• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 234 z 318
  • 1
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • 318

#334046  autor: Mel
 08 maja 2009, 17:40
Alohura85 - faktycznie masz coś bardzo nie tak.

Poniżej wstawiam linki do załącznika, który dostałam.

Wyraźnie napisane, że pakiet 50mb jest za 5zł na całe 2 lata.

http://www.voila.pl/253/9e98k/

http://www.voila.pl/259/045ye/

#334059  autor: st.konsultant
 08 maja 2009, 18:35
alohura85 zadzwoń do BOA i wszystko się wyjaśni. Może się upusty nie włączyły i konsultant to poprawi. Inna sprawa, że IBOA nie pokazuje zniżek tylko opłaty cennikowe.

#334062  autor: aussiegirl
 08 maja 2009, 18:44
Soulfly pisze:U W A G A ! ! !

Od 11.05 oferta przeluzeniowa z telefonem bedzie mozliwa na 2,5 miesiaca przed przedluzeniem umowy a nie 4 jak bylo dotychczas.
Natomiast wszyscy ktorzy przed 11.05 mieli oferte z telefonem na swoim koncie beda ja miec nadal-czyli generalnie krok w tył
Hej To jest prawda co napisał Soulfly? Ja bylam przedwczoraj w salonie (oferta konczy sie w pazdzierniku, a na pocztaku czerwca chciałam przedłużyć abonament) i Pani nic mi nie wpomniała, że nie bede mogła.

#334063  autor: thonka
 08 maja 2009, 18:47
st.konsultant pisze:Może się upusty nie włączyły i konsultant to poprawi. Inna sprawa, że IBOA nie pokazuje zniżek tylko opłaty cennikowe.
skoro dostala aneks kurierem z 2 miesiacami darmowych 50mb, a potem normalnie platnych to znaczy, ze przyslali jej stary (w domysle nieaktualny) aneks...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#334064  autor: st.konsultant
 08 maja 2009, 19:02
thonka pisze:
st.konsultant pisze:Może się upusty nie włączyły i konsultant to poprawi. Inna sprawa, że IBOA nie pokazuje zniżek tylko opłaty cennikowe.
skoro dostala aneks kurierem z 2 miesiacami darmowych 50mb, a potem normalnie platnych to znaczy, ze przyslali jej stary aneks...

Ważna jest data zawarcia aneksu w systemie, więc jeżeli coś się w systemie pomieszało, to konsultant w BOA to poprawi. Nie ma sensu przecież odstępować od umowy i później jeszcze raz się z tym kłopotać. Szkoda na to czasu moim zdaniem. Podejrzewam, że stary regulamin został podpięty do tego aneksu ale sama umowa jest poprawna.

[ Dodano: 2009-05-08, 19:04 ]
aussiegirl pisze:

Od 11.05 oferta przeluzeniowa z telefonem bedzie mozliwa na 2,5 miesiaca przed przedluzeniem umowy a nie 4 jak bylo dotychczas.
Natomiast wszyscy ktorzy przed 11.05 mieli oferte z telefonem na swoim koncie beda ja miec nadal-czyli generalnie krok w tył
Hej To jest prawda co napisał Soulfly? Ja bylam przedwczoraj w salonie (oferta konczy sie w pazdzierniku, a na pocztaku czerwca chciałam przedłużyć abonament) i Pani nic mi nie wpomniała, że nie bede mogła.

Tak to prawda, informacja jest świeża więc konsultantka w salonie na pewno jeszcze nie wiedziała tego. Jak Ci się kończy umowa w październiku to telefon wymienisz najwcześniej w drugiej połowie sierpnia.

#334069  autor: aussiegirl
 08 maja 2009, 19:09
st.konsultant pisze:
thonka pisze:
skoro dostala aneks kurierem z 2 miesiacami darmowych 50mb, a potem normalnie platnych to znaczy, ze przyslali jej stary aneks...

