• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 35 z 96
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 96

#381028  autor: darus161
 16 sty 2010, 12:53
Jeśli 60 minut Ci starczało i miałeś abonament za 60 zł, to myślę, że jak weźmiesz NE60 za 50 zł (40 zł jeśli zbijesz z ceny) będzie dla Ciebie w sam raz ;) Masz 120 minut do wszystkich + 70 dodatkowych:)
Jeśli chodzi o telefon to nie wiem co chcesz i za jaką cenę. Weź Avile za 99zł i z głowy :mrgreen:
Tu masz cennik: http://pro.hit.gemius.pl/hitredir/id=bV ... 021109.pdf

#381035  autor: djalien
 16 sty 2010, 13:09
ok studiuje czytam :) dziękuje za propozycje

#381205  autor: biku
 17 sty 2010, 15:05
Witam wszystkich :) Przeczytałem kilka(naście) stron wstecz tego tematu, jednak nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Czy ktoś w ostatnim czasie przedłużał umowę w Erze? Konkretnie chodzi mi o taryfę Telefoniczna Okazja 45. Ile udało wam się "zjechać" z ceny? Jakie warunki wynegocjowaliście? Możliwe jest przedłużenie umowy na 36 miesięcy?
Pozdrawiam.

#381212  autor: thonka
 17 sty 2010, 15:35
biku, aktualnie nie ma mozliwosci przedluzenia umowy w opcji telefoniczna okazja.

mozna natomiast przedluzyc umowe na 36 miesiecy (jest taki zapis w regulaminie przedluzen z telefonem), ale z tego co widze tylko w opcjach dedykowanych z iphone'm (najtansza 95zl) oraz z htc hero (najtansza 85zl).
opcja z promocyjnymi minutami jest tylko na 24 miesiace.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#381256  autor: Siatkarz
 17 sty 2010, 20:44
A jak wygląda sytuacja, jeśli mam telefon na prywatnie i chcę przedłużyć abonament ale na firmę? muszę czekać aż się skończy? jeśli nie, to mogę skorzystać z promocji które są na stronie, np. 'promocyjne telefony na firmę'?

#381266  autor: thonka
 17 sty 2010, 21:04
Siatkarz, przedewszystkim musialbys zrobic najpierw cesje na firme, by moc przedluzac w ofercie firmowej.
nie wiem jak jest teraz, ale kiedys po cesji, mozliwosc przedluzenia umowy byla na jakis czas blokowana.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#381280  autor: st.konsultant
 17 sty 2010, 21:45
Siatkarz pisze:A jak wygląda sytuacja, jeśli mam telefon na prywatnie i chcę przedłużyć abonament ale na firmę? muszę czekać aż się skończy? jeśli nie, to mogę skorzystać z promocji które są na stronie, np. 'promocyjne telefony na firmę'?

Z osoby fizycznej na osobę fizyczną prowadzącą działalność gospodarczą? Właściciel rozumiem ten sam? W tym przypadku to zwykłe przepisanie danych nie cesja. Różnica jest taka, że jest to bezpłatne i można załatwić w 24 godziny. Wystarczy na [email protected] przesłać skanem wpis do ewidencji, numer NIP, numer REGON oraz oświadczenie(z numerem, z informacją na kogo jest zarejestrowany i podpisem takim jak na umowie) o chęci przepisania numeru.

Co do samego przedłużenia to jeżeli masz już możliwość podpisania aneksu, to po przepisaniu numeru na firmę będziesz mógł skorzystać z ofert dla klientów biznesowych.
Jeżeli oferty nie masz, to nic się nie zmienia. Będziesz miał telefon na firmę a korzystał z dotychczasowej taryfy.

#381315  autor: Siatkarz
 18 sty 2010, 00:22
st.konsultant pisze:
Siatkarz pisze:A jak wygląda sytuacja, jeśli mam telefon na prywatnie i chcę przedłużyć abonament ale na firmę? muszę czekać aż się skończy? jeśli nie, to mogę skorzystać z promocji które są na stronie, np. 'promocyjne telefony na firmę'?

