• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 488 z 692
  • 1
  • 486
  • 487
  • 488
  • 489
  • 490
  • 692
 #863094  autor: KC-KARLOS
 23 kwie 2016, 13:35
Szewczyk12 pisze:Umowa konczy mi się w lutym, czy jest już lub kiedy będzie możliwość złożenia rezygnacji i uzyskania oferty? Orientuje się ktoś?
W lutym tego roku czy w przyszłym. To dość istotne, gdy masz do 2017 roku, to musisz poczekać.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #863100  autor: KC-KARLOS
 23 kwie 2016, 14:26
Szewczyk12: bez telefonu oferty specjalne są na 3 miesiące przed końcem umowy. Z telefonem: jest to uzależnione od wielu czynników (regularne płatności, kwota zobowiązania itd.) i statystyk billingowych. Może Play zgodzić się na przedłużenie umowy wcześniej niż na 3 miesiące przed (wybrani Abonenci bez opcji ratalnych mogą na 12 miesięcy przed). Uwaga, w takiej sytuacji obowiązuje oferta standardowa bez promocji.
Więc jest to kwestia indywidualna. Zapytaj konsultanta pod *500.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #863108  autor: Szewczyk12
 23 kwie 2016, 15:35
Z reguralnymi płatnościami będzie problem haha :D dziwne, w plusie jeśli tylko oferta pobiera się w systemie (7-8miesiecy wcześniej) to klient już może skorzystać z oferty tzw dopalonej oczywiście po wypowiedzeniu. Bralbym ofertę z telefonem, tak więc za miesiąc dwa spróbuje, zobaczymy co zaproponują, rezygnację cofnąć nie problem :) numer jest na ojca, więc pod *500 dużo mi nie powiedzą :P przy okazji, wiesz może ile kosztuje cesja?
 #863109  autor: KC-KARLOS
 23 kwie 2016, 15:44
Szewczyk12 pisze:wiesz może ile kosztuje cesja?
Opłata zależna od taryfy, w Formułach Smartfon - tych najnowszych, cesja jest płatna 29,99. Cesja jest bezpłatna tylko do taryf FORMUŁA 4.0, S, M, L i starszych np. LongPlay. Ale jeśli mi napiszesz jaką masz taryfę, odpowiem precyzyjnej.

#863111  autor: KC-KARLOS
 23 kwie 2016, 16:02
Szewczyk12 pisze:Formuła 4.0 unlimited
W Twoim wypadku cesja jest bezpłatna :)
Informuję o konieczności przedłożenia dokumentów wymaganych przez P4, jeśli chcesz przejąć od kogoś numer, chyba, że masz już coś w Play, wówczas wystarczy sam dowód osobisty. W ten sposób przejąłem mixa od cioci, który po spłaceniu jest już w abonamencie, a od 6 kwietnia po raz trzeci przedłużyłem umowę z Play.