Ważna jest data zawarcia aneksu w systemie, więc jeżeli coś się w systemie pomieszało, to konsultant w BOA to poprawi. Nie ma sensu przecież odstępować od umowy i później jeszcze raz się z tym kłopotać. Szkoda na to czasu moim zdaniem. Podejrzewam, że stary regulamin został podpięty do tego aneksu ale sama umowa jest poprawna.

aussiegirl pisze:

Tak to prawda, informacja jest świeża więc konsultantka w salonie na pewno jeszcze nie wiedziała tego. Jak Ci się kończy umowa w październiku to telefon wymienisz najwcześniej w drugiej połowie sierpnia.

A czy jest jakas alternatywa jesli musze szybko wymienic telefon?

#334070  autor: thonka
 08 maja 2009, 19:11
zadzwon, zapytaj o co chodzi. moze rzeczywiscie wprowadzili do systemu jedno, a wyslali drugie...
my raczej tu nic nie poradzimy.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#334071  autor: st.konsultant
 08 maja 2009, 19:13
aussiegirl pisze:
st.konsultant pisze:
thonka pisze:skoro dostala aneks kurierem z 2 miesiacami darmowych 50mb, a potem normalnie platnych to znaczy, ze przyslali jej stary aneks...

aussiegirl pisze: Hej To jest prawda co napisał Soulfly? Ja bylam przedwczoraj w salonie (oferta konczy sie w pazdzierniku, a na pocztaku czerwca chciałam przedłużyć abonament) i Pani nic mi nie wpomniała, że nie bede mogła.

A czy jest jakas alternatywa jesli musze szybko wymienic telefon?

Szczerze mówiąc niestety nie. Kiedyś można było przyspieszyć wymianę aparatu, teraz oferty bez telefonu mają zdecydowany priorytet i nie ma szans aby dostać wcześniej nowy aparat :?

#334072  autor: maxbike
 08 maja 2009, 19:20
rmvbhd pisze:Kiedy pojawi mi się oferta z telefonem w Erze ? (umowa do Października) bo jednak zostanę, wezmę Nokię 6300 i sprzedam.
Jeżeli kupujesz na sprzedaż to bierz Samsung Solid... Tani, a na Allegro 400zł dostaniesz bez problemu.

Załamaliście mnie wiadomością o możliwosci przedłużenia z telefonem na 2,5 miesiąca przed końcem umowy... 19 maja będę miał dokładnie 4 miesiące do końca, a tydzień wcześniej wprowadzą zmiany. A zależy mi na przedłużeniu, bo potrzebuje wyższego abonamentu. I jeszcze 1,5 miesiąca będę płacił standardowe stawki... Ale mnie Era wnerwia.

#334076  autor: aussiegirl
 08 maja 2009, 19:37
maxbike pisze:
rmvbhd pisze:Kiedy pojawi mi się oferta z telefonem w Erze ? (umowa do Października) bo jednak zostanę, wezmę Nokię 6300 i sprzedam.
Jeżeli kupujesz na sprzedaż to bierz Samsung Solid... Tani, a na Allegro 400zł dostaniesz bez problemu.

Załamaliście mnie wiadomością o możliwosci przedłużenia z telefonem na 2,5 miesiąca przed końcem umowy... 19 maja będę miał dokładnie 4 miesiące do końca, a tydzień wcześniej wprowadzą zmiany. A zależy mi na przedłużeniu, bo potrzebuje wyższego abonamentu. I jeszcze 1,5 miesiąca będę płacił standardowe stawki... Ale mnie Era wnerwia.
Ja tez sie załamałam tym bardziej ze pilnie potrzebuje telefonu :(

Aaa powiedzcie mi jeszcze jedna rzecz. Jak byłam w salonie babka apowiedziała mi ze mogę skorzystac z jakies specjalnej oferty, by juz treaz przedłuzyc abonament. Gybym wziela 65 zl to przez pierwszy rok placilabym 45 ale dostala gratisowo jakby drugi abonament za 15 zl do konca roku a pozniej juzz normalnie 65 zl. Tak sobie pomtyyslalam ze moze bym to wziela ten abonament za 15 zl zostawila sobie w spokoju i zniego nie korzystala a po 12 miesiacach i tak by mi to wygasło, czy to jakas wtopa i jest cos drobnym druczkiem o czym babka mi nie powiedziała?

