• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 33 z 96
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 96

#379549  autor: darus161
 09 sty 2010, 13:14
Witam!
W następnym tygodniu mam zamiar zadzwonić do ery i się z nimi potargować ;) Śpieszy mi się trochę, gdyż mój telefon uległ zniszczeniu i potrzebuje nowego. Interesuje mnie opcja NE80 w cenie 60 zł miesięcznie. To naprawdę byłaby dobra oferta. Jednak patrząc na cennik telefonów jestem po prostu załamany. Interesowała mnie nokia 5800, która w tym abonamencie kosztuje 899zł (tyle ile nowa w sklepie) i w związku z tym mam pytanie. Czy istnieje możliwość negocjowania cen telefonu? Wiem, że pisaliście, iż zbicie ceny może nastąpić tylko za sprawą punktów (mam tylko 2000, gdyż za punkty doładowuje dziewczynie telefon:D). Jednak przeczytałem także, iż można zbić cenę telefonu o 50%. Wtedy cena odpowiadała by mi w sumie. Udało się to komuś? Bo przyznacie, że cena za tę nokię jest śmieszna;/ Jak się nie uda to pozostaje mi LG GT500;p
Pozdrawiam serdecznie i dziękuje za odpowiedzi.

#379557  autor: DiAbOlO
 09 sty 2010, 14:10
darus161 pisze:Witam!
W następnym tygodniu mam zamiar zadzwonić do ery i się z nimi potargować ;) Śpieszy mi się trochę, gdyż mój telefon uległ zniszczeniu i potrzebuje nowego. Interesuje mnie opcja NE80 w cenie 60 zł miesięcznie. To naprawdę byłaby dobra oferta. Jednak patrząc na cennik telefonów jestem po prostu załamany. Interesowała mnie nokia 5800, która w tym abonamencie kosztuje 899zł (tyle ile nowa w sklepie) i w związku z tym mam pytanie. Czy istnieje możliwość negocjowania cen telefonu? Wiem, że pisaliście, iż zbicie ceny może nastąpić tylko za sprawą punktów (mam tylko 2000, gdyż za punkty doładowuje dziewczynie telefon:D). Jednak przeczytałem także, iż można zbić cenę telefonu o 50%. Wtedy cena odpowiadała by mi w sumie. Udało się to komuś? Bo przyznacie, że cena za tę nokię jest śmieszna;/ Jak się nie uda to pozostaje mi LG GT500;p
Pozdrawiam serdecznie i dziękuje za odpowiedzi.
Odnośnie tych 50% na telefon to raczej nie doczytałeś, bo taki upust dają tylko tym, których średni rachunek miesiąc na jednym numerze oscyluje w granicach 300 zł. Zatem jeśli tego nie spełniasz, możesz spokojnie zapomnieć o tej opcji.

...:::DiAbOlO:::...

#379565  autor: darus161
 09 sty 2010, 14:47
Moje rachunki oscylują w granicach 60-100 zł, więc odpada :D Dobra może w nowym tygodniu obniżą ceny dla starych abonentów, bo widziałem, że dla nowych jest jakaś wysprzedaż;)

#379572  autor: thonka
 09 sty 2010, 15:19
darus161, wielkich obnizek (o ile wogole beda) sie nie spodziewaj.

ceny jakich mozesz sie spodziewac to mniej-wiecej te, ktore nowi maja przy ne60. musisz jednak pamietac, ze nie jest to regula. po prostu zazwyczaj tak jest, ze ceny telefonow dla przedluzajacych sa takie jak jedna opcja taryfowa nizej dla nowych np. przedluzajacy w ne100 bedzie miec takie same ceny telefonow jak nowy przy ne80.

do kiedy masz umowe?

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#379574  autor: darus161
 09 sty 2010, 15:32
Umowę mam do końca lutego bodajże, ale tak jak mówię. Z konieczności nie mogę już czekać. No chyba, że nie uda się zbić ceny abonamentu (oczywiście stosując się do wszystkich waszych rad), wtedy jeszcze poczekam z tydzień, spróbuję raz jeszcze, a jak dalej nic nie ruszy będę musiał się przenieść do playa. Chociaż w sumie nie chciałbym tego robić, bo mam związek sentymentalny z erą :-D
A powiedzcie mi proszę ile przed końcem umowy można zamówić przedłużenie umowy bez telefonu?? Wiem, że z telefonem jest to 2.5 miesiąca, ale posiadam jeszcze jeden numer w erze i chcę go przedłużyć bez słuchawki.

