• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 47 z 692
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 692

#635450  autor: Ruben
 26 maja 2013, 15:47
chigurh, jeżeli tutaj rozmawiamy o przedłużeniu umowy w Play, to od razu mówimy o ofercie tzw. GU (Grupa Utrzymania) a nie o ofercie dostępnej na stronie ;-). W takich ofertach jest rabat 5pln od ceny standardowej (od formuły M wzwyż).
Formuła S bez telefonu, to koszt 19 pln a w tym pakiet 200 min, nielimitowane rozmowy w Play, nielimitowane SMSy do wszystkich. Formula M to 24 pln, 400 min. do wszystkich, nielimitowane połączenia w Play, nielimitowane SMSy do wszystkich. Do tego dodajesz sobie pakiet internetu w normalnej cenie 10 pln za 500MB (jeżeli potrzebujesz tylko 50MB, to nie ma sensu kupować większego pakietu). Obie umowy są na 12m-cy. Nie napisałeś ile minut potrzebujesz więc trudno doradzić, co dla Ciebie będzie korzystniejsze.
Zapoznaj się tym tematem
Obecnie za 38 pln w nju mobile możesz mieć nielimitowane połączenia i SMSy a 700MB za 7 pln.

#635462  autor: chigurh
 26 maja 2013, 16:28
@flus, @Ruben dziękuje Wam za bardzo cenne rady.
Mój początkowy zamiar był następujący - chciałem obniżyć abonament (miałem 69 zł i zawsze 20-30 zł zostawało do wygadania) ale wybrać opcję z komórką. Mam HTC Desire ale smartfony mnie strasznie irytują - chodzi o pisanie smsów. Klawiatura dotykowa mała a ja mam duże palce i czasem prostego smsa piszę 5 minut bo go ciągle poprawiam.
Dlatego wyszukałem na stronie play Samsung B5330 Galaxy Ch@t - pół dotykowiec - pół qwerty który wstrzelił się w moje potrzeby.Natomiast HTC Desire dam dziewczynie bo de facto smartfon mi nie jest potrzebny odkąd mam tablet.

Abonament dla mnie najlepszy byłby opcja taka, żeby zawierał także darmowe minuty do innych sieci ( dużo nie rozmawiam poza PLAY, po prostu niech będzie niby co) i stacjonarne oraz minimalną opcję internetu w komórce (50 MB wzwyż) na wszelki wypadek by coś sobie czasem sprawdzić w drodze, na mieście itp. Żeby nie był drogi - tak mniej więcej 40 zł i żebym mieścił się co miesiąc i nie płacił za dodatkowe transfery internet czy połączenia poza siecią.

Po Państwa radach zastanawiam się czy nie zrobić tak - np wybrać w PLAY bez telefonu opcje i dokupić używany Samsung B5330 Galaxy Ch@t przez allegro za około 350 zł.

Dokładnie przestudiuje Państwa sugestie odnośnie abonamentów co wybrać.

co do nju mobile czy RedBull Mobile to kompletnie nie mam rozeznania. Czy nie będzie tak, że jak wezmę u nich abonament to osoby dzwoniące do mnie dużo zapłacą?

#635464  autor: Ruben
 26 maja 2013, 16:42
chigurh, nu mobile to nowa marka Orange i koszt połączenia do nju jest taki sam jak do Orange a połączenia z Orange do nju są traktowane jako wewnątrz sieci. Z RedBull mobile jest podobnie ale to marka Play i tutaj niektórzy mogą mieć droższe połączenia. Niby już wszyscy operatorzy umożliwili dzwonienie do Play po równej stawce ale jednak trzeba to w ofertach na kartę Orange i TMobile włączyć kodem samemu więc jak ktoś nie wie o takiej możliwości będzie płacił drożej. Czyli będą płacić tyle samo, co płacą teraz dzwoniąc do Ciebie, bo przecież jesteś w Play.
Zaloguj się na Play24 i zobacz ile minut wydzwaniałeś średnio w ostatnich miesiącach i będziesz mniej więcej wiedział ile minut potrzebujesz. Opcja z zakupem telefonu oddzielnie i abonament bez telefonu jest korzystniejsza w Play, bo i tańsza i krótsza 12m-cy.

#635470  autor: chigurh
 26 maja 2013, 17:27
@Ruben czyli polecałbyś abonament bez telefonu z małym pakietem na 12 miesięcy za 39 zł (nielimitowane w PLAY, 400 minut poza i 500 MB). Rozumiem, że jak doradzałeś wyżej, mogę liczyć na rabat 5 zł przez cały okres umowy czyli 34 zł będę płacił?