Z osoby fizycznej na osobę fizyczną prowadzącą działalność gospodarczą? Właściciel rozumiem ten sam? W tym przypadku to zwykłe przepisanie danych nie cesja. Różnica jest taka, że jest to bezpłatne i można załatwić w 24 godziny. Wystarczy na [email protected] przesłać skanem wpis do ewidencji, numer NIP, numer REGON oraz oświadczenie(z numerem, z informacją na kogo jest zarejestrowany i podpisem takim jak na umowie) o chęci przepisania numeru.
Tak, właściciel ten sam, czyli ja. :) No to fajnie. Czyli po zmianie danych abonament będzie dalej, ale już będę mógł przedłużyć na firmę, tak?
No i rozglądam się za jakimś eleganckim telefonem. Zastanawiam się nad iPhone 16 GB, ale nie chciałbym na telefon wydawać więcej niż 800 zł. Abonament koło 100 zł tak myślę.

#381362  autor: darus161
 18 sty 2010, 13:06
Słuchajcie, chciałem, żeby mi wysłali ofertę z wymianą telefonu na maila i wtedy z nimi negocjować mailowo właśnie, ale coś dziwnego się dzieje. Jak klikam na "Sprawdź ofertę z telefonem" to zamiast wysłać mi ofertę na maila (tak jak było to opisywane) przekierowuje mnie to strony z ofertą ;/ Gdzie jest opcja abym mógł dostać maila z ofertą i następnie ją negocjować??

#381367  autor: Krisu6230i
 18 sty 2010, 13:21
jako ciekawostka:
przedłużyłem umowę w grudniu zeszłego roku, dziś wchodzę na IBOA i mam linki z przygotowaną ofertą do przedłużenia.
znowu. to co, mogę już przedłużać po miesiącu nowego abonamentu na kolejny nowy? ;)

====edit===
mam już dwa takie bannery,
sypie im się coś w systemie ;)
klik
Ostatnio zmieniony 18 sty 2010, 13:30 przez Krisu6230i, łącznie zmieniany 1 raz.

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#381368  autor: osachorzow
 18 sty 2010, 13:22
darus161, maila wyślesz przez zakładkę 'Kontakt' i tam wybierz 'chcę przedłużyć umowę' czy coś w ten deseń ;)

#381380  autor: Siatkarz
 18 sty 2010, 14:00
Krisu6230i pisze:====edit===
mam już dwa takie bannery,
sypie im się coś w systemie ;)
klik
Też mam to samo. ten drugi banner jest z wymianą dla firm, a myślałem że telepatycznie dopisali mi już do rachunku firmę ;)

Powtórze pytanie wcześniejsze.
Siatkarz pisze: Tak, właściciel ten sam, czyli ja. :) No to fajnie. Czyli po zmianie danych abonament będzie dalej, ale już będę mógł przedłużyć na firmę, tak?
No i rozglądam się za jakimś eleganckim telefonem. Zastanawiam się nad iPhone 16 GB, ale nie chciałbym na telefon wydawać więcej niż 800 zł. Abonament koło 100 zł tak myślę.

#381414  autor: thonka
 18 sty 2010, 17:47
darus161 pisze:Jak klikam na "Sprawdź ofertę z telefonem" to zamiast wysłać mi ofertę na maila (tak jak było to opisywane)
pierwsze slysze, zeby to tak dzialalo.
klikasz z menu po lewej kontakt, a tam potem wybierasz z rozwijanego menu "chce przedluzyc umowe" i leci automatyczny mail do konsultanta, ale z pewnoscia nie przyjdzie odrazu po kliknieciu mail z oferta dla Ciebie.