#334080  autor: osachorzow
 08 maja 2009, 19:54
maxbike pisze:zależy mi na przedłużeniu, bo potrzebuje wyższego abonamentu. I jeszcze 1,5 miesiąca będę płacił standardowe stawki...
Przecież w trakcie trwania możesz zwiększyć sobie kwotę abonamentu bez przedłużania umowy ;) więc jeśli już potrzebujesz więcej minut to zmień taryfę ;)
aussiegirl pisze:Tak sobie pomtyyslalam ze moze bym to wziela ten abonament za 15 zl zostawila sobie w spokoju i zniego nie korzystala a po 12 miesiacach i tak by mi to wygasło, czy to jakas wtopa i jest cos drobnym druczkiem o czym babka mi nie powiedziała?
więc po co chcesz płacić ten abonament dodatkowy skoro nie chcesz z niego korzystać?

#334081  autor: aussiegirl
 08 maja 2009, 19:57
osachorzow pisze: więc po co chcesz płacić ten abonament dodatkowy skoro nie chcesz z niego korzystać?
Po to by dostac nowy telefon (bo mam popsuty) a nie czekac jeszcze 3 miesiecy

#334086  autor: osachorzow
 08 maja 2009, 20:05
aussiegirl, no to telefon dostaniesz do tego wyższego abonamentu.. a ten abo za 15 to jest bez telefonu... więc chcesz wziąć dwa abonamenty żeby tylko z jednego korzystać a drugi (15zł) tylko płacić?

#334088  autor: st.konsultant
 08 maja 2009, 20:05
aussiegirl pisze:
maxbike pisze:

Ja tez sie załamałam tym bardziej ze pilnie potrzebuje telefonu :(

Aaa powiedzcie mi jeszcze jedna rzecz. Jak byłam w salonie babka apowiedziała mi ze mogę skorzystac z jakies specjalnej oferty, by juz treaz przedłuzyc abonament. Gybym wziela 65 zl to przez pierwszy rok placilabym 45 ale dostala gratisowo jakby drugi abonament za 15 zl do konca roku a pozniej juzz normalnie 65 zl. Tak sobie pomtyyslalam ze moze bym to wziela ten abonament za 15 zl zostawila sobie w spokoju i zniego nie korzystala a po 12 miesiacach i tak by mi to wygasło, czy to jakas wtopa i jest cos drobnym druczkiem o czym babka mi nie powiedziała?

Nie łapie za bardzo o co chodzi z tym drugim abonamentem, ale kojarzę taką promocję w której w ciągu 21 dni po podpisaniu aneksu, można nabyć nową aktywację na jakiś specjalnych warunkach z umową na 12 miesięcy. Z tym, że jest to opcja bez aparatu....

Chyba, że chodzi o coś zupełnie innego...

#334095  autor: arek1969
 08 maja 2009, 20:19
Ja też za bardzo nie lapie o co w tym chodzi
Proponuje po prostu wziąźć kalkulator i policzyc sobie
I będzie wszystko jasne

ps. jak mniemam, bilans tego rozliczenia nie wyjddzie zbyt korzystnie, tzn dla Ery na pewno bedzie na in plus

#334119  autor: aussiegirl
 08 maja 2009, 21:07
No babka powiedziala cos takiego o ile ja dobrze zrozumialam, ze przedluzam abonament za 65 zl - i dostaje telefon ale place przez pierwswzy rok 45 zl ale dostaje dodatkowy abo na 15 zl ale bez telefonu. A po roku abo na 15 zl sie konczy a ja bede placila 65 zl

[ Dodano: 2009-05-08, 21:08 ]
osachorzow pisze:aussiegirl, no to telefon dostaniesz do tego wyższego abonamentu.. a ten abo za 15 to jest bez telefonu... więc chcesz wziąć dwa abonamenty żeby tylko z jednego korzystać a drugi (15zł) tylko płacić?
No nie, placic za oba.

