• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 40 z 96
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 96

#383424  autor: kuwejt
 27 sty 2010, 11:07
e tam mi by te 50mb za 5zl wystarczyło :D
po południu dam znać co z tego wyszło

#383442  autor: pawel.pietrasz
 27 sty 2010, 11:38
no mi powiedzieli w BOK ze jak podpisalem aneks to nie bylo tej mozliwosci i nie moge uruchomic w promocyjnej cenie

#383522  autor: kuwejt
 27 sty 2010, 18:57
no u mnie też się właśnie sprawa wyjaśniła i niestety tak jak przypyszczaliśmy nie dało rady... trzeba czekać aż zajdzie zmiana w cenniku głównym.
Trochę to dziwne bo chyba lepiej mieć X abonentów płacących 5zł co miesiąc nic nie sprzedawać pakietów wogóle (bo na pakiet 50mb za 15zł pewnie dużego obłożenia nie ma i zaryzykuję stwierdzenie że korzystają z niego jednostki)

#383527  autor: darus161
 27 sty 2010, 20:07
Moim zdaniem mylisz się. Ja sam mam pakiet 5mb za 5 zł tylko po to, abym nie płacił za moje przypadkowe wejścia do internetu (zawsze to było 8-10 zł). A teraz mam pakiet za 5 zł i jeszcze od czasu do czasu sobie pocztę sprawdzę;) A w innym wypadku miał bym za 5 zł 50 mb, więc era była by "stratna"....
 #383531  autor: Marpie
 27 sty 2010, 20:28
Za miesiąc kończy mi się umowa i pozwoliłem sobie zadzwonić do BOA w celu po negocjowania abonamentu, niestety nie bardzo była chęć do współpracy, więc poprosiłem o połączenie do działu utrzymaniowego, poprosiłem o ofertę konkurencyjną do oferty Play dla nowych klientów i tu konsultant powiedział że nie ma nic za oferowania i podam informacje na temat zakończenia współpracy :)

Jestem zadowolony z usług Ery i nie wymagam 1000 minut za 5 zł + iPhone za 1 zł, chciałem jedynie o konkurencyjną ofertę , nawet identyczną jak u konkurencji i zonk.

I tak mija pewna Era, czas na Play :)

#383533  autor: kuwejt
 27 sty 2010, 20:32
stratna? a niby w czym? w tym że przesłałbyś więcej danych? toż to żadna strata (tym bardziej że niedawno za 15zł było 500mb wieć idąc Twoim tropem tu dopiero by byli stratni :mrgreen: ). Zresztą nieważne tak czy siak zaobiliby więcej kasy bo więcej ludzi aktywowało by pakiet. Ja nie neguje pakietu 5mb chociaż wg. mnie w tych czasach jest za mały - aczkolwiek masz racje na przypadkowe wejscia i sprawdzenie czasem poczty nadaje się dobrze

#383535  autor: darus161
 27 sty 2010, 20:44
kuwejt, stratna w cudzysłowie. Chodziło mi o to, że nikt by nie brał pakietu 5mb za tyle samo co 50 mb. Chyba, że 5mb kosztował by 1 zł;) Ale cóż zrobisz. Jasne, też bym wolał aby internet mobilny był tańczy! moim zdaniem odpowiednią kwotą byłoby 10-15 zł za 500mb. A za 50 zł człowiek to powinien mieć nieograniczony dostęp (lub np. 5 gb). Ale na to trzeba jeszcze poczekać.

Marpie, powiedz mi a czy połączyli Cię z działem utrzymania czy nie?? Jaki miałeś abonament?? Bo też mam zamiar zadzwonić i wynegocjować co nieco, ale zaniepokoiła mnie ta informacja ;/

#383539  autor: ShadieCk
 27 sty 2010, 21:06
Witam,
mam takie pytanie do Was. Z racjki tego, ze kompletnie nei jestem dobra w dziedzinah telefonii komorkowych, dlatego zwracam sie z moim problemem do Was. Mianowicie za 31 dni konczy mi sie umowa w erze. dotychczas mialam "ere fun". Jutro zanosze im osobiscie pisemne zakonczenie umowy z ta usługa i teraz. czy juz jutro mogłabym podpisac nowa umowe tzw."przedłużenie" na abonament zwykły 30 dni przed zakonczeniem tamtej?
mam nadzieje,ze dosyc jasno napisalam.. ;)

