• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 47 z 208
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 208

#395838  autor: telemaniak93
 27 mar 2010, 14:03
O jakieś mniej więcej dacie dowiemy 31,03-02,04 bo albo przedłużą 2x więcej albo dadzą nowe taryfy.

#395853  autor: Elle
 27 mar 2010, 16:55
W takim razie poczekamy jeszcze do połowy kwietnia. A pytałam, gdzie najkorzystniej, bo kiedy moja mama przedłużała umowę 2 lata temu, pani pracująca w salonie powiedziała, że w Propozycji mają więcej poziomów negocjacji niż ona. Chciałam się dowiedzieć, czy coś się od tego czasu zmieniło.

#395906  autor: tygrysm
 28 mar 2010, 00:08
Elle pisze:W takim razie poczekamy jeszcze do połowy kwietnia. A pytałam, gdzie najkorzystniej, bo kiedy moja mama przedłużała umowę 2 lata temu, pani pracująca w salonie powiedziała, że w Propozycji mają więcej poziomów negocjacji niż ona. Chciałam się dowiedzieć, czy coś się od tego czasu zmieniło.
nic się nie zmieniło ;)

#396007  autor: Mobilekom
 28 mar 2010, 17:57
Chcę potwierdzić rewelacje o oferowaniu abonentom przez Orange w ramach oferty utrzymaniowej nowego telefonu wraz z pakietami (usługami) dodatkowymi. Zasady przydzielania usług dodatkowych są następujące:

Orange abonament 25: 0 prezentów + 1 prezent dodatkowy + 3 pakiety (usługi) dodatkowe
Orange abonament 35: 1 prezent + 1 prezent dodatkowy + 3 pakiety (usługi) dodatkowe
Orange abonament 55: 2 prezenty + 1 prezent dodatkowy + 3 pakiety (usługi) dodatkowe
Orange abonament 75: 3 prezenty + 1 prezent dodatkowy + 2 pakiety (usługi) dodatkowe
Orange abonament 100: 4 prezenty + 1 prezent dodatkowy + 1 pakiet (usługa) dodatkowy/a
Orange abonament 200: 4 prezenty + 1 prezent dodatkowy + 1 pakiet (usługa) dodatkowy/a

Wśród oferowanych pakietów (usług) dodatkowych znalazły się:
1) Twój numer – 1000 min/2000 SMS/1000 MMS z wybranym numerem Orange lub stacjonarnym,
2) Wszyscy w Orange Extra 18 – do 120 dodatkowych minut do sieci Orange,
3) Do Wszystkich – dodatkowe 30 minut do wszystkich sieci przechodzące na następny miesiąc,
4) Pakiet 1000SMS/500 MMS do sieci Orange,
5) Taniej po abonamencie – stawka do Orange 0,30 zł po wykorzystaniu abonamentu, prezentów i usług dodatkowych

Oprócz tego przy zakupie przez internet oczywiście dodatkowe 100 minut do wszystkich sieci oraz dodatkowy pakiet złotówek w ramach promocji „2 razy więcej minut i sms-ów w abonamencie i mixie” przez okres zależny od wybranej wysokości abonamentu.

Jak widać Orange czuje oddech konkurencji na plecach. Operator promuje abonentów chcących płacić mniejsze rachunki, bo od abonamentów w wysokości 75 zł oferta wydaje się być mniej atrakcyjna, ale zależy to jeszcze od rodzaju oferowanych usług dodatkowych.

Wśród oferowanych telefonów w specjalnych zestawach znajdują się Samsung Avila z GPS oraz Nokia 5230 w cenach ciut niższych niż w salonie.

W Orange konsultanci i punkty sprzedaży bombardują klientów już 4 miesiące przed końcem umowy. Myślę, że nie ma się co spieszyć na razie z podpisywaniem aneksu, gdyż rozgrywka rynkowa w abonamentach dopiero się zaczyna. Wkrótce pojawi się nowa oferta sieci Era, jako odpowiedź na taryfy Longplay, sądzę, że nowe taryfy w Orange pojawią się najpóźniej w maju. Wtedy bowiem planuje się obniżyć stawkę za połączenia głosowe do Play do poziomu stawki do Cyfrowego Polsatu oraz konieczne jest również podwyższenie cen do sieci Centernet i Mobyland (wysoki MTR).

