• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 34 z 96
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 96

#380185  autor: vinc
 11 sty 2010, 23:34
Milon pisze:czy w związku z tym może liczyć na takie same warunki przedłużenia jak w przypadku umów na 24 miesiące?
Pewnie, że tak.

Obrazek

#380220  autor: darus161
 12 sty 2010, 12:19
W droższych modelach niestety zmian nie ma :?

#380221  autor: yellowfox
 12 sty 2010, 12:21
Chyba największą zmianą jest data ;)

#380222  autor: osachorzow
 12 sty 2010, 12:23
ja w ogóle nie widzę jakiś istotnych zmian... jak zwykle reklamy trąbią o wyprzedaży telefonów a ceny bez zmian :D
W ogóle to odechciało mi się podpisywać aneks przy obecnej taryfie.... co z tego że w abo minuta wychodzi w miarę korzystnie (o obniżce SUK) skoro poza abonamentem to jakiś koszmar jest... prepaidowcy mają 29gr a postpaidowcy 59gr... i gdzie tu logika :/

#380225  autor: darus161
 12 sty 2010, 12:36
Dlatego biorę zawsze taki abonament, aby w 99% przypadków (rachunków):D wystarczyło mi minut i mam z głowy;) A zawsze za punkty można dobrać jakieś dodatkowe smsy/minuty także to jest ten plus oferty abonamentowej. No i kolejna rzecz, że na kartę nie można wziąć telefonu ze zniżką. A wiadomym jest, że ten "telefon za 1 zł" jest tylko w reklamie. W końcu trzeba za niego zapłacić w 24 ratach :mrgreen:

#380251  autor: Osk92
 12 sty 2010, 14:46
Jak ja sprawdzałem to dzisiaj, że nie zauważyłem? Jest jedna zmiana, która mnie cieszy- C901 za 49zł w NE80 (dotychczas kosztował 99zł). Szkoda, że Yari nadal w śmiesznej, niemalże wolnorynkowej cenie 399zł.

W takim razie należy wystosunkować teraz litania o zniżkę 10zł na abonament (średnio rachunki oscylowały w okolicy 90zł, czasem 75, rzadziej 60, koniec umowy w marcu) myślę, że mam szansę? I jeszcze dwa pytanka na koniec:

- Mozna skorzystać z punktów Premia na zniżkę na telefon przedłużając umowę w salonie?
- Rozumiem, że na rewolucję cenową w samych minutach nie ma co liczyć na razie?

i jeszcze jedno :P

ewentualnie wynegocjowaną zniżkę 10zł respektuje się podczas podpisywania umowy w salonie?

#380271  autor: osachorzow
 12 sty 2010, 16:16
profilaktycznie złożyłem dziś wypowiedzenie umowy z przejściem do taktaka - mam nadzieję, że w ciągu miesiąca coś ruszy z taryfami ;) jak nie to przemyślę to jeszcze przed końcem wypowiedzenia i jak już to wezmę bez telefonu na rok, choć bardziej się skłaniam do przeczekania w taktaku do czasu wprowadzenia nowych taryf... szkoda tylko Ery Premii bo teraz żeby się zapisać trzeba mieć rachunki na - wg mnie - zbyt wysokim poziomie :/
Osk92 pisze:- Mozna skorzystać z punktów Premia na zniżkę na telefon przedłużając umowę w salonie?
można ;)
Osk92 pisze:- Rozumiem, że na rewolucję cenową w samych minutach nie ma co liczyć na razie?
a ja się łudzę że jednak się coś zmieni ;)
Osk92 pisze:W takim razie należy wystosunkować teraz litania o zniżkę 10zł na abonament (średnio rachunki oscylowały w okolicy 90zł, czasem 75, rzadziej 60, koniec umowy w marcu) myślę, że mam szansę? I jeszcze dwa pytanka na koniec:
pewnie że masz ;) ja miałem rachunki na poziomie 30zł i przy drugim mailu od SUK miałem:
Nowa Era 40 - 25zł
Nowa Era 60 - 40zł
Nowa Era 80 - 60zł
Osk92 pisze:ewentualnie wynegocjowaną zniżkę 10zł respektuje się podczas podpisywania umowy w salonie?
musisz pomarudzić SUKowi żeby umieścili tą zniżkową ofertę na Twoim koncie abonenckim, wtedy podpiszesz umowę w każdym punkcie Ery ;) U mnie Pani twierdziła że nie można, jak wysłałem kolejnego maila to nagle się dało :D