#379576  autor: osachorzow
 09 sty 2010, 15:36
darus161 pisze:A powiedzcie mi proszę ile przed końcem umowy można zamówić przedłużenie umowy bez telefonu??
4 miesiące... było wcześniej podane wielokrotnie. Jeśli nie chce Ci się z nimi gadać to możesz też negocjować via e-mail, równie skutecznie ;)

#379577  autor: wookashpyka
 09 sty 2010, 15:38
Witam. Umowa kończy mi się 6 marca. Dawno nie pojawiło się tu na forum pytanie o możliwe zniżki na pakiet internetowy. Za pakiet internetowy do fona mogę zapłacić 15-25 złotych. Niestety 50 mb za 15 zł to parodia, a na dokładanie do abonamentu 50 zł za 500 mb to mnie nie stać.

Dawno temu (we wrześniu), kolega crux pisał:
otrzymałem taryfę NE80 na warunkach 12x40zł + 12x70zł (w tym standardowo 170 + 120 minut) oraz pakiet BC 500MB za 15zł.
Czy takie cudo jest jeszcze realne? Tudzież wersja mniej optymistyczna - taka sama zniżka na BC z mniejszą zniżką na abonament?

#379582  autor: thonka
 09 sty 2010, 15:44
darus161, bez telefonu oferta jest prezentowana jakies 4 miesiace przed koncem.

nie masz mozliwosci pozyczenia na ten miesiac telefonu? ludzie maja po kilka w domach ;)

przedluzenia w erze maja to do siebie, ze nowa oferta wchodzi odrazu, a nowa umowa liczy Ci sie od konca starej. w przypadku przedluzenia 2 miesiace na przod te 2 miesiace beda doliczone na koncu umowy, a wcale nie musisz wtedy dostac promocyjnego abonamentu...

jezeli jednak nie bedzie nic ciekawego dla Ciebie to sie przenos. przy wyborze jakichkolwiek uslug nie ma miejsca na sentymenty.

wookashpyka, aktualnie nie ma takiej mozliwosci. do konca sierpnia byla promocja na pakiety internetowe na przedluzeniach, 50mb bylo za 5zl, a 500mb za 15zl.

musialbys zadzwonic i sie zapytac. chetniej pewnie dadza Ci drozszy abonament, a tanszy pakiet, bo abonament jest staly, a przy pakiecie jest szansa, ze go sobie wylaczysz.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#379590  autor: darus161
 09 sty 2010, 16:38
Dobra załatwiłem sobie jakiś telefon, więc jeszcze z miesiąc poczekam. Może się coś zmieni :mrgreen: Oczywiście przez cały ten czas będę śledził temat. A często wprowadzają jakieś nowe telefony w ofercie dla starych abonentów? Ewentualnie obniżają ceny starych??

#379597  autor: wookashpyka
 09 sty 2010, 16:53
Ja też postanowiłem poczekać. "Prezenty" są wg regulaminu tylko do 31.01.10, może będzie jakaś nowa oferta? Zresztą oferta dla stałych też ma zapisane do 28.02.10.

Może cały nowy abonament z przyzwoitymi pakietami danych... Można zawsze pomarzyć :)

#379616  autor: thonka
 09 sty 2010, 17:55
darus161 pisze:A często wprowadzają jakieś nowe telefony w ofercie dla starych abonentów? Ewentualnie obniżają ceny starych??
nowe telefony w ofercie zalezne sa od tego kiedy producent jest wprowadzi na rynek. czasem zdarzy sie cos miesiac po miesiacu, a czasem przez pol roku nie ma nic. pewne jest natomiast, ze jak wprowadza cos do oferty dla nowych to predzej czy pozniej bedzie na przedluzeniach.
co do zmian cen (bo nie zawsze sa obnizki) to srednio raz na 2-3 miesiace cos zmieniaja.
wookashpyka pisze:Może cały nowy abonament z przyzwoitymi pakietami danych... Można zawsze pomarzyć :)
nowa era ma prawie 3 lata wiec kto wie ;)

#379638  autor: osachorzow
 09 sty 2010, 18:51
thonka pisze:nowa era ma prawie 3 lata wiec kto wie ;)
Nowa Era jest od 3.04.2008 więc ma prawie... 2 lata ;)

#379651  autor: thonka
 09 sty 2010, 19:21
taaa... moj blad :P nie wiem jak to liczylem :P