W sumie ta oferta wygląda wtedy bardzo fajnie i dokupię sobie lekką używkę tego Samsunga za 350 zł zamiast brać w abonam za 140 w cenie 39 zł w PLAY. 210 zł więcej niby ale da się przeżyć :)

@Ruben Dobrze robię czy może jest lepsza jeszcze oferta?

#635475  autor: Ruben
 26 maja 2013, 17:38
chigurh, dokładnie tak. Piszesz zgłoszenie przez Play24, że na takich warunkach chcesz przedłużyć umowę: Formula M, 400 min., no limit w Play, no limit SMSy do wszystkich, 500MB= 34 pln. To jest dostępne po złożeniu wypowiedzenia przeważnie ale udaje się też po właśnie takiej korespondencji lub rozmowie z konsultantem. Za telefon jednorazowo zapłacisz niby więcej 210 pln ale płacisz mniejszy o 20 pln/m-c abonament i umowa trwa 12m-cy a nie 24 więc de facto zyskujesz na tym około 250 pln a za rok mogą być już lepsze oferty. Oferta z telefonem opłaca się tylko wtedy jak drogi telefon kupujesz w niskiej cenie. Takie okazje zdarzają się w Orange najczęściej. Play raczej na oferty only SIM stawia.
To jest najlepsza wg. mnie oferta w Play, bo innych operatorów nie brałem pod uwagę. Żeby doradzać coś od innego operatora, to musiałbyś swój profil korzystania z telefonu dokładniej przedstawić tj. gdzie najczęściej dzwonisz itp.

#635479  autor: chigurh
 26 maja 2013, 18:10
@Ruben dziękuje!, bardzo mi pomogłeś!
Zrobię dokładnie jak napisałeś.

2 lata temu PLAY dawał dobre smartfony w przystępnych cenach, kiedy już zebrał pokaźną ilość klientów to oferty ze smartfonami ze średniej i wyższej półki zrobiły się bardzo drogie.
Ale i tak chyba oferty minut mają najbardziej przystępne + dużo mam znajomych w PLAY więc darmowe rozmowy czy sms.

Może to się zmieni ale na dzisiaj chcę wrócić do qwerty z androidem bo pisanie na dotykowych doprowadza mnie do szewskiej pasji :)

#635566  autor: witek666
 27 maja 2013, 10:15
Witam złożyłem wypowiedzenie 10 maja 2013 ,umowę mam do 19 lipca 2013. Już dostałem 4 telefony od nich z ofertą na 400 minut , 500mb , darmowe smsy do wszystkich ,wszystko w paly za darmo i to na 12 miesięcy ,ale za 39 zł ,nie chcą zejść na 34 zł , a druga oferta to samo tylko bez internetu ,za 29 zł. Nie wiem co zrobić ,żeby wyrwać to za 34 zł.

#635619  autor: daniel40
 27 maja 2013, 15:37
Ja złożyłem wypowiedzenie tydzień temu. umowę mam do końca lipca. A żadnej oferty nie dostałem jeszcze...

#635840  autor: darekto
 28 maja 2013, 16:12
Witam,

Po złożeniu wypowiedzenia w formie mailowej - wysłałem skan odręcznie napisanej rezygnacji. Po otrzymaniu sms'a o przyjęciu rezygnacji zaproponowali mi w zgłoszeniach na Play24 niesatysfakcjonującą ofertę Formuła 4.0 z telefonem za 94zł.
Następnie postanowiłem zadzwonić na *500 poinformowałem o wcześniej złożonym wypowiedzeniu przyjętym do realizacji i zapoznaniu się z ich ofertą, która mnie nie zainteresowała. Konsultant niezwłocznie przełączył mnie dalej. Powtórzyłem powyższe zdanie miłej Pani, która od razu zaproponowała mi abonament:
Formula M: 400 min do wszystkich., no limit rozmowy i sms w Play, no limit SMSy do wszystkich, 500MB internet za 34 pln na 12 mcy
Szczerze powiem: byłem w szoku - nie liczyłem na tak sprawną, szybką i przyjemną rozmowę, gdyż nastawiałem się na ciężkie negocjacje w celu uzyskania takiego abonamentu.

Tak więc jestem bardzo zadowolony. Dziękuję forumowiczom za za rady :)

#635855  autor: mdelektro
 28 maja 2013, 16:49
Witam, chcę przenieść numer z Plusa abo 59 zł proszę o kontakt na priv.