#863156  autor: bunia3
 24 kwie 2016, 10:42
Witam, obecnie mam umowę Formuła M płacąc 29zł bez telefonu gdzie jest 400min w tym wszystkie sieci i stacjonarne wymienne na sms, niedługo kończy się okres umowy i chcialem przedłużyć na podobną ale z telefonem. Oferują za 59,90 bez limitu do wszystkich ale za stacjonarne + 10zł jeszcze. Czy można coś wynegocjować żeby dostać stacjonarne za free lub jakiś pakiet min, czy lepiej wysłać wypowiedzenie i wtedy dopiero coś lepszego mogą zaproponować?
 #863157  autor: muhozol
 24 kwie 2016, 11:05
Witam, posiadam dwa takie same abonamenty z telefonami: FORMUŁA PLAY Unlimited
Promocja Super FORMUŁA Specjalna - platne 45 zl kazdy (zawieraja pakiet mb-520, pakiet kwotowy ponad 60 zl na wykorzystanie na sms/mms/tel - wymiennie) w zupelnosci na chwile obecna wystarczajacy gdyz nie przekraczam salda (transfer danych moze ciut za maly ale sie automatycznie blokuje). Oferta przedluzniowa z telefonem na stronie nie wystarczajaca - wg moich potrzeb musialbym zaplacic wiecej, za cos, z czego nie korzystam. Wypowiedzenie zlozone 2 tyg temu - konczy sie 9 maja, od wczoraj zaczynaja dzialac, lecz ne zdazylem odebrac telefonu (dwukrotnie). Moje pytanie: Czy jest mozliwe przedluzenie umowy na dotychczasowych warunkach? oczywiscie z telefonem. W wypowiedzeniu zaznaczona opcja migracji na karte, jak nie dostane podobnej oferty to prawdopodobnie przejde do regionalnej konkurencji lub wezme play mix na 24 doladowania formula mix klasyczna 50 zl ( dla drugiego numeru moze nawet 30 zl bedzie wystarczajaca). I tutaj drugie pytanie: Czy w mixie tez mozna negocjowac ?
 #863158  autor: Wiola_K
 24 kwie 2016, 11:12
Na dotychczasowych waeunkach nie da się przedłużyć. Można zostać tylko na obecnych warunkach. Po wypowiedzeniu umowy oferta jest lepsza niż na stronie ale i tak wszędzie wciskają no limit. Ja po zakończeniu umowy przejdę najprawdopodobniej na mixa bo nie potrzebuję tych wszystkich minut. Telefony w mixie są droższe niż w abo ale to już będę myśleć orzy przejściu. W muxue niestety nie ma negocjacji. Zamawiając przez neta dodają coś tam gratis ake też nie wielle i czasem telefony są ciut tańsze niż w salonie.
 #863184  autor: KC-KARLOS
 24 kwie 2016, 14:32
muhozol i bunia3: za 59,99 abo (minuty/SMS/MMS nieograniczone i 5 GB) są stacjonarne nielimitowane. Można dostać tylko "sredniaki" w cenie rynkowej do 1000 zł, np Huawei P8 Lite czy Samsung Galaxy J5 w dobrej cenie do ok 150-200 zł). Przy złożonym wypowiedzeniu można dostać 6 miesięcy abo za 0 zł ale tylko po kontakcie z konsultantem. Zadzwoń pod *500/8/2 i poznaj szczegóły.

#863195  autor: muhozol
 24 kwie 2016, 17:32
Dziekuje Karlos za odpowiedz, nie interesuja mnie telefony z topowej polki, wazne by nie byl gorszy od trenda plus - z ktorego jestem zadowolony :) 60 zl x 18 miesiace to 1080 zl czyli tak samo jakbym obecne 45 zl placil przez 24 miesiace - warte przeanalizowania :) Jakis aparat do tego moge dostac za 1zl?
 #863201  autor: Wiola_K
 24 kwie 2016, 18:16
Koleżanka w Orange dostała w abo za 45 zł. Samsunga A5 za 200 zł. a A5 z 2016 był za taką samą dopłatą w abo ok. 55 zł. Szkoda że w Play ceny telefonów są sporo wyższe.
 #863216  autor: Mobo43
 24 kwie 2016, 21:04
muhozol pisze:Witam, posiadam dwa takie same abonamenty z telefonami: FORMUŁA PLAY Unlimited
Promocja Super FORMUŁA Specjalna - platne 45 zl kazdy (zawieraja pakiet mb-520, pakiet kwotowy ponad 60 zl na wykorzystanie na sms/mms/tel - wymiennie) w zupelnosci na chwile obecna wystarczajacy gdyz nie przekraczam salda (transfer danych moze ciut za maly ale sie automatycznie blokuje). Oferta przedluzniowa z telefonem na stronie nie wystarczajaca - wg moich potrzeb musialbym zaplacic wiecej, za cos, z czego nie korzystam. Wypowiedzenie zlozone 2 tyg temu - konczy sie 9 maja, od wczoraj zaczynaja dzialac, lecz ne zdazylem odebrac telefonu (dwukrotnie). Moje pytanie: Czy jest mozliwe przedluzenie umowy na dotychczasowych warunkach? oczywiscie z telefonem. W wypowiedzeniu zaznaczona opcja migracji na karte, jak nie dostane podobnej oferty to prawdopodobnie przejde do regionalnej konkurencji lub wezme play mix na 24 doladowania formula mix klasyczna 50 zl ( dla drugiego numeru moze nawet 30 zl bedzie wystarczajaca). I tutaj drugie pytanie: Czy w mixie tez mozna negocjowac ?
Ja też mam tą umowę za 45 zł (200 minut do wszystkich wymienne na sms/mms i 500 mb internetu)

