mniejszy 'no-limit'/lejek byloby ciekawie (wtedy max w miesiacu mogloby wynosic powiedzmy 9sms, 19komorki, 10stacjonarne, 9net (nawet za 250-500mb).

#685124  autor: magott
 24 gru 2013, 09:40
dawidos160 pisze:W dodatku T-Mobile przebił ofertę nju, więc zareagowali tak, jak potrafili najlepiej ;)
Można wiedzieć o jakiej ofercie piszesz?

#685128  autor: KA
 24 gru 2013, 09:46
To jest nowa usługa dotycząca rozmów, a pakiety neta są, jakie były - wszystko jest na ich stronie, nawet nie ukryte :mrgreen:
Kto pyta o cokolwiek konsultantów??? (chyba, że w Virgin)

#685170  autor: macc
 24 gru 2013, 13:11
Super oferta. max 19zl za komórki, max 10zł za stacjonarki, max 9zł za smsy, max 19zl za internet. Do tego pakiety 700MB za 7zł. Orange popsuł Play . Oferta Play wygląda jak bardzo ubogi krewny.

#685177  autor: ciekawy
 24 gru 2013, 14:01
oferta dobra, żeby jeszcze poprawili jakość rozmów to byłoby dużo lepiej

#685217  autor: macc
 24 gru 2013, 20:12
Jakość zależy od lokalizacji i telefonu. U mnie działa bezproblemowo.

#685243  autor: marcin1980
 24 gru 2013, 23:46
Jakość rozmów orange jest dobra jedyny minus to zauwazyłem na korzyść nawet t-mobile lepszy zasięg, tam gdzie orange ledwo jedna kreska t-mobile ma dwie kreski zasięgu

Uśmiechnij się szkoda życia na głupoty

#685246  autor: ciekawy
 25 gru 2013, 00:10
macc,

w NetWorks bywa tak,że w tym samym miejscu Orange potrafi mieć gorszy zasięg i gorszą jakość rozmowy na 2G, to zdecydowanie powinni poprawić,

a tak a propo oferty to to minimum 9 zł,które i tak trzeba płacić w nju można wykorzystać na rozmowy na stacjonarne i rachunek nie będzie wyższy niż te 9 zł jeśli to nju byłoby wykorzystywane tylko na stacjonarne numery ?

#685248  autor: Liquid
 25 gru 2013, 00:26
ciekawy pisze:macc,

w NetWorks bywa tak,że w tym samym miejscu Orange potrafi mieć gorszy zasięg i gorszą jakość rozmowy na 2G, to zdecydowanie powinni poprawić,

a tak a propo oferty to to minimum 9 zł,które i tak trzeba płacić w nju można wykorzystać na rozmowy na stacjonarne i rachunek nie będzie wyższy niż te 9 zł jeśli to nju byłoby wykorzystywane tylko na stacjonarne numery ?
Tak będzie. Za same stacjonarne zapłacisz min. 9 zł a max. 10 zł.

#685249  autor: ciekawy
 25 gru 2013, 00:31
fakt,czyli złoty więcej niż napisałem, pomyliłem się,że stacjonarne kosztują 9 zł ale ok, pomyłka o 1 zł to jeszcze nie taka duża pomyłka

#685253  autor: dawidos160
 25 gru 2013, 02:04
magott pisze:
dawidos160 pisze:W dodatku T-Mobile przebił ofertę nju, więc zareagowali tak, jak potrafili najlepiej ;)
Można wiedzieć o jakiej ofercie piszesz?
Magott - oferta bez telefonu w T-Mobile to NL rozmów, smsów i 2 Gb neta za 49,99. Nju kosztowało to 57 ( i nadal kosztuje jeśli dzwonisz na kom i stacjonarne ), teraz jak dzwonisz tylko na kom to będzie 47 zł

#685258  autor: macc
 25 gru 2013, 06:07
ciekawy pisze:macc,

muszę schylić czoło bo na razie w moim rejonie nie było"modernizacji" sieci orange/t-mobile.Planowane są roboty na 2014,więc po modernizacji na moim terenie mogę zmienić zdanie jak 'nam ulepszą zasięg" :wink:

#685261  autor: user_delete19
 25 gru 2013, 08:06
ciekawy pisze:a tak a propo oferty to to minimum 9 zł,które i tak trzeba płacić w nju można wykorzystać na rozmowy na stacjonarne i rachunek nie będzie wyższy niż te 9 zł jeśli to nju byłoby wykorzystywane tylko na stacjonarne numery ?
nie, to 9pln to jest minimalna kwota która nie jest doliczana ekstra - z niej idą już środki na poszczególne 'nolimity' - czyli z tych 9pln możesz wydzwonić 5pln na stacjonarne, a później jeszcze 4pln na komórkowe, i żeby mieć no limit na komórki musisz wydzwonić jeszcze 15pln i w sumie rachunek będziesz miał na 24pln.
  • Strona 1 z 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5