• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 44 z 96
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 96

#385796  autor: lS
 06 lut 2010, 16:40
Tzn konsultant z ktorym rozmawiam przez telefon nie moze mi dac takiej znizki? Musze poprosic o przelaczenie do sekcji utrzymywania klienta tak? A taki konsultant moze niewiedziec o takiej sekcji i powiedziec mi ze mnie nie przelaczy bo czegos takiego nie ma?

#385801  autor: thonka
 06 lut 2010, 16:52
natalia.natalia pisze:Zawsze chcemy aby klient podpisał umowę z nami a nie BOA, dlatego czasami różnymi sposobami się do tego dochodzi.
nie wiem w jakim salonie pracujesz, ale przedluzalem umowe w salonie firmowym i konsultant po zapytaniu kierownika salonu przyznal znizke 50% na pierwszy rok bez problemu.
osachorzow pisze:sam możesz z nimi korespondować przez formularz w iBOA i pozycję: chcę przedłużyć umowę.
na maile o przedluzenie tez odpowiadaja szeregowi konsultanci, przynajmniej na te pierwsze.
lS pisze:Tzn konsultant z ktorym rozmawiam przez telefon nie moze mi dac takiej znizki? Musze poprosic o przelaczenie do sekcji utrzymywania klienta tak?
dokladnie.
lS pisze:A taki konsultant moze niewiedziec o takiej sekcji i powiedziec mi ze mnie nie przelaczy bo czegos takiego nie ma?
raczej bardzo watpliwe, by nie wiedzial o czyms takim. popisalby sie dosc znaczna niewiedza ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#385803  autor: osachorzow
 06 lut 2010, 16:58
thonka pisze:na maile o przedluzenie tez odpowiadaja szeregowi konsultanci, przynajmniej na te pierwsze.
różnie bywa... pierwszy mail jaki mi wysłali był już z Sekcji Utrzymania Klienta.
lS pisze:A taki konsultant moze niewiedziec o takiej sekcji i powiedziec mi ze mnie nie przelaczy bo czegos takiego nie ma?
będzie ściemniał pewnie że nie ma takiego
działu (ktoś pisał tu o takim przypadku)... ale w końcu przełączy. Ja jak dzwoniłem ostatnio i po nieudanym włączeniu pakietu chciałem, żeby przywrócili moje wypowiedzenie to sam konsulatnt powiedział że musi mnie przełączyć do działu rezygnacji.

#385816  autor: natalia.natalia
 06 lut 2010, 18:23
thonka pisze:nie wiem w jakim salonie pracujesz, ale przedluzalem umowe w salonie firmowym i konsultant po zapytaniu kierownika salonu przyznal znizke 50% na pierwszy rok bez problemu.
thonka
są salony firmowe (Ery) i autoryzowane (czyli partnerskie). Niestety ja w takim pracuję i my nie mamy możliwości negocjowania umowy. :(

#385829  autor: vinc
 06 lut 2010, 19:15
natalia.natalia pisze:są salony firmowe (Ery) i autoryzowane (czyli partnerskie).
Dokładniej, to są APS'y, Sklepy franczyzowe oraz firmówki. Stopień możliwości odwrotny do kolejności ;)

Obrazek

#385837  autor: osachorzow
 06 lut 2010, 19:40
vinc pisze:Sklepy franczyzowe oraz firmówki
i trzeba być wróżką żeby to rozróżnić... bo na stronie Ery jest tylko info, że dany punkt to Sklep... i potem można się nieprzyjemnie zdziwić, że Sklep to w rzeczywistości franczyza i niewiele się załatwi...

#385838  autor: natalia.natalia
 06 lut 2010, 19:41
vinc pisze:Dokładniej, to są APS'y, Sklepy franczyzowe oraz firmówki. Stopień możliwości odwrotny do kolejności
vinc
dziękuję, ja właśnie w APSie :?