Dostałem propozycje po złożeniu wypowiedzenia- rozmowy nielimitowane na komórkowe i stacjonarne, 500 mb internetu. Trzy miesiące za 5 zł później 49,90. Do tego LG G4C za 49 zł.
Na razie się zastanawiam, mam czas do 27 czerwca.
 #863228  autor: KC-KARLOS
 25 kwie 2016, 02:17
WiolaK: 55 zl abo ale i rata tez ok 50 zl a na start 300 zl. A ofertowo Orange nie dorównuje Playowi.

#863234  autor: Mr.Pelisa
 25 kwie 2016, 08:51
Karlos20 pisze:muhozol i bunia3: za 59,99 abo (minuty/SMS/MMS nieograniczone i 5 GB) są stacjonarne nielimitowane
Na pewno?
W tym abo stacjonarne są darmowe przez 1 m-ąc potem płatne 10zł./mies.
Przy aktywnym wypowiedzeniu dostaje się 6m-cy abo za free i zmniejszają pakiet danych do 4GB.
 #863235  autor: Wiola_K
 25 kwie 2016, 08:52
Nie mam zamiaru zmieniać sieci tym bardziej na Orange. Tylko ceny telefonów są spore. A i tak uważam Play jest najciekawszy pod względem ofert i poprzenosiłam całą rodzinę do Play stąd nie potrzebuje minut za dużo do wszystkich bo najwięcej rozmawiam wewnątrz sieci :)
 #863239  autor: Mr.Pelisa
 25 kwie 2016, 09:09
muhozol pisze:wazne by nie byl gorszy od trenda plus - z ktorego jestem zadowolony :) 60 zl x 18 miesiace to 1080 zl czyli tak samo jakbym obecne 45 zl placil przez 24 miesiace - warte przeanalizowania :) Jakis aparat do tego moge dostac za 1zl?
Skoro jesteś zadowolony z trenda plus to praktycznie każdy tel. przypadnie Ci do gustu :P Ja proponuję Ci wydać trochę więcej niż 1zł. i kupić w tym abo LG K10 LTE (139zł.) - świetny telefon ;)
 #863251  autor: Miked
 25 kwie 2016, 10:51
Witajcie,
przewertowałem ostanie strony tej rozmowy, ale nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Otóż w czerwcu kończy mi się FORMUŁA 4.0 Unlimited dla Firm, a teraz dostałem przez telefon ofertę 61,50 brutto miesięcznie, nielimitowane rozmowy i smsmy do wszystkich sieci oraz nielimitowane stacjonarne, a także 6 gb internetu (poł roku internet darmowy) i telefon Hyuwaei p8 za 72 zł. Czy jeżeli złoże wypowiedzenie umowy to dostanę ciekawszą ofertę?
 #863290  autor: Mr.Pelisa
 25 kwie 2016, 14:56
Miked pisze:(poł roku internet darmowy)
Chyba nielimitowany?
Miked pisze:i telefon Hyuwaei p8 za 72 zł
Raczej P8 lite...
Miked pisze:Czy jeżeli złoże wypowiedzenie umowy to dostanę ciekawszą ofertę?
Ja wejdziesz na stronę Play i porównasz oferty to okaże się, że dostałeś ofertę ze strony więc w Twoim przypadku złożyłbym wypowiedzenie ;)
  • Strona 488 z 692
  • 1
  • 486
  • 487
  • 488
  • 489
  • 490
  • 692
  • 1
  • 486
  • 487
  • 488