Adam80 pisze:Witam,
Umowe przedłużyłem 23 listopada, w następujący sposób.
- średnie rachunki 48 zł/m-ce
- aneks do 10 grudnia 2009
- umowa do 12 stycznia 2010
W październiku pare razy dzwonili z BOA ale nie byłem jeszcze gotowy na przedłuzenie.
24 listopada ze strony IBOA wybrałem opcję kontakt a nastepnie Przedłużenie umowy, został wysłany automatycznie mail (nic w mailu nie pisałem - bo nie ma tam takiej opcji).
Po 12 godzinach odpowiedz z ofertą standardową (która wcześniej była przytaczana).
Odpisałem, w temacie podając nr sprawy:
Dziekuję za szybką odpowiedź.
Nawiązując do nadesłanej korespondencji mam prośbę czy jest możliwe przedłużenie umowy w formie aneksu na 24 miesiące na następujących warunkach:
- oferta z wymianą telefonu,
- Nowa Era 60 - cenie 40,00 zł z VAT przez cały okres umowy lub opcja 30 zł z Vat przez 12 m-ce a następnie 50 zł z Vat na 12 m-ce,
- Wybrana osoba 200 za 5 zł,
- telefon LG GT500 - 349 zł z VAT,
- z uwagi, że posiadam około 4200 pkt era premia - zniżka w wysokości 100 zł na aparat telefoniczny,
- dostarczenie aneksu oraz aparatu telefonicznego kurierem
Proszę o pozytywną odpowiedź,
Po 10 godzinach odpowiedź:
Dziękuję za skierowaną korespondencję.
W odpowiedzi na Pana zgłoszenie uprzejmie informuję, iż jest możliwość przedłużenia umowy na warunkach, które zamieszczam poniżej
itp.
Podali wszystkie opcje ze zniżkami, Pani poprosiła gdybym był zdecydowany o maila zwrotnego którą opcję wybieram oraz podanie hasła oraz nr dowodu osobistego, co też uczyniłem.
Wnioski:
- trzeba być miłym i podawać konkrety czego się chce,
- nie fantazjować (np NE 60 za 30 zł

)
- od poczatku sprawe prowadzi zawsze ta sama osoba z biura utrzymania klienta (maile wysyłane z IBOA w sprawie przedłuzenia zawsze tam docierają),
- bez kontaktu "głosowego" załatwienie na takich warunkach trwało 3 dni,
- no i za kuriera sobie nie policzyli.
Dziękują za pomoc i pomocne wskazówki kolegom z forum.