#380275  autor: thonka
 12 sty 2010, 16:31
Osk92 pisze:myślę, że mam szansę?
ja dobrze pogadasz to pewnie. ne80 za 60zl przez cala umowe, albo 40zl przez pierwszy rok, a potem 70zl przez drugi czyli srednio 55zl.
Osk92 pisze:- Mozna skorzystać z punktów Premia na zniżkę na telefon przedłużając umowę w salonie?
tak mozna
Osk92 pisze:- Rozumiem, że na rewolucję cenową w samych minutach nie ma co liczyć na razie?
niestety nie. moze cos sie ruszy w okolicach swiat choc nikt glowy za to nie da...
ewentualnie wynegocjowaną zniżkę 10zł respektuje się podczas podpisywania umowy w salonie?
roznie z tym bywa. jedni ja daja, drudzy nie. konsultant przez telefon powinien Tobie umozliwic podpisanie umowy w salonie na wynegocjowanych warunkach, ale nie musi jak nie bedzie mial takiej ochoty (prowizja piechota nie chodzi...), a w salonach wszystko juz zalezy od kierownika salonu.
ostatnio czesta praktyka w salonach jest dawanie maksymalnej znizki, ale w zamian trzeba podpisac nowa 12sto miesieczna umowe na ne20 z 30 minutami do wszystkich i promocyjnymi 30 minutami do ery za 15zl (promocja dla przedluzajacych 'tanio wykorzystaj swoj dotychczasowy aparat'), a w wiekszosci przypadkow korzysci na tym nie ma prawie zadnej za to salon ma dzieki temu podwojna prowizje + ew. premie za wyniki sprzedazowe...
negocjuj najpierw przez telefon, salon wg. mnie to ostatecznosc.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#380304  autor: alex1155
 12 sty 2010, 19:57
Na stronie internetowej pisze juz od ponad roku ,że żeby się zapisać do EraPremia trzeba mieć abo 60zł/mc , a mnie system zapisał przy abo 25/mc więc nie ma co na zapas marudzić :D

Mnie sie umowa kończy w maju , chciałbym w okolicach marca skorzystać z wymiany telefonu,Jednak licze na jakąś nową oferte , bo jak patrze na ceny fonów Nowa Era 40 to naprawde bardziej opłaca mi się skorzystać z zakupu na allegro.pl lub przejśc do Play Mixtura (samsung avila za 1zł).

#380305  autor: osachorzow
 12 sty 2010, 20:10
alex1155 pisze:Na stronie internetowej pisze juz od ponad roku ,że żeby się zapisać do EraPremia trzeba mieć abo 60zł/mc , a mnie system zapisał przy abo 25/mc więc nie ma co na zapas marudzić :D
nareszcie jakieś dobre wiadomości :) Ale precyzując to trzeba mieć faktury na 60zł abonament może być i 20zł byleby przegadać go do 60zł ;)

#380306  autor: alex1155
 12 sty 2010, 20:14
osachorzow pisze:
alex1155 pisze:Na stronie internetowej pisze juz od ponad roku ,że żeby się zapisać do EraPremia trzeba mieć abo 60zł/mc , a mnie system zapisał przy abo 25/mc więc nie ma co na zapas marudzić :D
nareszcie jakieś dobre wiadomości :) Ale precyzując to trzeba mieć faktury na 60zł abonament może być i 20zł byleby przegadać go do 60zł ;)
Mnie nie przekraczały 30 zł. :D Po prostu poprosiłem konsultanta w punkcie sprzedaży żęby mnie zapisał(to nie był salon firmowy) . Wszedł w to swoje I-boa (dostałem hasło sms) i zaraz juz byłem w programie. Era wiele takich fajnych wpadek zalicza( nie liczy mi połączenia z konsultantem). :D

#380654  autor: Osk92
 14 sty 2010, 15:48
No i ja dobiegam do końca zabaw z przedłużeniem. Dzięki panowie!
Witam,

Dziękuję za skierowaną korespondencję.