#385844  autor: vinc
 06 lut 2010, 20:00
osachorzow na każdym punkcie powinno być info o właścicielu, ale zawsze możesz poprosić o pieczątkę :-D tam na bank będzie info ;)

natalia.natalia no cóż... sprzedaż, sprzedaż, sprzedaż :mrgreen:

Obrazek

#385853  autor: osachorzow
 06 lut 2010, 20:22
vinc, spytać w punkcie czy tam zadzwonić to nie sztuka ;) Mnie denerwuje Era, która na swojej stronie tego nie podaje, a ma to duże znaczenie dla abonenta. Bo gdzieś tam na stronie piszą np. że nagrody EraPremia można realizować w każdym Sklepie Firmowym... 'Kowalski' sprawdza na stronie najbliższy punkt oznaczony jako SKLEP i potem ma dużą szansę na odesłanie z kwitkiem :/ To samo dotyczy ściągnięcia simlocka... we franczyzowym nie można... a wg. info ze strony z siecią sprzedaży Ery powinno się dać :/

#385867  autor: thonka
 06 lut 2010, 21:15
osachorzow, przeciez jest napisane Sklep Firmowy ;) nie APS czy inny tylko wlasnie Firmowy.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#385870  autor: danielkl
 06 lut 2010, 21:17
Co do cennika aneksowego z 2 lutego to nowy fon to lg bl40 ktory jeszcze dla nowych jest niedostepny a ta obnizka pixon12 w NE100 o 400-500zl jak pamietam w stosunku do cennika z 26 stycznia to szok dla mnie ale co ciekawe starszy pixon jest w tej taryfie drozszy o 100zl od nowszego ciekawe czemu mogli by tez urealnic ceny fonow z ograniczonej dostepnosci np taka n9300 n80 i podobne kosmicze ceny

#385872  autor: osachorzow
 06 lut 2010, 21:23
thonka, ale są Sklepy Firmowe (własne) i Sklepy Firmowe (franczyzowe) i o to mi właśnie chodzi ;) Tylko wróżka wie które są które! Chyba, że mi powiesz jakie to jest sklepy (własne czy franczyza):
Kod: Zaznacz cały
Z punków Era Premia możesz korzystać we wszystkich Sklepach i Salonach Era.
Sklepy Firmowe

Ul. Wolności 60
Chorzów , 41-500
Tel.:322412272
Fax:322412272
Godziny otwarcia:Pn-Pt: 10:00-18:00 Sob: 10:00-14:00

i
Kod: Zaznacz cały
Z punków Era Premia możesz korzystać we wszystkich Sklepach i Salonach Era.

Sklepy Firmowe

Ul. Katowicka 28
Świętochłowice , 41-600
Tel.:327244822
Godziny otwarcia:Pn-Pt 10:00-18:00; Sob 9:00-13:00;
Oczywiście opis skopiowany z http://www.era.pl/pl/siec-sprzedazy/nas ... _sprzedazy

thonka, powiedz mi czy w obydwóch, jednym (którym) czy w żadnym z nich mogę wymienić punkty EraPremia? Jak podasz dobrze (zgadniesz?) to będziesz ową wróżką ds. Ery ;)

#385877  autor: danielkl
 06 lut 2010, 21:31
A kolejny cennik fonow na aneks pewnie kolo 11 lutego z nowym blacberry i samsungiem avila gps szkoda ze nie daja upustu na pakiet 500mb bo 50zl to na ta chwile najdrozej na rynku za taki pakiet mogli zostawic ta internetowa okazje z wiekszymi pakietami dla aneksowcow chociarz

#385998  autor: natalia.natalia
 07 lut 2010, 15:22
krzysztof410199 pisze:Czytalem ze daja tez jakies upusty procentowe na wymiane telefonu
Upusty przy Twoich rachunkach tylko z punktów Premia. Żeby dostać 50% czyli oferta HRA trzeba mieć rachunki powyżej 300 zł (St. konsultat jeśli coś mieszam proszę skoryguj)
krzysztof410199 pisze:wziasc
piszemy wziąć
krzysztof410199 pisze:Prosze o pomoc co moglbym wynegocjowac w erze
co można wynegocjować kilka stron wcześniej.

