• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 134 z 147
  • 1
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 147

#336403  autor: biricchina
 21 maja 2009, 11:02
kojot78 pisze:Potwierdzam słowa przedmówców. Jestem niemal w 100 % przekonany, że otrzymałbyś umówiony pakiet minut. Tak było w moim przypadku przy przedłużeniu przez 2699.
Nowej umowy nie powinieneś wypowiedzieć a co najwyżej nie podpisać jej lub podpisać i od niej odstąpić. Czas wypowiedzenia więc myślę że liczy się od raz złożonego skutecznie wypowiedzenia.

A w głównej części nie zawierają takich rzeczy ponieważ takie rzeczy są tylko dla trudnych ;) czyli dla tych którzy przedłużają umowy na 2699 ;)

pozdr.
Dokładnie. Na przyszłość proszę uważniej słuchać konsultanta, bo informują o tym, że na umowie nie będzie infrmacji o dodatkowym pakiecie. Potwierdzenie uruchomienia pakietu jest przez sms'a.
Pozdrowienia z działu Iplusa;)

#336417  autor: lwilczek
 21 maja 2009, 11:45
Panowie
Szybka akcja.. przejmuje numer firmowy(cesja) i chiałbym przejść na abonament indywidulany.

1. Czy bede traktowany jako nowy klient z ulicy, czy jako przedłużający..?

2. Jakie abo/promocje wybrać ?:

- Potrzebuje abo do 100 zł(ale lepiej mniej...;))

- Dzwonie głównie do plusa, ale czesc równiez do innych sieci

- Chciałby abo bez telefonu na 12 miesiecy....

Liczę na szybką odpowiedź...

Pozdr

#336803  autor: waeren
 23 maja 2009, 11:39
Ja właśnie złożyłem wniosek o przeniesienie numeru do play, przywiązałem się do niego po ośmiu latach:) bo tyle siedzę w Plusie. Jakie będą reakcje postaram się napisać jak tylko zadzwonią :twisted:

[ Dodano: 2009-05-29, 15:29 ]
No i jest pierwszy telefon, 8 dni od podpisania wniosku w Play o przeniesienie. Oferta rzeczywiście specjalna, bo na forum jej jeszcze nie widziałem a i na stronie Plusa próżno jej szukać. Z telefonem na 24 miesiące trochę minut ponad standardową ofertę i telefony w cenach z taryfy wyżej minus około 15 PLN. Ale w związku z tym, że ceny telefonów w Plusie są beznadziejne nie przedłużałem u nich ani razu z fonem przez 8 lat za pieniądze, dwa razy za punkty 5Plus, pozostałe umowy na 12 miesięcy bez fona. Teraz po wysłuchaniu oferty z telefonem powiedziałem, że nie ma mowy i słucham opcji na 12 m-cy. Tu rzeczywiście ciekawe opcje, pierwsza to 115 minut za 27,50 PLN, a jak zapytałem o coś wyżej to 150 minut za 40 PLN. Ciężko to dopasować do szablonów Plusa więc powiedziałem, że się zastanowię bo nie pasują mi stawki poza abo, odpowiednio 66 i 59 gr/min. Pan poinformował mnie że w przyszłym tygodniu go nie ma więc kontakt będzie po 8 czerwca. Wychodzi więc, że w końcu jedna osoba będzie prowadzić sprawę do końca, a nie co chwilę ktoś inny dzwoni z super ofertą..... czekam na następny telefon... :-D

[ Dodano: 2009-05-30, 09:54 ]
Widzę, że cała dyskusja na temat Plusa przeniosła się do działu o zmianie regulaminu. Ja złożyłem wypowiedzenie bo mi umowa się skończyła normalnie, więc z uporem maniaka będę dalej pisał w tym poście :-D Po analizie tej wiadomości wychodzi na to, że zaproponowali mi te 25 minut i abo za 55 z rabatem 50%...

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#338573  autor: czterdzieści_i_cztery
 01 cze 2009, 11:17
Mi się umowa kończy w sierpniu (2 raz umowę roczną miałem).

Czy bardziej opłaca się teraz renegocjować umowę przy okazji zmiany regulaminu czy poczekać do sierpnia bo może jakaś nowa ciekawa oferta się pojawi?

Generalnie jakoś mi nie robi różnicy 2mc w tą czy w tamtą. Tak czy inaczej płacę rachunki w okolicach 100zł.

[ Dodano: 2009-06-01, 11:19 ]
waeren, pisz pisz bo mnie ciekawi :)

#339660  autor: homzik
 07 cze 2009, 13:59
Wszyscy pisza w watku o zmianie regulaminu, wiec ja pozwole sobie odswiezyc ten temat:)

1. Data platnosci rachunku za czerwiec wraz z ktorym przyjdzie nowy regulamin to 17 czerwca - rozumiem, ze od tej daty mam jeszcze 7 dni, aby rozwiazac umowe z powodu regulaminu?

