• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 127 z 318
  • 1
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 318

#252056  autor: Yearman
 19 lut 2008, 11:05
... jak myslicie ? jest szansa na to zeby zmienila sie oferta na telefony w najblizszych powiedzmy 1-2 tygodniach ? czy raczej do konca trwania obecnej promocji tj. 31.3 nic sie nie zmieni w kwestii telefonow.

2 sprawa to pytanie dot. terminow bo umowe mam do 13 marca a okres rozliczeniowy 28 kazdego miesiaca. czy daty te maja jakies znaczenie jezeli chodzi o przedluzanie umowy ? czy jezeli teraz podpisze aneks to umowa przedluza sie od 13 marca czy od dnia podpisania i roznice w abonamencie sa rozliczane czy tez nowy abonament nastepuje po starym ? Innymi slowy w przypadku tych 2 dat kiedy najlepiej podpisac aneks.

#252062  autor: DiAbOlO
 19 lut 2008, 12:06
Obojętnie... Jeśli podpisałbyś np. dziś to umowa jest od dziś do 13 marca 2010.

Jeśli chodzi o koniec umowy to jeśli masz do 13 marca a okres rozliczeniowy 28 go, to umowa tak naprawdę jest przedłużana do końca okresu rozliczeniowego czyli do 28 go marca.

...:::DiAbOlO:::...

#252103  autor: Tajemniczy28
 19 lut 2008, 16:48
wogóle oczym tu dyskusja kto jeszcze chce przedłużać umowe w sieci w której sie płaci 72 gr/min do wszystkich z czym do ludzi takie stawki są w tel na karte. oni was mają głęboko gdzieś a wy przedłużacie mowy.

#252105  autor: lukas63
 19 lut 2008, 16:58
Tajemniczy28 pisze:wogóle oczym tu dyskusja kto jeszcze chce przedłużać umowe w sieci w której sie płaci 72 gr/min do wszystkich z czym do ludzi takie stawki są w tel na karte.
Każdy przed przedłużaniem umowy sobie liczy co się dla niego opłaca - jak chcesz dzwonic poza siec to bierzesz pakiet do wszystkich i tyle - każdy z nas przecież zna swój profil dzwonienia

#252107  autor: Tajemniczy28
 19 lut 2008, 17:06
tu nie chodzi o profil dzwonienia ale sam fakt że jedna z największych sieci ma najdroższe stawki i chocby to że 1 min wymienna jest na 4 anie na 5 sms. to jest kwestia, jak ktoś chce nich tu zostaje,niekogo nie namawiam ale chce pokazać że można mieć wiecej -przy tych samych kwotach wydawanych na telefon

#252108  autor: yagi
 19 lut 2008, 17:06
Tajemniczy28 pisze:wogóle oczym tu dyskusja kto jeszcze chce przedłużać umowe w sieci w której sie płaci 72 gr/min do wszystkich z czym do ludzi takie stawki są w tel na karte. oni was mają głęboko gdzieś a wy przedłużacie mowy.
W pakiecie masz duzo taniej... Tak ze mimo wszystko sie oplaca. A taryfe dobiera sie do potrzeb, a nie najnizszy abo a potem walenie poza minutami wliczonymi po wyzszych stawkach...

#252113  autor: D@rio
 19 lut 2008, 17:33
Tajemniczy28, to nie jeste temat o stawkach w sieci Era i o tym czy Era jest tania czy droga. Więc, nie offtop'uj.

Obrazek

#252120  autor: Kostek
 19 lut 2008, 18:22
oook :) umowa mi sie kończy w maju, za parę dni będę miał ofertę z telefonem - w Erze jestem od 4,5 roku - ciekawe co mi dadzą. Kurcze, żałuję, że nie można wziąć sobie tej taryfy elastycznej przy przedłużaniu, bo wydaje sie ciekawa ( oczywiście po zniżonym abonamencie :P ) [ i wiem, że nie można, bo pisałem w tej sprawie - a odpowiedź była też taka, że bardziej opłaca się modyfikować pakiety... a wcale nie, bo te minuty do Ery wymieniają się np. 60/120 dni powszednie 240 weekendy - a żeby mieć coś podobnego trzeba by było brać i weekendówkę i taniej w sieci... To co, że Stali Abonenci dostają dodatkowy pakiet minut do Ery, jak on jest wykorzystywany po wszystkich minutach z abonamentu... bez sensu! Mogliby też jakimis punktami premia zarzucić :P Żeby lepiej nie wciskali kitu, że oferta została dopasowana indywidualnie, po czym wlepia do maila cennik ze strony :P