[ Dodano: 2010-03-28, 18:02 ]
A powyższa oferta skierowana jest do abonentów przedłużających umowę na 30 miesięcy. Dodatkowy prezent obowiązuje przez cały okres umowy, a pakiety (usługi) dodatkowe są bezpłatne przez pierwsze 24 miesiące.

#396162  autor: cudny
 29 mar 2010, 12:40
Elle pisze:Witam, przejrzałam ostatnie 20 stron dyskusji i nie znalazłam jednoznacznej odpowiedzi na dręczące mnie pytanie: gdzie najkorzystniej przedłużyć umowę na rok, bez telefonu i z niedużym abonamentem? Przez internet, w salonie, u konsultanta telefonicznego, a może lepiej samemu zadzwonić do Propozycji?
wiesz co przez neta najkorzystniej, zawsze będą jakieś korzyści dodatkowe.. teraz tylko co Cie interesuje. Jak chcesz szybko to dobra jest oferta optymalna ale to dla firm. A jak dla indywidualnych to może warto poczekać trochę, może telepolis ma rację z tymi nowymi taryfami

#396184  autor: tygrysm
 29 mar 2010, 17:27
Rozmawiałem właśnie z Awą :) Prosiła Wam przekazać, że jest kilka sztuk HTC Magic i jeżeli ci co czekają na ten telefon są chętni to niech się szybko odzywają.

#396191  autor: awa2001
 29 mar 2010, 20:15
cudny pisze:
Elle pisze:Witam, przejrzałam ostatnie 20 stron dyskusji i nie znalazłam jednoznacznej odpowiedzi na dręczące mnie pytanie: gdzie najkorzystniej przedłużyć umowę na rok, bez telefonu i z niedużym abonamentem? Przez internet, w salonie, u konsultanta telefonicznego, a może lepiej samemu zadzwonić do Propozycji?
wiesz co przez neta najkorzystniej, zawsze będą jakieś korzyści dodatkowe.. teraz tylko co Cie interesuje. Jak chcesz szybko to dobra jest oferta optymalna ale to dla firm. A jak dla indywidualnych to może warto poczekać trochę, może telepolis ma rację z tymi nowymi taryfami
absolutnie nieprawda, jesli chodzi o ofertę bez telefonu to nigdy przez neta:) sprawdź oczywiscie co mozesz tam otrzymac, ale wysluchaj tez propozycji konsultanta i sama wybierzesz lepszą ( nie zdarzyło mi się jeszcze spotkać lepszej oferty bez telefonu na necie.)

doradca klienta indywidualnego ( i w drodze wyjątku firmowego) :))) internet bezprzewodowy również

#396240  autor: johnq
 29 mar 2010, 22:12
awa2001 pisze:
cudny pisze:
absolutnie nieprawda, jesli chodzi o ofertę bez telefonu to nigdy przez neta:) sprawdź oczywiscie co mozesz tam otrzymac, ale wysluchaj tez propozycji konsultanta i sama wybierzesz lepszą ( nie zdarzyło mi się jeszcze spotkać lepszej oferty bez telefonu na necie.)
Dokładnie, dziś akurat miałem klienta który równocześnie podczas rozmowy ze mną porównywał sobie ofertę z tą dostępną w internecie i przystał na moją.

#396259  autor: xirt
 29 mar 2010, 23:21
Witam ponownie, i proszę o waszą nieocenioną pomoc ( ostatnio bardzo mi pomogliście za co bardzo wam dziękuje), za 2 miesiące mojej narzeczonej kończy się umowa posiada w chwili obecnej mixa za 30zł. Po rozmowie z przez telefon zaproponowano jej nokie 5130 za dopłatą 70 zł na kolejne 24 miesiące 1000 min do mnie. Bardzo zależy jej na zmianie telefonu jaką można otrzymać najbardziej korzystną ofertę na 24 miesiące z telefonem i jakim (najlepiej nokia) za niewielką dopłatą i jakie dodatki.??