2. W zasadzie to nie chcialbym odchodzic z Plusa, ale chcialbym otrzymac nowa oferte i przedluzyc wszystkie 3 abonamenty firmowe na nowych warunkach - po ilu dniach powinien ktos zadzwonic i przedstawic oferte? Czy w przypadku iPlusa tez daja jakas lepsza oferte?

3. Rozumiem, ze jesli wycofam wypowiedzenie i podpisze nowa umowe gdy stara umowa byla wazna do lutego, to 12/24 miesiace beda liczone od momentu podpisania umowy, a nie od lutego 2010?

4. Czy mozecie podac jakies przyklady ofert 'zatrzymaniowych' dla klientow indywidualnych przy niskim abonamencie? Ktos pisal, ze przy umowie na 12 miesiecy daja 50% rabatu na abonament i jakis pakiet minut.

Za wszelkie odpowiedzi z gory dziekuje.

#339735  autor: vinc
 07 cze 2009, 23:15
homzik pisze:1. Data platnosci rachunku za czerwiec wraz z ktorym przyjdzie nowy regulamin to 17 czerwca - rozumiem, ze od tej daty mam jeszcze 7 dni, aby rozwiazac umowe z powodu regulaminu?
Tak.
homzik pisze:2. W zasadzie to nie chcialbym odchodzic z Plusa, ale chcialbym otrzymac nowa oferte i przedluzyc wszystkie 3 abonamenty firmowe na nowych warunkach - po ilu dniach powinien ktos zadzwonic i przedstawic oferte? Czy w przypadku iPlusa tez daja jakas lepsza oferte?
Tego kiedy zadzwonią to nikt nie wie ;) Natomiast sam możesz zadzwonić :) na iPlusa 50% na 12 miesięcy.
homzik pisze:3. Rozumiem, ze jesli wycofam wypowiedzenie i podpisze nowa umowe gdy stara umowa byla wazna do lutego, to 12/24 miesiace beda liczone od momentu podpisania umowy, a nie od lutego 2010?
Umowa zaczyna się od podpisania.
homzik pisze:4. Czy mozecie podac jakies przyklady ofert 'zatrzymaniowych' dla klientow indywidualnych przy niskim abonamencie? Ktos pisal, ze przy umowie na 12 miesiecy daja 50% rabatu na abonament i jakis pakiet minut.
Różnie z tym bywa, ale coś takiego jak napisałeś. Polecam przebrnąć przez wspomniany przez Ciebie temat ;)

Obrazek

#339737  autor: homzik
 07 cze 2009, 23:17
to troche dziwne gdybym zlozyl rezygnacje, a pozniej sam dzwonil z pytaniem o oferte za wycofanie tej rezygnacji:)

#339740  autor: vinc
 07 cze 2009, 23:21
homzik pisze:to troche dziwne gdybym zlozyl rezygnacje, a pozniej sam dzwonil z pytaniem o oferte za wycofanie tej rezygnacji:)
Bez przesady tego nie napisałem... Napisałem byś zadzwonił i zapytał czy wszystko jest OK i takie tam, a wtedy mogą Ci zaproponować warunki.

Obrazek

#339741  autor: homzik
 07 cze 2009, 23:25
no tak...

tylko czy dla biznesu tez da sie wywalczyc rabat 50% na abonament przy umowie na 12 miesiecy bez telefonu?

iplus 50% przez 12 miesiecy - to dla umowy na 2 lata bez modemu?

do kiedy moge wycofac swoje wypowiedzenie? dzien przed odlaczeniem od sieci?

#339742  autor: vinc
 07 cze 2009, 23:29
iplus 50% przez 12 miesiecy - to dla umowy na 2 lata bez modemu?
Nie TYLKO na 12 miesięcy.
homzik pisze:do kiedy moge wycofac swoje wypowiedzenie? dzien przed odlaczeniem od sieci?
Teoretycznie tak, ale ja bym nie ryzykował do ostatniego dnia. Mimo wszystko, że nie powinno być z tym problemu.

Obrazek

#339743  autor: homzik
 07 cze 2009, 23:32
ok, dzieki, rachunek pewnie dojdzie za 1-3 dni to bede myslal, wazne zeby zaznaczyli wypowiedzenie w PERSie i zeby obylo sie bez chodzenia na poczte.

#339763  autor: czterdzieści_i_cztery
 08 cze 2009, 08:57
Dostałem taką oto ofertę.
Zaznaczam, że interesowało mnie przedłużenie z telefonem (ale nie koniecznie musi być) i bardzo mi przypadł do gustu pakiet kwotowy.