#383559  autor: natalia.natalia
 27 sty 2010, 22:14
ShadieCk
Jeśli chcesz przenieść mixa do abonamentu to nie wypowiadasz umowy Erze. Po prostu idziesz do pierwszego lepszego punktu i podpisujesz umowę, możesz to już zrobić jutro. Numer z mixa do abonamentu można przenieść na 2,5 miesiąca przed końcem umowy.

#383573  autor: Marpie
 28 sty 2010, 00:20
Marpie, powiedz mi a czy połączyli Cię z działem utrzymania czy nie?? Jaki miałeś abonament?? Bo też mam zamiar zadzwonić i wynegocjować co nieco, ale zaniepokoiła mnie ta informacja ;/[/quote]

Połączyli mnie z działem utrzymaniowym, oczywiście byłem czarowany kilka minut, ale jak kilka razy poprosiłem o ofertę podobną do takiej jak play ma dla nowych klientów , w podobnej cenie, to w końcu odpowiedział że niestety nie ma nic takiego i odpuścił.

#383615  autor: osachorzow
 28 sty 2010, 11:11
Marpie, poczytaj tutaj co maksymalnie można wynegocjować i w tych granicach pertraktuj :) Jeśli wymyślisz jakąś kosmiczną ofertę, której nie można wynegocjować to się nie dziw, że odprawili Cię z kwitkiem ;) Polecam negocjacje mailowe - po którymś mailu na pewno dostaniesz maksimum jakie można uzyskać, a o którym informacje znajdują się w tym wątku. Ja miałem abo 30zł i rachunki prawie zawsze były na tym poziomie i po drugim czy trzecim mailu miałem propozycje NE40 za 25zł bo nad tym abonamentem się zastanawiałem, inne propozycje to: NE60 za 40zł i NE80 za 60zł.

#383684  autor: verven
 28 sty 2010, 15:39
Witam

Przeglądałem ten temat od kilku dni ale nadal nie mogę sie zdecydować z której oferty skorzystać :)
Obecnie mam taryfę biznesowa Nowy PB 70, rachunki ok 80-100zl miesięcznie, umowa konczy sie za ok 1.5 tygodnia.
Zależy mi na 3 rzeczach:
- tanimi połączeniami w Erze z jednym numerem
- tanie smsy do Ery, głównie jeden nr
- abonament w granicach 50-70zl, nie wiecej

I teraz właśnie nie wiem która oferta będzie najlepsza, w obecnej taryfie z puli 70zl wszystko schodzi z abonamentu czyli smsy, połączenia, internet i do tego mam rozmowy z jednym numerem po 1gr/min.

Zastanawiam się nad trzema możliwościami:
1. Przedłużenie abo w taryfie biznesowej
2. Przejście do taryfy dla klientów indywidualnych
3. Przeniesienie numeru do Tak-Taka

Czy ktoś z forumowiczów znających temat mógłby mi polecić ofertę będzie najkorzystniejsza dla mnie ?

#383697  autor: emer
 28 sty 2010, 16:43
Być może ktoś będzie zainteresowany taką informacją:
przedłużenie umowy w Erze,
abonament Nowa Era 120 za 90 zł (czyli 0.18 zł za minutę)
zniżka 50% na dowolny wybrany telefon (rachunki przed przedłużeniem w okolicach 200-250 zł)

#383706  autor: natalia.natalia
 28 sty 2010, 17:16
rozmawiałam dzisiaj z moim koordynatorem z Ery pytałam o jakąś nową ofertę. Niestety nie ma on żadnych wiadomości na ten temat, więc nie prędko się coś zmieni. :( :?

