PitsDLB pisze:... jak się na co dzień korzysta z sieci Plusa? ...
Co za pytanie !!??
Po prostu się korzysta!
Plus ma chyba najlepszy zasięg w PL.
Mam służbowy w Plusie i jak on traci zasięg, to najprawdopodobniej jesteś w jakieś "dolinie w tatrach" (chociaż w Dolinie Kościeliskiej, Plus ma zasięg ...

).
W ubiegłym tygodniu robiłem speedtesta na plusie i TMobile (telefon prywatny).
Wynik Plusa na 3G był 2x lepszy od TM, a to o czymś świadczy.
PitsDLB pisze:... Czy operator nie ma jakiejś dziwnej polityki? Jedyny kontakt z operatorem na jakim mi zależy to co miesięczna opłata za faktury. Nie chce chodzić po salonach czy dzwonić do obsługi bo mi jakiś pakiet włączyli/wyłączyli/zamienili/ dorzucili opłaty do faktury... - po prostu tak jak miałem dotychczas w Playu....
Każdy operator włącza pełno dodatkowych, nikomu niepotrzebnych usług.
To od Ciebie zależy, czy sobie przypilnujesz, żeby Ci w momencie podpisywania umowy je wyłączyli/ nie włączali.
W Plusie jest to podobno dość mocno zakręcone, więc uważaj co podpisujesz.
Ja w TM też mam święty spokój od wszelkiego spamu operatora, ale trzymam rękę na pulsie, żeby przypadkiem gdzieś się nie przemyciła zgoda na kontakt marketingowy.
wielkijonny pisze:pawlikd pisze:Glownie zalezy mi na necie, minut 300 max i max 100 sms. W Play nie zostane bo z siecia są problemy, co mi po zasiegu 4 sieci skoro trzyma sie ciagle kiepskiego zasiegu z play. Dodatkowo play zjada mi internet w nocy, kiedy jestem w domu na Wi-Fi, myslalem ze to problem z moim routerem, ale znajomy ma dokladnie to samo.
Ja tam jeżdząc nardzo dużo po kraju nie mam problemu z zasięgiem i płynnym przełączaniem w Play, a jak nie chcesz żeby zjadał Ci pakiet to wyłącz transmisje danych i tyle

Jeżeli chodzi o to propo plusa to nic Ciekawego minuty masz wymienne na sms i na internet w stosunku 1min= 1 sms = 5 mb
wydzwonisz 300 minut napiszesz 100 sms i zostaje Ci 1 gb internetu...
Jak to wreszcie jest z tym Playem?
Jednym internet w Playu jest zjadany, mimo zasięgu WIFi, maja problemy z rozmingiem krajowym, a inni zupełnie tych problemów nie mają ...
Osobiście jestem pewny, że Plus kombinował coś z abonentami Playa, bo seed test na zasięgu Plusa pokazywał mi transfer rzędu 500KB/s na 3G. Karta Plusa daje transfer rzędu 7MB/s z tej samej lokalizacji.
Osobiście, jak dzwonię do kumpla, który ma telefon w Playu, od razu słyszę różnice w jakości połączenia.
No i w Playu "marketing szeptany" wznosi się na wyżyny ...