Więc zaproponowano mi:
Elastyczna 75
-10% zniżki na połączenia i sms do wszystkich sieci za darmo
(to wszystko jest w cenniku standardowo)
dodatkowo
za 5zł netto 5 darmowych nr do plusa
za 5zł netto 60 minut do wszystkich sieci
i telefon SE C902 za 49 zł netto

w ew umowie na 12 mc bez telefonu miałbym wszystko co powyżej ale z 15% zniżką na abonament
lub
gratis 115 minut do wszystkich sieci (taki układ mam teraz więc mnie nie satysfakcjonuje bo wydaje mi się, że powinienem przy przedłużaniu dostać coś więcej).

Czy jest to jakaś sensowna oferta czy to jakiś standard który oferują?
Czy można do tego wyciągnąć jakieś dodatkowe minuty jeszcze (szczególnie w ofercie z telefonem)?

#339967  autor: Marens
 09 cze 2009, 00:43
Co myślicie o takiej ofercie na 3 numery:

:arrow: Syberyjska 55 + Nokia 6300 + 400 min do 5 numerów - 55zł
:arrow: Syberyjska 90 + 400 min do Plusa - 90zł
:arrow: iPlus 110 - 55zł

#339977  autor: Tajemniczy28
 09 cze 2009, 07:30
Marens pisze:Co myślicie o takiej ofercie na 3 numery:

:arrow: Syberyjska 55 + Nokia 6300 + 400 min do 5 numerów - 55zł
:arrow: Syberyjska 90 + 400 min do Plusa - 90zł
:arrow: iPlus 110 - 55zł

wg.mnie to standardowa oferta którą sie znajdzie na stornie internetowej przynajmniej co do abonamentu (bo o iplusie nie wiem).

#339981  autor: waeren
 09 cze 2009, 08:01
Wczoraj kolejny telefon, po tym jak na statusie przenoszenia do Play wskoczyła data uwolnienia numeru:) Niestety ta sama oferta co poprzednio bez fona, czyli 115 min/27,50 PLN lub 150min/40PLN 8)

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#340023  autor: andkra1
 09 cze 2009, 13:34
A możesz mi powiedzieć ile mniej więcej dni roboczych czekałes na jakąkolwiek reakcje plusa bo ja zlozyłem wypowiedzenie w piatek dziś wtorek jeszcze nic sie nie odzywali ale czekam bo tak na prawde nie chce przenosić numeru:D

#340031  autor: waeren
 09 cze 2009, 14:01
Pisałem już wcześniej, że pierwszy kontakt po 8 dniach, teraz kolejny, zaznaczam tylko, że umowę rozwiązałem normalnie, koniec umowy a nie zmiana regulaminu.

#340311  autor: chriss
 10 cze 2009, 21:05
Witam.
Jakiś czas temu ze względu na uszkodzenie telefonu otrzymałem ofertę wcześniejszego przedłużenia umowy (konczy się w listopadzie).
Obecnie mam firmowa taryfe taniorozmowne 180.
chciałbym przedlużyć umowę na tej samej taryfie dobierając aparat nokia 5800.

Tu moje pytanie- Czy przy takim wcześniejszym przedłużeniu umowy mogę liczyć na obniżkę ceny telefonu / abonamentu i ew. na jakie bonusy/ ulgi mogę standardowo liczyc w stosunku do tego co jest proponowane nowym abonentom taryf biznesowych ?

dodam tylko ze numer jest w plusie chyba z 8-10 lat, a srednie rachunki to ok. 100 zl

#340433  autor: Kasztan
 11 cze 2009, 18:53
Witam. A ja mam pytanie z innej troche beczki. Przy przedłużając umowe w BIZNESKLASIE na dalej biznesklase (w moim profilu dzwonienia odpowiadami ona) czy zgromadzone środki z poprzednich okresów przechodza dalej czy z chwila podpiania aneksu koto z srodkami ktore przeszly mi z wczesniejszych okresow rozliczeniowych sie zeruja?

#340477  autor: tymis
 11 cze 2009, 22:05
Już od kilku lat przedłużam umowę w ramach tej samej taryfy i zawsze zgromadzone środki z poprzednich okresów przechodzą dalej.
W moim przypadku to taryfa dla indywidualnych ale tak samo powinno być w taryfach biznesowych.
Oczywiście pod warunkiem, że nie zmieniasz w ramach Biznesklasy taryfy na niższą lub wyższą.

Każda sieć ma plusy i minusy, chodzi o to, żeby te plusy nie przesłoniły minusów...
  • Strona 134 z 147
  • 1
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 147
  • 1
  • 132
  • 133
  • 134