#383772  autor: verven
 28 sty 2010, 21:09
emka0 pisze:Dajcie sobie spokój z abonamentami. Przez 6 lat miałem świetnie skrojone taryfy, ale w październiku nie przedłużyłem umowy tylko przeszedłem do Tak Taka. Oto moje spostrzeżenia - wcześniej przez 2 lata miałem abonament (bez telefonu, bo miałem swój lepszy) co wychodziło miesięcznie około 60 złotych. Po przejściu na kartę użytkowanie telefonu kosztuje mnie miesięcznie... 20 złotych. Spodziewałem się spadku do 50 złotych a tu taka niespodzianka. Za wszystkim, jak się okazuje, stoi to o czym w reklamach niestety nie mówią:
a) stała stawka do wszystkich sieci, co w przypadku abo wpisane jest jedynie w tzw. "darmowe minuty" nawet jeśli nie ma abo z telefonem.
b) pula z ładowania, która obejmuje internet, roaming, numery premium (za co w abo przeważnie naliczało się dodatkowo - przede wszystkim numery premium - czasami nie mam możliwości skorzystania z płatności internetowej i łatwiej jest zapłacić telefonem)
c) 10% gratis przy doładowaniu przez internet i okresowe promocje jak ta obecna. Drugie doładowanie miałem za 150 złotych, a otrzymałem 300 złotych.
d) brak umowy, elastyczność, w każdej chwili mogę przejść do konkurencji, jeśli coś mi się nie spodoba, a nie po dwóch latach
e) telefony w abo nie są już tak atrakcyjne, również cenowo, jak jeszcze kilka lat temu...
f) podczas 2-letniej sztywnej umowy abonamentowej, stawki na usługi pre-paidowe, dzięki silnej konkurencji, będą coraz bardziej korzystne. Być może zejdę do 15 złotych miesięcznie a może jeszcze niżej.
g) NIE MUSZĘ PŁACIĆ ZA SPRAWDZENIE STANU KONTA; w abo, co było absurdem, za odsłuchanie informacji trzeba było płacić.

jedyna zauważalna dla mnie wada pre-paidu
- Paczka internetowa powinna być nie tylko 5MB. Ale jeśli tylko będę miał z tym faktycznie poważny problem, już wieczorem mogę przejść do mmobile itp. z lepszą ofertą internetową.

Nie piszę o tym dla osób, które faktycznie potrzebują umowy na telefon. Piszę to dla osób, które z przyzwyczajenia korzystają z abonamentu mając w głowie wady pre-paidów z początków działalności. Moi znajomi są zaskoczeni. Jeżeli pomogłem chociaż 2% czytelników, proszę o nieusuwanie tego przez moderatora. To jest na temat!
Mnie chyba pomogłeś i na 90% zdecyduje sie przenieść numer z taryfy biznesowej do tak-taka, oszczędzić na pewno oszczędzę + większa kontrola nad wydatkami bez wiązania się na 2 lata w umowę. I tak jak wspomniałeś przez 2 lata to ceny pewnie sie zmienia jeszcze kilka razy w prepaidach + promocje itd.
Pakiet 600 smsow za 6zl/msc do tego drugi pakiecik za 4zl/msc i połączenia z jednym numerem za 9gr/min, szkoda ze nie 1gr/min no ale nie można mieć wszystkiego :)

#383900  autor: natalia.natalia
 29 sty 2010, 15:46
Info z ostatniej chwili:

"Prezenty" w Nowej Erze zostały przedłużone do 31.05.2010!!!

#383903  autor: darus161
 29 sty 2010, 15:52
Żartownisie ..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

#383908  autor: thonka
 29 sty 2010, 16:05
zapis "do odwolania, jednak nie dluzej niz" daje jakas nadzieje ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#384053  autor: killuminati
 30 sty 2010, 12:46
mam pytanie, w jaki sposób można wysłać zapytanie w sprawie przedłużenia umowy w Erze, bo jak klikam na kontakt i chcę przedłużyć umowę to mam tylko informacje że zadzwonią do mnie w tej sprawie

#384055  autor: osachorzow
 30 sty 2010, 12:52
killuminati, dobrze kombinujesz: iBOA -> Kontakt -> chcę przedłużyć umowę -> wyślij :) Nie martw się, nie dzwonią ;) pracownik SUK odsyła standardową ofertę, a potem po odbiciu kilku maili masz swoją wymarzoną ofertę ;)
  • Strona 40 z 96
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 96
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40