#396267  autor: tygrysm
 29 mar 2010, 23:38
Podaj swój i jej numer któremuś z naszych konsultantów forumowych. Na pewno oddzwonią i Ci pomogą bazując na tym co jest dostępne dla tego numeru, w ciemno trudno coś Ci doradzić :)

#396274  autor: Elle
 30 mar 2010, 00:01
Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc:)

#396292  autor: johnq
 30 mar 2010, 09:51
xirt pisze:Witam ponownie, i proszę o waszą nieocenioną pomoc ( ostatnio bardzo mi pomogliście za co bardzo wam dziękuje), za 2 miesiące mojej narzeczonej kończy się umowa posiada w chwili obecnej mixa za 30zł. Po rozmowie z przez telefon zaproponowano jej nokie 5130 za dopłatą 70 zł na kolejne 24 miesiące 1000 min do mnie. Bardzo zależy jej na zmianie telefonu jaką można otrzymać najbardziej korzystną ofertę na 24 miesiące z telefonem i jakim (najlepiej nokia) za niewielką dopłatą i jakie dodatki.??
Podaj nr kom na PW i zobaczymy co da się zrobić :wink: W ciemno niestety nic nie da się dokładnie powiedzieć.

#396377  autor: marys888
 30 mar 2010, 19:45
a pod jakimi loginami kryją się konsultanci?
umowa kończy mi się w dzień dziecka :)

#396395  autor: tygrysm
 30 mar 2010, 21:00
np. awa2001, theWitcher, theWatcher, johnq

Tylko wybierz sobie jedną/jednego, a nie pisz do wszystkich :)

#396436  autor: xirt
 30 mar 2010, 22:59
:smt006 Ok to do którego mam się odezwać w sprawie Orange :D

#396441  autor: tygrysm
 30 mar 2010, 23:04
wylosuj ;) każdy na pewno chętnie Ci pomoże

#396466  autor: marys888
 31 mar 2010, 05:51
Ja napewno zagadam do KOBIETY :)

#396486  autor: Watanabe
 31 mar 2010, 09:31
Witam - czy przy okazji nowych abonamentów orientuje się ktoś czy Orange wystawi w ofercie jakieś nowe telefony SE (albo czy wróci do oferty internetowej SE c510) :?: bo chciałbym nowy telefon z abonamentem ale nie widzę telefonu dla mnie aktualnie na stronie orange

Nie karm problemu - sam zdechnie

#396487  autor: theWitcher
 31 mar 2010, 09:52
SE c510 już nie wróci (a straszna szkoda, bo to fajny telefon).

Jeżeli chodzi o jakieś nowe modele - nie ma sposobu żeby to przewidzieć. Prędzej czy później jakieś na pewno będą, najpewniej w jakiejś cenie z kosmosu.

#396491  autor: Watanabe
 31 mar 2010, 10:21
theWitcher pisze:SE c510 już nie wróci (a straszna szkoda, bo to fajny telefon).

Jeżeli chodzi o jakieś nowe modele - nie ma sposobu żeby to przewidzieć. Prędzej czy później jakieś na pewno będą, najpewniej w jakiejś cenie z kosmosu.
No to kiszka - oferta ( i ceny) telefonów wołają o pomstę do nieba :x w salonie owszem można chyba jeszcze dostać ten telefon ale warunki umowy są ubliżające normalnie myślącemu klientowi. :smt011

Wypada chyba kupić sobie osobno telefon i pozostać przy ofercie pre paid bo innego powodu niż telefon do przejścia na abonament nie widzę aktualnie.

Aha Dzięki za odpowiedź Wiedźmin

Nie karm problemu - sam zdechnie
  • Strona 47 z 208
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 208
  • 1
  • 45