Właśnie jestem w trakcie przedłużania. Mnie również zaskoczyło, że umowa bez telefonu jest na 18 miesięcy. Zgodnie z wyjaśnieniem SUK, opcja na 12 miesięcy jest, w tej samej cenie za abonament, ale: NIE MA dodatkowego pakietu minut, a WSZYSTKIE DODATKOWE PAKIETY można uruchomić, ale za standardową cenę - czyli nie ma ani internetu ani sieci rodzinnej za 5 zł. Oferta pokazana na stronie ery jako przedłużenie bez telefonu jest ofertą na 18 miesięcy.
Ta zmiana powoduje, że przedłużenie bez telefonu jest już kompletnie nieopłacalne. Bez telefonu 50 zł/mies, z telefonem 60 zł (wiem, że można wyciągnąć średnią 55 zł, ale chcę mieć cały czas stałe koszty), a różnica w czasie trwania umowy żadna. Szkoda tylko że żadnego konkretnego telefonu (nie mówiąc już o jakimkolwiek smartfonie) nie dostanę za 1 zł
[ Dodano: 2010-01-31, 00:08 ]
st.kontultant, natalia.natalia, do Was kieruję szczególnie poniższe pytanie, jako do najgłębiej znających temat.
Jak już pisałem na forum, jestem w trakcie przedłużania umowy, a moją główną troską jest za mały pakiet 50 mb i/lub za drogi 500 mb. Stąd też moje pytanie. Czy oferta "blueconnect w telefonie" jest ofertą związaną z abonamentem telefonicznym, czy też z ofertą na internet?
Chodzi mi o to, że (o ile dobrze rozumuję) jeśli jest to część nieodłączna abonamentu, to gdy wprowadzą całkiem nową ofertę abonamentową "Jeszcze Nowsza Era"

to będę i tak do końca umowy skazany na aktualne paczki danych. Jeżeli natomiast jest to część oferty na internet, to po zmianie tej oferty (i wprowadzeniu np paczek 100, 300, 750mb) powinienem mieć możliwość aktywacji tych nowych pakietów, bez względu na to czy mam "Nową" czy też "Jeszcze Nowszą" Erę... Dobrze myślę? Jak to jest?