#334122  autor: st.konsultant
 08 maja 2009, 21:13
aussiegirl pisze:No babka powiedziala cos takiego o ile ja dobrze zrozumialam, ze przedluzam abonament za 65 zl - i dostaje telefon ale place przez pierwswzy rok 45 zl ale dostaje dodatkowy abo na 15 zl ale bez telefonu. A po roku abo na 15 zl sie konczy a ja bede placila 65 zl

Jestem prawie pewny, że chodzi o tą opcję o której pisałem wyżej.
Niestety muszę Cię zmartwić, ponieważ ten drugi abonament to jest sama karta sim, bez telefonu. Więc chyba w Twoim przypadku nie ma najmniejszego sensu taka opcja.
Niestety pozostaje albo zakup aparatu na własną rękę albo poczekanie do sierpnia.....

I jeszcze jedna kwestia...gdybyś się zdecydowała na takie 2 umowy....to i tak najwcześniej możesz to zrobić w....sierpniu....więc ja również kompletnie nie pojmuję po co Ci ten drugi abonament ;)
Ostatnio zmieniony 08 maja 2009, 21:24 przez st.konsultant, łącznie zmieniany 1 raz.

#334124  autor: osachorzow
 08 maja 2009, 21:17
aussiegirl, no chyba dobrze zrozumiałaś:

1. dostaniesz 1 telefon
2. w pierwszym roku za pierwszy abonament zapłacisz 45zł/mc a w kolejnym 65zł/mc
3. możesz wziąć dodatkowy abonament za 15zł/mc na rok

tyko my się tu zastanawiamy po co ci ten dodatkowy abo skoro piszesz że chcesz go włożyć do szuflady i z niego nie korzystać?

#334127  autor: aussiegirl
 08 maja 2009, 21:27
osachorzow pisze:aussiegirl, no chyba dobrze zrozumiałaś:

1. dostaniesz 1 telefon
2. w pierwszym roku za pierwszy abonament zapłacisz 45zł/mc a w kolejnym 65zł/mc

tyko my się tu zastanawiamy po co ci ten dodatkowy abo skoro piszesz że chcesz go włożyć do szuflady i z niego nie korzystać?
Myslalam ze moze to jest jakas opcja, by nie czekac do sierpnia, bo moj telefon padł i juz sie chyba nie podniesie. A nie chcialam z nigo korzystac by sobie nie narobic wiecej kasy na rachunkach. Skoro ten dodatkowy abo kosztowalby 15 zl a ja placilabym za swoj 45 to i tak jakbym placila za standardowy abo 65 zl (nawet mniej bo 60 ;) ) ale nie wiem czy sie to oplaca :(

#334136  autor: arek1969
 08 maja 2009, 22:01
aussiegirl pisze:
osachorzow pisze:aussiegirl, no chyba dobrze zrozumiałaś:

1. dostaniesz 1 telefon

Myslalam ze moze to jest jakas opcja, by nie czekac do sierpnia, bo moj telefon padł i juz sie chyba nie podniesie. A nie chcialam z nigo korzystac by sobie nie narobic wiecej kasy na rachunkach. Skoro ten dodatkowy abo kosztowalby 15 zl a ja placilabym za swoj 45 to i tak jakbym placila za standardowy abo 65 zl (nawet mniej bo 60 ;) ) ale nie wiem czy sie to oplaca :(
To na pewno nie jest zadna opcja
To jest najzwyklejsze w świecie nabijanie ludzi w przysłowiową butelke
kazdy kto usłyszy np. cos w rodzaju opcja specjalna, oferta tylko dla Pani, traci po prostu rozum i sens logicznego myslenia
a po upływie promocji, no cóż, "micha u sufitu", bo przecież abo trzeba zapłacić
  • Strona 234 z 318
  • 1
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • 318
  • 1
  • 232
  • 233
  • 234