#386004  autor: thonka
 07 lut 2010, 16:00
osachorzow, strzelam, ze w tym ktory ma fax :D

krzysztof410199, przedewszystkim slownik w reke... bledy az raza...
natalia.natalia napisala Tobie co i jak. cala reszte dowiesz sie czytajac strone 57 (oferta z telefonem)

oferta bez telefonu tez byla juz tu opisywana - nic po za to co jest na stronie nie da sie wynegocjowac ew. jezeli Cie interesuje to umowa na 12 miesiecy zamiast 18, ale nie ma wtedy zadnych dodatkowych minut i promocji jak w przypadku wersji na 18 miesiecy.

przeliczyc i zobaczyc co sie bardziej oplaca. podpowiem tylko, ze jezeli roznica na abonamencie z telefonem wyniesie ok. 10zl wiecej niz bez niego, to bardziej oplaca sie wybrac opcje z telefonem ;) no ale dla niektorych (np. ja) czas tez ma znaczenie. wole byc krocej zwiazany umowa (oferta bez telefonu).

#386008  autor: natalia.natalia
 07 lut 2010, 16:28
thonka pisze:osachorzow, strzelam, ze w tym ktory ma fax
Każdy punkt Ery ma fax :)
akurat tam nie jest napisany numer ale z pewnością mają.

#386012  autor: osachorzow
 07 lut 2010, 17:00
thonka, nie trafiłeś... wróżką nie zostaniesz, bardzo mi przykro ale musisz szukać innego pomysłu na życie ;) A poważnie to ja też nie trafiłem i się wybrałem do Sklepu Firmowego w Chorzowie żeby zrealizować kupon Era Premia... niestety jest to niemożliwe bo to jest sklep franczyzowy! Simlocka też tam się nie ściągnie... mimo że można to zrobić w KAŻDYM Sklepie Firmowym Ery (ale własnym - drobiazg). Wszystkie te rzeczy załatwić można w Świętochłowicach bo to sklep własny PTC.

Na stronie Ery próżno szukać informacji, który sklep to Ich, a który franczyza... a klienci albo muszą dzwonić albo przed wycieczką do punku rzucić monetą :(

Aa... jeśli bym chciał się dodzwonić do Sklepu w Chorzowie to prędzej bym tam doszedł bo od razu atakują faksem.. po prostu nie mają ochoty romawiać z klientami... mimo że na stronie ten numer figuruje TEŻ jako telefon :/ No ale po co gadać z klientami-intruzami jak można im po uszach od razu walnąć piskiem z faksu. Próbowałem tam zadzwonić wielokrotnie i zawsze zgłasza się faks od razu.

#386065  autor: danielkl
 07 lut 2010, 20:34
Natalia hmmm to warunki sie pogorszyly z upustem na fon 50% ? Bo ja w sierpniu 2008r dostalem taki upust majac sprednia rachunkow 133zl a skoro teraz az trza miec 300zl no to chyba im podziekuje za aneks jak nie dadza takiego samego upustu

#386080  autor: vinc
 07 lut 2010, 21:29
osachorzow koniec OT na temat salonów...

Obrazek

#386092  autor: mirzur
 07 lut 2010, 22:21
Witam, czy "w wymień telefon na nowy" w Firma 445, możliwe są rabaty na abonament (w 2009 r. podobno były do ok. 30%) lub ew. inne profity? (cena telefonu nie ma znaczenia, dzwonię do wszystkich sieci kraj., bez SMS/MMS i trans. danych, obecnie rachunki do 400 zł. i PB230).
  • Strona 44 z 96
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 96
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44