#381423  autor: kuwejt
 18 sty 2010, 18:55
Siatkarz pisze: Tak, właściciel ten sam, czyli ja. :) No to fajnie. Czyli po zmianie danych abonament będzie dalej, ale już będę mógł przedłużyć na firmę, tak?
Jeśli dotychczasowa umowa dobiega końca to tak w przeciwnym wypadku nie. Tzn jak pozostało Ci jeszcze kilka miesięcy umowy to jak przepiszesz ją na firme to nie zyskasz nagle możliwości przedłużenia umowy

#381426  autor: Siatkarz
 18 sty 2010, 19:21
kuwejt pisze:
Jeśli dotychczasowa umowa dobiega końca to tak w przeciwnym wypadku nie. Tzn jak pozostało Ci jeszcze kilka miesięcy umowy to jak przepiszesz ją na firme to nie zyskasz nagle możliwości przedłużenia umowy
Oczywiście kończy się, zawarta była 1 lutego a przejście na czas nieokreślony jest ustalone na 17 marca. Czyli mnie to tyczy? :)

#381427  autor: st.konsultant
 18 sty 2010, 19:27
Siatkarz pisze:
kuwejt pisze:
Oczywiście kończy się, zawarta była 1 lutego a przejście na czas nieokreślony jest ustalone na 17 marca. Czyli mnie to tyczy? :)

Tak jak pisałem Ci wcześniej. Jak przepiszesz numer na firmę, przedłużając umowę będziesz mógł wybrać albo taryfę dla Klientów biznesowych albo taryfę dla Klientów prywatnych.

#381443  autor: Siatkarz
 18 sty 2010, 20:43
st.konsultant pisze:
Siatkarz pisze:
kuwejt pisze: Jeśli dotychczasowa umowa dobiega końca to tak w przeciwnym wypadku nie. Tzn jak pozostało Ci jeszcze kilka miesięcy umowy to jak przepiszesz ją na firme to nie zyskasz nagle możliwości przedłużenia umowy

Tak jak pisałem Ci wcześniej. Jak przepiszesz numer na firmę, przedłużając umowę będziesz mógł wybrać albo taryfę dla Klientów biznesowych albo taryfę dla Klientów prywatnych.
Miło. Ostatnie pytanie: wcześniej panowie pisali, że jakobym dostał ofertę wtedy na firmę jak dla nowego. Nie wydaje mi się. Czyli jeśli będę chciał przedłużyć już na firmę, to dostanę ofertę na przedłużenie, a nie jak dla nowego?

#381459  autor: st.konsultant
 18 sty 2010, 21:51
Siatkarz pisze:
st.konsultant pisze:
Siatkarz pisze: Oczywiście kończy się, zawarta była 1 lutego a przejście na czas nieokreślony jest ustalone na 17 marca. Czyli mnie to tyczy? :)

Miło. Ostatnie pytanie: wcześniej panowie pisali, że jakobym dostał ofertę wtedy na firmę jak dla nowego. Nie wydaje mi się. Czyli jeśli będę chciał przedłużyć już na firmę, to dostanę ofertę na przedłużenie, a nie jak dla nowego?
Dostaniesz ofertę dla stałych Klientów.

#381924  autor: łazęga
 21 sty 2010, 08:21
Wiem, że można uzyskać obniżenie abonamentu przy aneksie do umów NE.

Moje pytanie jest takie, czy taka sama zasada obowiązuje przy przedłużaniu umowy na Erę Domową? Nie rozumiem dlaczego podpisując nową umowę wybierając taryfę 200 minut do 5 numerów w Erze + stacjonarne płacę 25 zł. po rabacie, a przedłużając umowę z telefonem taką samą ofertę proponują za 30 zł.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

#381939  autor: osachorzow
 21 sty 2010, 10:22
łazęga, z tego co w innym wątku pisał Marens, to przedłużając Erę Domową przy jednoczesnym posiadaniu telefonu komórkowego dostaje się rabat 10zł. Więc z tych abonamentów możesz odjąć jeszcze 10zł... ale najlepiej będzie jak zapytasz BOK, choć wg regulaminu SuperZestawu wynika że zniżka się należy :)

Od dziś jest nowy cennik telefonów dla 'nowych' więc za ~10 dni pewnie to samo znajdziemy u przedłużających umowę ;)
  • Strona 35 z 96
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 96
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35