• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 422 z 692
  • 1
  • 420
  • 421
  • 422
  • 423
  • 424
  • 692
 #833905  autor: KC-KARLOS
 08 lis 2015, 10:30
Uwaga, mogą konsultanci kręcić nosem i mówić, że oferta będzie niedostępna - jakaś blokada. Wówczas próbujcie raz jeszcze. :)
Ponawiam pytanie, w jakim czasie do końca poprzedniej umowy mogliście skorzystać z aneksu? Bo chyba u mnie jest coś nie tak....

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #833932  autor: Cebithus
 08 lis 2015, 12:18
Karlos20 pisze:Uwaga, mogą konsultanci kręcić nosem i mówić, że oferta będzie niedostępna - jakaś blokada. Wówczas próbujcie raz jeszcze. :)
Ponawiam pytanie, w jakim czasie do końca poprzedniej umowy mogliście skorzystać z aneksu? Bo chyba u mnie jest coś nie tak....
To wtedy trzeba poprosić konsultanta, żeby kierownik "odblokował" ;) Zwykle działa jak się dobrze zagada ;)
 #833936  autor: KC-KARLOS
 08 lis 2015, 12:49
Będę próbował :) Tym bardziej, że wiedzą, że w smartfonie dużo internetuje i dzwonie :) Niby jakieś zgłoszenie poszło, ale wolę jeszcze raz popytać.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #833937  autor: iPlus
 08 lis 2015, 13:00
mariusz.dytko pisze:iPlus
Ale o jakiej taryfie mówimy? Bo ja mam tą za 29,99 zł i to faktycznie jest zrabatowana oferta z 49,99 zł i jest to taryfa RePlay na zawsze extra, ale nie ma tam opcji nielimitowanego internetu. Jest 5 GB i to bez lejka. Chyba, że wiesz jak nielimitowany internet w tej taryfie uruchomić to proszę napisz jak. W Play24 tego nie ma, chyba, że jakimś kodem.
Jest też taryfa za 49,99 o której pisał Karlos, ale to jest taryfa Pro i tam jest nielimitowany internet, ale to są różne taryfy.
możesz odpalić ten pakiet przez konsula
 #833951  autor: Interceptor
 08 lis 2015, 13:55
Cześć. Mam umowę w Play do 14.12.2015. W salonie złożę pisemną rezygnację. Miałem taryfę Formuła 4.0 Unlimited z VIP Formula unlimited oferta z telefonem za 37,99 zł/mies. z e-fakturą (minuty i sms do wszystkich no limit, stacjonane płatne, brak pakietu na internet.
Przewaliłem paręnaście stron forum i już się pogubiłem które to oferty są z telefonami.
Chciałbym ofertę z telefonem (średnia półka lub wyżej) minuty/sms no limit, parę giga internetu. Stacjonarne niekoniecznie, za to zniżkę na tel i/lub parę miesięcy "0 zł" za abonament.
O co mam walczyć?
FSU PRO tylko SIM za 49,99 ?
RePlay na zawsze extra za 29,99?
Jakie są teraz ciekawe telefony? do 100 zł mogę do telefonu dołożyć.
Dzięki za pomoc.
 #833956  autor: iPlus
 08 lis 2015, 14:13
nie ma ciekawych ofert, jest teraz strzyżenie klientów, 0 zł na 6 miesięcy jest jak bierzesz ofertę na parę kart sim chyba od 75 złotych się zaczyna ten abonament,

za 29 zł jest dla przedłużających umowe jeśli dadzą radę tą oferte wywalczyć bo od tak nie dostaniesz,

ja wybrałem opcje tylko sim bo tylko taka się opłaca, a telefon sam sobie kupiłem, żeby nie przepłacać w abonamencie
 #833962  autor: mariusz.dytko
 08 lis 2015, 14:35
Interceptor
Tak jaknapisał iPlus, ciężko o dobrą ofertę z telefonem. Tym bardziej przy Twoich założeniach cenowych.
Pierwsze co musisz zrobić to złożyć wypowiedzenie i po zarejestrowaniu go negocjować.
Dobrą alternatywą jest oferta bez telefonu dla przedłużających za 29,99 zł - można ją spokojnie wynegocjować a telefon kupić na wolnym rynku. Masz wtedy umowę bez terminu, wszystko bez limitu i 5 GB internetu.
Zawsze podstawa negocjacji to złożenie wypowiedzenia.