#252167  autor: Tajemniczy28
 19 lut 2008, 20:58
D@rio pisze:Tajemniczy28, to nie jeste temat o stawkach w sieci Era i o tym czy Era jest tania czy droga. Więc, nie offtop'uj.
jest lub nie jest ale warto o tym wspomnieć

#252211  autor: Jasiek
 19 lut 2008, 23:27
No i niestety nie ma z kim rozmawiać w Erze.Cztery karty sim od 1 marca idą do kosza.Nie dostałem żadnej interesującej oferty, takiej jak tu piszecie ,że za pakiet jest 16.50zł.Mam standardowo to,co na stronie ERY tylko telefony za 50% ceny promocyjnej a za telefony poza promocją 75 % upustu.I tu zaczyna się bardzo dziwna i od dawna zauważona przeze mnie sytuacja!!!Otóż jak chcę telefon z 75% upustem,to oni ten upust liczą od ceny prawie 4800zł za N95.Ta nokia w sklepach kosztuje bez umowy i simloka 1800zł bez żadnej łaski!!! Gdyby policzyli od ceny rynkowej ,to ja nic bym nie powiedział a tak.... powaleni w tej Erze!!!To może niech zrobią cene 15000zł za N95 i dadzą 90% upustu- wtedy jeszcze lepiej wygląda !!!Może mi to ktoś wytłumaczyć jak to działa,bo za cholerę nie pojmuję ich filozofii????
Druga taki numer jest z ERA MDA VARIO III.Na stronie Ery kosztuje bez abonamentu ok.3000zł , ale jak poprosiłem o ten telefon,to mam na niego wspomniany upust 75% ,ale nie od ceny ze strony internetowej Ery ,tylko od ok.5000zł.!!!! NAPRAWDĘ NIE CZAJĘ O CO IM CHODZI!!!

#252234  autor: yagi
 20 lut 2008, 09:38
Ceny bez umowy to tez ceny promocjne. Te od ktorych oni licza to wydumane ceny detaliczne ustalone przez PTC, nieraz dwukrotnie wyzsze niz detal w sklepach.

Nie warto dyskutowac tylko przebolec ten absurd bo sie go nie zmieni...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#252304  autor: Kostek
 20 lut 2008, 19:15
Ja tam dostałem 1 pakiet po 16.50 + te 3000 dodatkwo + 40 do wszystkich na 2 miesiące - spoko loco :):):) Mnie tam się bardzo podoba - no... poza tym, że stali abonenci nie moga wziąć tej taryfy elastycznej :)

#252329  autor: Jasiek
 20 lut 2008, 20:16
Dziś już definitywnie podjąłem decyzję,że rezygnuję z ERY.Byłem w salonie,żeby za punkty era premia odebrać kupon tak-taka,bo po co mają przepaść i papapa.Nie będę tolerować oszukańczych ofert z telefonami i cenami.Od marca przenoszę numer do plusa albo play i już.Tak jak pisałem wywalę jeszcze 3 aktywne karty tak-tak utrzymywane od ładnych kilku lat.Niestety ERA spadła na przysłowiowe "psy" zarówno z ofertami utrzymaniowymi jak i z zasięgiem.Jak się zreflektują i zaczną działać,to powrót niewykluczony,ale chyba raczej nie szybko.Pozdrawiam forumowiczów :wink: , no i dobrze ,że mamy wybór!

#252335  autor: waeren
 20 lut 2008, 20:27
W plusie kolego będzie jeszcze gorzej z ofertą utrzymaniową, wiem co mówię, ponad 7 lat doświadczeń z plusem i wg mnie era wygrywa na tym polu, więc przenosząc do plusa nie zyskasz na temacie przedłużanie umowy i podejście do klienta :-D

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#252342  autor: dechomenon
 20 lut 2008, 20:36
waeren pisze:W plusie kolego będzie jeszcze gorzej z ofertą utrzymaniową, wiem co mówię, ponad 7 lat doświadczeń z plusem i wg mnie era wygrywa na tym polu, więc przenosząc do plusa nie zyskasz na temacie przedłużanie umowy i podejście do klienta :-D
ale wymiane, bedzie miał za 2 lata...moze sie coś zmieni...

#252367  autor: D@rio
 20 lut 2008, 21:10
dechomenon pisze:
ale wymiane, bedzie miał za 2 lata...moze sie coś zmieni...
tak, rotacja pracowników. Przyjdzie nowa grupa. Tylko tyle się zmieni.