#635986  autor: witek666
 29 maja 2013, 10:44
darekto, A ile wcześniej płaciłeś abo w Play.

#636167  autor: musiolek
 29 maja 2013, 23:57
Trzy godziny temu przedłużyłem wypowiedzianą umowę na firmę, która miała obowiązywać do końca bieżącego miesiąca. W końcu udało mi się wyrwać to, o co walczyłem od kilku tygodni.

FORMUŁA S dla Firm Internet (z telefonem) za 35zł netto miesięcznie w tym e-faktura daje rabat 5zł, który jest uwzględniony w cenie abonamentu.

Szczegóły taryfy:

1 GB pakiet danych
nielimitowane minuty/SMS-y/MMS-y do sieci PLAY
nielimitowane minuty na stacjonarne
300 minuty/SMS-y/MMS-y do wszystkich sieci
24 m-ce czas trwania umowy

I najważniejsze:

Samsunga Galaxy Ace II udało mi się wyrwać z cennika taryfy FORMUŁA L dla Firm Internet, a więc o dwa stopnie wyższej. W Formule S ten telefon kosztowałby mnie 219zł netto natomiast w tej sytuacji zapłacę za niego tylko złotówkę plus VAT.

Myślę, że taka oferta jest całkiem dobra...

#636190  autor: daniel40
 30 maja 2013, 09:11
Wczoraj miałem 4 telefony z GU. Z ceny telefonu w ogole nie nie chcą zejść. Jedyne co ugrałem więcej to 6 msc 50 % abo.

#636418  autor: panda
 31 maja 2013, 10:13
orientuje się ktoś jakie teraz warunku może zaproponowac GU jeżeli chodzi o Play Online bezterminalowy na 12 msc? :)

nie takie tanie jest to bakanie.

#636433  autor: mikolaj.krot
 31 maja 2013, 11:10
Ostatnie informacje na tym forum przy przedłużaniu umowy w Play Online sa takie:

12 GB:
›18 m 29,9/mies, w tym przez pół roku za połowę ceny,
›12 m 29,9/mies

5 GB 19,9/mies 12

Moje pytania:
1. czy się się zmieniło w powyższej ofercie?
2. Czy dwa abonamenty na telefon w Play mogą dać coś wiecej przy negocjacjach przy PO?
3. Jeśli umowa skończy mi się w połowie lipca i przejdę na czas nieokreślony to będę miał te same warunki jakie miałem przez dwa lata 8Gb za 24,5 zł, czy od połowy lipca ta promocja nie będzie mnie już obowiązywać i będę płacił więcej?

#636475  autor: patrix-83
 31 maja 2013, 14:05
Podbijam również pytanie analogicznie jak moi przedmówcy-jaka jest pełna oferta GU na Play Online bez urządzenia, która wielkość abonamentu ma jaką prędkość i która wielkość abonamentu ma wliczony nocny transfer a która nie???

Proszę was o szczegółowe info i rozpiskę wszystkich kwot abonamentów.

#636511  autor: GuzioR
 31 maja 2013, 17:58
Po połączeniu z *600 przedstawiono mi standardowe warunki formuły S na przedłużenie, czyli:

25zł netto abo (30,75zł brutto)

300 minut do wszystkich,
nielimitowane połączenia/smsy/mmsy w Play,
nielimitowane połączenia na stacjonarne,
1GB internetu

Da się zejść z ceny te 5zł jak w ofertach dla klientów indywidualnych? Coś jeszcze ugrać typu 50% ceny abonamentu przez 6 miesięcy?

#636531  autor: szczelny
 31 maja 2013, 19:28
Też mam pytanie odnośnie nieprzedłużania umowy. Mam teraz RePlay Ekstra All Inclusive MAX 30.03 (18) za 29 zł z 1 GB internetu. Umowa się kończy w styczniu 2014 roku. Czy po zakończeniu umowy i przejściu na czas nieokreślony będę miał te same warunki za tę samą kwotę?

#636536  autor: piokuk
 31 maja 2013, 20:11
Tak

#636611  autor: sp
 01 cze 2013, 09:43
Witam. Posiadam play online 12gb + 2gb i płacę 49zł. Wysłałem wypowiedzenie i zaproponowali mi wczoraj takie oto cudo:

umowa na 12mcy
10gb + 2gb
darmowe noce i portale społecznościowe
prędkość do 2Mb/s
cena 35,73zł
  • Strona 47 z 692
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49