Było - Nokia 1610 (1997r.), Nokia 5110, Nokia 3210, Nokia 3410, Nokia 6100, Nokia 6030, Nokia 6310i, SE K750i, SE K800i, Samsung Wave GT-S8500, Samsung Galaxy SIII, Samsung Galaxy SIII LTE, Meizu MX4. Jest Nokia 6310i, Xiaomi Redmi Note 4 (snapdragon).
 #833966  autor: iPlus
 08 lis 2015, 14:55
niestety wróciły dawne czasy drożyzny w cenach abonamentów z telefonami,

ciekawe czy to chwilowe czy tak już będzie na długie lata, napewno do końca tego roku to się nie zmieni, a w święta to szczególnie trzeba uważać bo do końca roku każda sieć stara się wycisnąć jak najwięcej kasy z ludzi którzy myślą, że skoro są święta to promocje najkorzystniejsze, a to nie zawsze prawda, choć tak się może zdarzyć ale to nie jest reguła tylko bardziej wyjątek
 #833972  autor: Interceptor
 08 lis 2015, 15:26
Dzięki za podpowiedzi. W takim razie skupię się na zdobyciu oferty za 29 zł. Tylko jeszcze muszę jakiś tel. sobie znaleźć. Ciężko tylko się wydaje na raz paręset zł, zawsze wolałem mieć to wliczone w abonament... z czystego lenistwa :) Myślełem o Samsungu Galaxy Xcover 3 lub LG G4C. Co jest jeszcze dobre w tym przedziale cenowym?
 #833973  autor: iPlus
 08 lis 2015, 15:34
jeśli wybór między Samsung i LG to wybieram LG,

ciężej wydać pare setek od razu ale teraz to jedyny sposób, żeby nie przepłacać,

wydawałoby się, że sieci komórkowe już tak dużo zarobiły, że mogłyby dać lepsze warunki, a tu powrót do przeszłości czyli do drożyzny, jak tak to oferta tylko sim i podejrzewam, że oferty tylko sim też mogą drożeć, więc póki są korzystne to trzeba brać taryfe bo poźniej może ich nie być tak atrakcyjnych, a jak skorzystasz to będziesz miał taryfe i nikt jej nie zmieni póki sam tego nie zrobisz,

jest plus wydania paru setek od razu - szybko o tym zapomnisz i nie będziesz musiał myśleć przez dwa lata ile do końca umowy bo kiedyś tam dostałeś telefon,

minus wygody i korzystania z ofert z telefonem - musisz się godzić na nowe warunki z taryfy którą sieć ma w ofercie, a te warunki mogą być gorsze od tych które masz,

plus rozdzielenia telefonu od oferty tylko sim - zmienisz taryfe wtedy kiedy pojawi się korzystniejsza, a nie wtedy kiedy sieć da mniej korzystyną oferte wykorzysyując sytuacje, że przedłużasz umowe,

to się tyczy wszystkich sieci z salonami bez wyjątku
 #833988  autor: Robak85
 08 lis 2015, 19:16
Karlos20 pisze:Uwaga, mogą konsultanci kręcić nosem i mówić, że oferta będzie niedostępna - jakaś blokada. Wówczas próbujcie raz jeszcze. :)
Do kiedy masz umowę?
 #834005  autor: mariusz.dytko
 08 lis 2015, 20:29
Karlos20
Podpisałem aneks ponad dwa miesiące przed końcem obowiązującej umowy.

Było - Nokia 1610 (1997r.), Nokia 5110, Nokia 3210, Nokia 3410, Nokia 6100, Nokia 6030, Nokia 6310i, SE K750i, SE K800i, Samsung Wave GT-S8500, Samsung Galaxy SIII, Samsung Galaxy SIII LTE, Meizu MX4. Jest Nokia 6310i, Xiaomi Redmi Note 4 (snapdragon).
 #834016  autor: KC-KARLOS
 08 lis 2015, 21:26
Miałem jakąś blokadę, jutro ma do mnie dzwonić konsultant i przedstawić ofertę. Jest szansa, aby aktywować ofertę za 29,99.

Robak85: umowa ważna do 29-02-2016. Wypowiedzenie złożone, ważne do końca tejże umowy. W ramach obecnej umowy półrocznej mam opłacone 3 pełne okresy rozliczeniowe. Dzięki czemu jest szansa na kolejny aneks.