W odpowiedzi na Pana zgłoszenie, uprzejmie informuję, iż niestandardowo mogę zaproponować taryfę Nowa Era80 za 60zł na cały okres trwania umowy.
Pójdę pewnie w przyszłym tygodniu, lub w weekend :)

#380656  autor: osachorzow
 14 sty 2010, 15:52
Osk92, ale upewnij się wcześniej że ta opcja jest udostępniona na Twoim koncie bo to że SUK się zgodził nie oznacza, że w punktach zobaczą tę obniżkę ;) Ja dopiero po kolejnych maila miałem informację o możliwości podpisania aneksu w punkcie.

#380658  autor: Osk92
 14 sty 2010, 15:59
Jest, juz nie cytowałem dalej, ale poprosiłem o to w mailu 'błagalnym' i pani odnotowała to na koncie abonenckim :)

#380660  autor: darus161
 14 sty 2010, 16:06
Możesz wkleić dla potomnych treść kolejnych wysyłanych do nich maili :mrgreen:

#380663  autor: Osk92
 14 sty 2010, 16:10
Jasne! Wzorując się na tym poście:
Adam80 pisze:Witam,
Umowe przedłużyłem 23 listopada, w następujący sposób.
- średnie rachunki 48 zł/m-ce
- aneks do 10 grudnia 2009
- umowa do 12 stycznia 2010
W październiku pare razy dzwonili z BOA ale nie byłem jeszcze gotowy na przedłuzenie.

24 listopada ze strony IBOA wybrałem opcję kontakt a nastepnie Przedłużenie umowy, został wysłany automatycznie mail (nic w mailu nie pisałem - bo nie ma tam takiej opcji).

Po 12 godzinach odpowiedz z ofertą standardową (która wcześniej była przytaczana).

Odpisałem, w temacie podając nr sprawy:
Dziekuję za szybką odpowiedź.
Nawiązując do nadesłanej korespondencji mam prośbę czy jest możliwe przedłużenie umowy w formie aneksu na 24 miesiące na następujących warunkach:
- oferta z wymianą telefonu,
- Nowa Era 60 - cenie 40,00 zł z VAT przez cały okres umowy lub opcja 30 zł z Vat przez 12 m-ce a następnie 50 zł z Vat na 12 m-ce,
- Wybrana osoba 200 za 5 zł,
- telefon LG GT500 - 349 zł z VAT,
- z uwagi, że posiadam około 4200 pkt era premia - zniżka w wysokości 100 zł na aparat telefoniczny,
- dostarczenie aneksu oraz aparatu telefonicznego kurierem
Proszę o pozytywną odpowiedź,

Po 10 godzinach odpowiedź:
Dziękuję za skierowaną korespondencję.
W odpowiedzi na Pana zgłoszenie uprzejmie informuję, iż jest możliwość przedłużenia umowy na warunkach, które zamieszczam poniżej
itp.
Podali wszystkie opcje ze zniżkami, Pani poprosiła gdybym był zdecydowany o maila zwrotnego którą opcję wybieram oraz podanie hasła oraz nr dowodu osobistego, co też uczyniłem.

Wnioski:
- trzeba być miłym i podawać konkrety czego się chce,
- nie fantazjować (np NE 60 za 30 zł :))
- od poczatku sprawe prowadzi zawsze ta sama osoba z biura utrzymania klienta (maile wysyłane z IBOA w sprawie przedłuzenia zawsze tam docierają),
- bez kontaktu "głosowego" załatwienie na takich warunkach trwało 3 dni,
- no i za kuriera sobie nie policzyli.

Dziękują za pomoc i pomocne wskazówki kolegom z forum.
Sam wydedukowałem coś takiego ;) :
Witam, dziękuję za szybki odzew na mój mail.

W związku z zaoferowanymi mi warunkami umowy mam drobną propozycję ich modyfikacji, tak, aby w 100% spełniały one moje wymagania.

