Co myślicie o Erze Domowej i Firmowej? Jak Plus wyskoczył z tym pomysłem to myślałem, że ta bałach. Ale teraz już sam nie wiem. Ktoś z was jeszcze używa stacjonara? Taka usługa ma przyszłość?
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Osobiście z tego nie skorzystam, jednak namawiam na tą ofertę moją babcie. Poczekam jak ta usługa będzie się rozwijać.
Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2
http://www.era.pl/index.php?id=era_zob§ion=home tutaj jesttakie jakby porównanie tych ofert...
Mozna tez zobaczyć niżej

Mozna tez zobaczyć niżej

I tu się mylisz - abonament za 20 złotych i numer stacjonarny to nic ciekawego?dawoo1 pisze:Ja myślę że to nic ciekawego i jeszcze taryfikacja co 3 min? bez sensu
60 minut, mimo 3 minutowej taryfikacji to 20 krótkich połączeń. Idealny telefon na działkę, dla dziadków itp.
Nie mówię, że to jakaś tam supersuper oferta, ale na pewno jest ciekawa

Sam jestem abonentem ERY od 8 lat i zapewne, gdy będę potrzebował numer stacjonarny, to skorzystam z ich propozycji. Od razu masz telefon, od ręki aktywny - nie widzę problemu.
Tak więc może nie tyle co zachęcam, ale uważam, że propozycja jest ciekawa. Minusem jest to, że nie obejmują tego TPS'owe darmowe wieczory i weekendy

No i porównaj sobie z tym, co wrzucił kin - chyba trochę przedwczesną wydałeś opinię...
Jakie 20zł? Przecież koszt tego wynosi 30zł, a jeśli mamy telefon w erze i umowę podpiszemy na 2 lata to dopiero jest za 20zł. To jednak różnica. 2/3 Polaków nie ma telefonu w erze, a połowa tej 1/3 nie nadaje się do promocji bo ma na kartę albo w miksie. Dla mnie idealną taryfą była by domowa oferta plusa gdyby tylko miała nr stacjonarny
Poza tym mam neostradę jak spora część Polaków więc nie mogę pozbyć się nr w TP

Poza tym mam neostradę jak spora część Polaków więc nie mogę pozbyć się nr w TP

Jedi, to kwestia czasu tylko za Nim Polkomtel wejdzie z ofertą WLR. Już zgłosili wniosek, pewnie niedługo będą negocjować - obstawiam 6 - 10 miesięcy aż wystartują. Pozatym, Polkomtelowi WLR potrzebny jest nie tylko jako "dodatek" ofertowy ale także jako pewien stopień realizowania strategii biznesowej - świadczenia usług telefonii konwergentnej.
Jakiś typek zrobił porównanie, dość ubogie na razie, ale jak rozumiem sie jeszcze rozwinie.
http://GSMstacjonarnie.za.pl
tak stricte cenowo to Era wygląda bardzo dobrze
http://GSMstacjonarnie.za.pl
tak stricte cenowo to Era wygląda bardzo dobrze
Według mnie oferta średnio ciekawa, według mnie jeżeli ktoś chciałby komórkę, to wziąłby komórkę, a nie jakąś komórkę stacjonarną z zacofaną taryfikacją i bez możliwości przeniesienia numeru. Jedynie cena abonamentu może zachęcić, ale TYLKO abonamentowców ERY no i może gdyby nie to uwiązanie na 2 lata
..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...
Dla starszych ludzi w sam raz. Maja TANIEJ i takie same zasady dzwonienia jak przez ostanie iles tam latoprych pisze:Według mnie oferta średnio ciekawa, według mnie jeżeli ktoś chciałby komórkę, to wziąłby komórkę, a nie jakąś komórkę stacjonarną z zacofaną taryfikacją i bez możliwości przeniesienia numeru. Jedynie cena abonamentu może zachęcić, ale TYLKO abonamentowców ERY no i może gdyby nie to uwiązanie na 2 lata

bigman, mogliby dać coś, co przypomina telefon stacjonarny. Raczej wątpię aby dało się przyzwyczaić starszą, konserwatywną osobę, która do tej pory ma może i nawet telefon z tarczą, na przejście na komórkę, którą jeszcze trzeba ładowac
oprych, mniej wiecej to mialem na mysli co napisales. Najbardziej przypominajacym tradycyjny telefon jest Jablotron. A tak swoja droga to ciekawy jestem czy sa jakies przystawki GSM umozliwiajace wykorzystanie tradycyjnego telefonu? (cos na wzor koncowki ISDN umozliwiajacej podlaczenie analoga).
Po za tym jestem ciekawy ilu abonentów po roku będzie miała era domowa? Może jestem sceptyczny, ale nie liczyłbym nawet na milion
Aby przyciągnąć ludzi, trzeba naprawdę olbrzymiej różnicy cenowej a to wygląda jak TP i tele2, różnice nei aż tak wielkie, aby się fatygować na zmianę dla przeciętnego użytkownika. W pierwszej kolejności skorzystają pewnie ludzie uprzedzeni do TP a jednocześnie potrzebujący jednak telefonu stacjonarnego

oprych, zgadzam się z Twoim zdaniem. Nie jest to jakaś rewolucja, a raczej alternatywa dla TP
Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2