Co ciekawe, przy pierwszym kontakcie z *500 miałem możliwość wyboru oferty za 49,99 (no-limit wszystko). ODMÓWIŁEM.
Drugi kontakt - konsultantka chyba olewczo stwierdziła, że nie ma dla mnie oferty - "jakaś blokada".
Trzeci kontakt - konsultant brzmiał na konkretnego i kompetentnego, poinformował że jest jakaś techniczna blokada i jutro (poniedziałek) do mnie oddzwoni z ofertami.
ZOBACZYMY...
A konsultanci dzięki aktywnym zgodom transmisyjnym (rabat do faktur), wiedzą z czego aktywnie korzystam i limit, który mam w dotychczasowym abo jest za mały. Więc szanse na ofertę rosną.

#834025  autor: Robak85
 08 lis 2015, 22:14
Moja żona umowę ma do 30.04. Wykonałem dwa telefony i póki co nie ma tej oferty dostępnej. Spodziewałem się tego, ale podjąłem ryzyko. Jestem ciekawy czy Ty dostaniesz :) Pochwal się później :D
 #834026  autor: KC-KARLOS
 08 lis 2015, 22:20
Robak85: Jeśli umowa żony była podpisana niedawno, nie ma szans na nową - tylko zmiana taryfy na wyższą opcje, ryzykując utratę opcji wynegocjowanych z Play.
W moim wypadku jest taka szansa. CIEKAWE: z telefonem od razu mógłbym przedłużyć umowę, tylko SIM - niekoniecznie.
Dam znać, jak sprawa się rozwinie :)

#834035  autor: Robak85
 08 lis 2015, 22:57
Karlos20 pisze:Robak85: Jeśli umowa żony była podpisana niedawno, nie ma szans na nową - tylko zmiana taryfy na wyższą opcje, ryzykując utratę opcji wynegocjowanych z Play.
W moim wypadku jest taka szansa. CIEKAWE: z telefonem od razu mógłbym przedłużyć umowę, tylko SIM - niekoniecznie.
Dam znać, jak sprawa się rozwinie :)
Umowa jej była podpisana jakieś 2 lata temu :D Konsultanci powiedzieli mi, że spokojnie luty - marzec dzwonić i pytać o ofertę 29,99 zł.
 #834039  autor: KC-KARLOS
 08 lis 2015, 23:14
Mam wrażenie, że to mogli ci sami konsultanci mówić. W moim przypadku, że mam pytać o dostępność ofert w styczniu i lutym. Czyli biorą 2 miesiące rozliczeniowe do końca. Dziwna logika, skoro opłacamy abonament na miesiąc do przodu.

#834103  autor: KC-KARLOS
 09 lis 2015, 11:15
PORAŻKA. Bez komentarza.
Oferta jest dostępna dla mnie dopiero w styczniu.
A ta na 24m za 49,99 ze wszystkim bez limitu jest dostępna na 9 miesięcy przed końcem umowy. Takie mam info od wczorajszego konsultanta.
Tak więc koniec fajnych ofert na 3 miesiące przed końcem umowy. Albo czekać, albo Play zacznie zaostrzać oferty retencyjne.
Powiem szczerze, że powoli brakuje mi sił, aby powalczyć o ofertę, albo za bardzo się spieszę..
Ja się poddaje.

Gratuluje osobom, którym dzięki moim i kolegom z forum podpowiedziom przedłużyły oferty za 29,99 na bezterminówkę. Was Play obdarował najlepszą ofertą.

#834115  autor: IK`ey
 09 lis 2015, 12:13
Najlepsze oferty załatwia się na 1-2 przed wygaśnięciem umowy :D

Ik`ey
 #834118  autor: KC-KARLOS
 09 lis 2015, 12:26
Bzdura, to dlaczego ofertę za 49,99 z no-limitem na wszystko (2 lata kagańca) mogę otrzymać wcześniej? Czemu ofertę standardową ze strony play.pl (12m lub 24m) mogę otrzymać już teraz? Niektóre osoby mogły przedłużyć umowę na 3 miesiące przed końcem umowy. A abonament płacisz na miesiąc z góry i od razu po wystawieniu faktury. Do tego dzięki zgodom konsultanci wiedzą, z czego korzystamy. Złożone wypowiedzenie nie pomaga. Nielogiczne. Widać, że chcą:
> wyższe abo abym płacił
> czekają na zerwanie umowy i wybulenie ok 150 zł kary i sp****alaj.

• Strona 422 z 692
  • 1
  • 420
  • 421
  • 422
  • 423
  • 424
  • 692
  • 1
  • 420
  • 421
  • 422