Obrazek

#252381  autor: Jasiek
 20 lut 2008, 21:42
Może koledzy macie rację,że w Plusie nie będzie lepiej,ale wezme sobie abo za 25 zł,bo moja firma ma fony w Plusie,więc to już będzie korzystnie dla mnie.Teraz jest promocja "darmowe rozmowy w sieci" czy jakoś tak,to sobie to dokupię i będzie git :wink: .A Era niech się zastanowi,co robi bo napewno nie jestem jedyny uciekający z tej sieci.Napewno ok.3000 zł rocznie będą mieli mniej z mojego powodu :wink: .

#252386  autor: user_delete17
 20 lut 2008, 22:30
Jasiek pisze:wezme sobie abo za 25 zł,bo moja firma ma fony w Plusie,więc to już będzie korzystnie dla mnie.
Może lepiej superkartę za 10zł i roczną umową?
Mam podobnie jak Ty. Miałem 2 abonamenty i nie udało się nic wytargować. Na maila nie odpowiedzieli, a w salonie i w BOA nie mieli innych ofert. Wypowiedziałem umowy i już tylko miesiąc został. Już nie dzwonię do nich oni zresztą do mnie też. Co ciekawe kolega miał tak samo, a prawie razem kupowaliśmy te aktywacje chyba z 6 lat temu jak nie dawniej. On już jest w Play, ja w Plusie. Czytając te posty o ofertach Ery to jakaś abstrakcja dla mnie. Nie poczuwam się do błagania operatora o litość i jakiś rabacik. Dlaczego? A no dlatego, że w Plusie po rocznej umowie na superkartę dostałem 90 minut do wszystkich za 27,50 z umową na rok i oczywiście sami do mnie zadzwonili na miesiąc przed upływem umowy. Bez proszenia, dzwonienia i pisania maili, a cenowo i tak lepiej jak w Erze po prośbach. Oczywiście oferta lipna jak chcesz telefon, ale racją jest, że operatorzy mają ceny z kosmosu na te brandowane słuchawki. Sprzedałem 2 fony po tych umowach w Erze, niewiele dołożyłem i mam nową słuchawkę. I jestem happy :D

#252401  autor: waeren
 21 lut 2008, 08:48
dechomenon pisze:ale wymiane, bedzie miał za 2 lata...moze sie coś zmieni...
Fakt, wymianę będzie miał za dwa lata, ale wg mnie nie tylko w wymianie ale i w ofercie podstawowej plus jest gorszy od ery, chyba że ktoś ma stricte potrzebę dzwonienia do dużej ilości ludzi w plusie, bo w przypadku normalnego dzwonienia, mniej więcej do wszystkich sieci, era daje więcej za te same pieniądze, nawet przy podpisywaniu nowej umowy, jedynym mankamentem ery jest ta cena minuty poza abo, ale tak jak ktoś już wcześniej pisał trzeba sobie odpowiednio abonament do potrzeb dopasować i ten problem znika...

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#252412  autor: user_delete17
 21 lut 2008, 10:27
waeren pisze: ale i w ofercie podstawowej plus jest gorszy od ery, chyba że ktoś ma stricte potrzebę dzwonienia do dużej ilości ludzi w plusie, bo w przypadku normalnego dzwonienia, mniej więcej do wszystkich sieci, era daje więcej za te same pieniądze, nawet przy podpisywaniu nowej umowy
Tak? No to zobaczmy kto jest tańszy do wszystkich w tych promocjach.

Załóżmy odpowiednio minut do wszystkich 40,60,80,100
Plus
25zł - 25,00 37,00 49,00 61,00
40zł - 40,00 40,00 46,00 58,00
Era
25zł - 25,00 39,40 53,80 68,20
45zł - 45,00 45,00 45,00 59,40

Gdzie jest Era tańsza w ofercie podstawowej? I w Plusie umowa na rok. Oferta podstawowa jest szeroka, więc pisanie, że któraś jest lepsza jest bez sensu.

Oferta na przedłużenie
Era 80 minut za 33zł
Plus 90 minut za 27,50zł

Tu też Plus jest lepszy, więc?
To są przykłady jak można patrzeć na ofertę. Ktoś powie, ale w Erze mogę kupić telefon, a w Plusie nie w ramach powyższego. Ktoś inny napisze, że w Plusie jest umowa na rok, a w Erze nie ma. Oferty są tak przygotowane, żeby ich się nie dało w praktyce porównać. Każdy bierze co mu pasuje.
  • Strona 127 z 318
  • 1
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 318
  • 1
  • 125
  • 126
  • 127