Bardzo zależy mi na obniżce abonamentu NE80 z 70zł na 60zł VAT przez caly, 24-miesięczny okres trwania umowy.
Zaaragumentuję to częstymi doładowaniami konta Tak-Tak z mojego numeru telefonu i jednoczesną chęcią nieprzekraczania miesięcznych wydatków na telefon na poziomie 90zł (a i tak się pewni to zdarzy). Do tego większość moich "połączeń" wychodzących to smsy, których liczba w abonamencie NE60 jest niewystarczająca dla mnie i muszę zdecydować się na wyższą opcję abonamentową, czyli właśnie NE80.
W przypadku pozytywnego rozpatrzenia mojego wniosku, mam jeszcze jedną prośbę do Pani. Mianowicie chciałbym, aby ewentualne zmiany były zapisane w moim koncie abonenckim, ponieważ umowę chciałbym przedłużyć w punkcie sprzedaży Waszej sieci, a brak tej adnotacji przysporzyłby mi niepotrzebnych problemów.

Serdecznie pozdrawiam.

#380697  autor: osachorzow
 14 sty 2010, 18:19
osachorzow pisze:Jak wrócę po nowym roku to przejdę się podpisać aneks do salonu lub sklepu firmowego i może tam uda się jakoś wyczarować, żeby warunki oferty stały się częścią umowy - jak być powinno ;)
No i wybrałem się do Salonu Firmowego gdzie również uzyskałem informacje że regulamin oferty przedłużeniowej z SUK nie istnieje, a warunki (kwota abonamentu) nie znajduje się na aneksie. Na pytanie czy aneks na warunkach w SUK podpisuje się w takim układzie w ciemno konsultant tylko się uśmiechnął i stwierdził, że tak. Zastanawiam się tylko czy w SUK trafiłem na kogoś niedouczonego (choć tam chyba powinni pracować najlepsi z najlepszych) skoro wcześniej na prośbę o regulamin Pani napisała:
SUK pisze:W odpowiedzi na Pana korespondencję uprzejmie informuję iz nie mam możliwości przesłania Panu regulaminu. Może Pan to zrobić w sklepie firmowym bądź też salonie Ery. Informuję iż konsultanci pracujący w tych punktach mają obowiązek udostępnic Panu regulamin.
Ręce opadają... najwyraźniej abonenta traktują jak idiotę :/ Umowa wypowiedziana, numer w połowie lutego leci do TakTaka i zobaczę co dalej...

Mały OT: po złożeniu wypowiedzenia zapragnąłem wymienić punkty Premii na nagrodę, napisalem do BOK gdzie miła Pani zrobiła to i... zapomniała zawiesić kontrakt po zamówieniu nagrody :D teraz znów w iboa wszystko mogę zrobić (wcześniej pisało że kontrakt w trakcie zawieszania)! Naprawdę ręce opadają... czy oni już nic porządnie zrobić nie potrafią :( ostatnio mam o obsłudze Ery coraz gorsze zdanie... niestety!

#381025  autor: djalien
 16 sty 2010, 12:42
Na początku chciałem sie przywitać :) dzien dobry wszystkim Panowie widzę ze jesteście na bieżąco z tematem wiec mam do was pytanie w kwietniu kończy mi się umowa i już do mnie wydzwaniają proszą a moze to a moze tamto wiecie jak to z nimi :) aktualnie mam jakis tam abonament za 60zł 60min darmowych miesięcznie jako ze mało użytkuje telefon komórkowy te minuty które posiadam wystarczają mi rachunki jakie zawsze miałem to 60 70zł i ok super. chciał bym przedłożyć umowę z erą ale nie wiem co mam wybrać jaki abonament i jaki telefon pożytkował bym go sobie z 2 miesiące a potem będę chciał sprzedać bo jakieś na nowe zabawki mnie nie kręcą :) proszę o radę i dziękuję.

#381026  autor: osachorzow
 16 sty 2010, 12:50
djalien, jeśli chcesz poznać maksymalne upusty jakie możesz ugrać przy przedłużaniu poczytaj w tym wątku kilka stron wstecz. Sam przecież wiesz ile minut potrzebujesz i/lub ile chcesz płacić za abonament. Na temat aparatów telefonicznych porozmawiać możesz w odpowiednim dziale - nie tutaj!
  • Strona 34 z 96
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 96
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34