#379745  autor: Krisu6230i
 09 sty 2010, 23:08
tak się zastanawiam czy ktoś wspominał że wspaniały prezent w postaci dodatkowych minut opócz tego że nie przechodzi na kolejny okres rozliczeniowy, nie działa poza wielką trójką to jeszcze nie przelicza się na smsy! co za kicha! dopiero teraz sobie to zobaczyłem jak sprawdziłem swoje koszta w iboa... dla mnie to była oczywista oczywistość że minuty zamieniają sie na smsy...
szkoda że zobaczyłem to po podpisaniu już i to kawałek po...
kasztan a nie oferta :/
i na dwa latka jestem uwalony... :(

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#379848  autor: darus161
 10 sty 2010, 13:29
Krisu6230i pisze:tak się zastanawiam czy ktoś wspominał że wspaniały prezent w postaci dodatkowych minut opócz tego że nie przechodzi na kolejny okres rozliczeniowy, nie działa poza wielką trójką to jeszcze nie przelicza się na smsy!
Zapomniałeś dodać, że dodatkowe minuty są wykorzystywane po zwykłych minutach ;/ To dopiero lipa. Gdyby były brane jako pierwsze, to było by w porządku, a tak minuty są jakby ich nie było.

#379861  autor: thonka
 10 sty 2010, 14:25
darus161, pisalem o tym kilkakrotnie w tym watku jak sa rozliczane te minuty. regulamin jest ogolnodostepny jak komus nie pasuje to nie przedluza.

minuty te to promocja czyli taki gratis od sieci. w erze zawsze minuty gratisowe schodzily na koncu nawet za czasow komfortow gdy dawano po 2000 minut do ery na caly okres umowy.
Krisu6230i pisze:to jeszcze nie przelicza się na smsy! co za kicha! dopiero teraz sobie to zobaczyłem jak sprawdziłem swoje koszta w iboa... dla mnie to była oczywista oczywistość że minuty zamieniają sie na smsy...
regulamin promocji wisi na stronie caly czas od wrzesnia gdzie jest wyraznie napisane:
Kod: Zaznacz cały
6.6. Minuty z promocyjnego pakietu nie wymieniają się na SMS-y oraz MMS-y.

#379949  autor: Krisu6230i
 10 sty 2010, 20:15
no tak rozumiem tylko szczerze mowiac jakos nie przyszlo mi do glowy nawet tego sprawdzac bo ile zrozumiale jest ze numery z oferty weekendowej czy z przyjacielem nie przeliczaja sie na esy to te ktore sa niby do wszystkich mogly by...
i fakt gdybym to wyczail wczesniej na bank bym nie przedluzyl bo tak to ta oferta w zaden sposob nie jest atrakcyjna. 170 minut za 55pln to tak srednio fajnie w kontrakcie 24 miesiecznym... :/

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#379951  autor: kerim36
 10 sty 2010, 20:21
Krisu6230i pisze:no tak rozumiem tylko szczerze mowiac jakos nie przyszlo mi do glowy nawet tego sprawdzac bo ile zrozumiale jest ze numery z oferty weekendowej czy z przyjacielem nie przeliczaja sie na esy to te ktore sa niby do wszystkich mogly by...
i fakt gdybym to wyczail wczesniej na bank bym nie przedluzyl bo tak to ta oferta w zaden sposob nie jest atrakcyjna. 170 minut za 55pln to tak srednio fajnie w kontrakcie 24 miesiecznym... :/
wychodzi 32gr/min. jesli do tego dostales telefon to wg mnie nie jest to zla oferta

#380020  autor: Milon
 11 sty 2010, 07:38
Witam!
Koleżanka przy okazji ostatniego aneksu skorzystała z dodatkowej aktywacji ( 12 m-cy, bez tela, -25%ceny)
właśnie mija ten termin - czy w związku z tym może liczyć na takie same warunki przedłużenia jak w przypadku umów na 24 miesiące?

#380021  autor: DiAbOlO
 11 sty 2010, 08:59
Milon pisze:Witam!
Koleżanka przy okazji ostatniego aneksu skorzystała z dodatkowej aktywacji ( 12 m-cy, bez tela, -25%ceny)
właśnie mija ten termin - czy w związku z tym może liczyć na takie same warunki przedłużenia jak w przypadku umów na 24 miesiące?
Wg. mnie jest to standardowe przedłużenie umowy, zatem myślę, że może liczyć na to samo jak przy umowie 24-miesięcznej.
Oczywiście - dla pewności - warto zadzwonić na BOA i zapytać się (lub napisać maila via IBOA).

...:::DiAbOlO:::...
  • Strona 33 z 96
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 96
  • 1
  • 31
  • 32