Przedłużenie umowy. Oferta JUMP! z internetem LTE na 24m
status zamówienia W trakcie kompletowania w magazynie
numer Twojego zamówienia 23..........
data zamówienia 07.01.2015
Jak widać nic się nie zmieniło
st.konsultantowi - dziękuję za wyjaśnienie możliwości odstąpienia od umowy.
moje pytanie dotyczy nieprawidłowości oraz wprowadzanie w błąd klientów odnośnie posiadania "słuchawek" oraz terminu dostarczenia widniejącego w czasie zamówienia ( od 1-3 dni)?
Czy takie praktyki są stosowane przez jednego z liderów operatora?
Czy można sprzedawać coś czego się nie ma? ( od tygodnia info - "kompletowanie w magazynie") - kolejne wprowadzenie w bląd, bo jak można kompletować jak się nie ma?
Na Mój TMobile info - "przygotowanie do wysyłki" - następne wprowadzenie w błąd, bo jak można przygotowywać towar jak się go nie posiada?
ot co praktyki praktykami.
Czy Cię nie dziwi takie traktowanie - chyba , że sam jesteś konsultantem?
Czy jak idziesz do sklepu i potwierdzasz umowę to czekasz łaskawie na wolę sprzedawcy?
Kolejne pytanie "czy nigdy nie kupowałeś na allegro"? - a jak tak to czy czekałeś na przesyłkę dłużej niż obiecywał sprzedawca?
Czy TMobile możesz wystawić komentarz po transakcji?
Nic to - dzień, trzy, tydzień ( tak już tydzień), to może czy zbawi miesiąc?
SAM SOBIE ODPOWIEDZ !
Kolejna moja uwaga dotyczy androida
Z tego co czytałem a łaskawy operator napisał na swoich stronach to , że od grudnia 2014 "słuchawka" Samsunga Galaxy S4 będzie zaktualizowana do wersji 5.0 - czy nowe słuchawki na które już niemało czekamy będą miały taki system?
Czy to kolejna marchewka?
status zamówienia W trakcie kompletowania w magazynie
numer Twojego zamówienia 23..........
data zamówienia 07.01.2015
Jak widać nic się nie zmieniło

st.konsultantowi - dziękuję za wyjaśnienie możliwości odstąpienia od umowy.
moje pytanie dotyczy nieprawidłowości oraz wprowadzanie w błąd klientów odnośnie posiadania "słuchawek" oraz terminu dostarczenia widniejącego w czasie zamówienia ( od 1-3 dni)?
Czy takie praktyki są stosowane przez jednego z liderów operatora?
Czy można sprzedawać coś czego się nie ma? ( od tygodnia info - "kompletowanie w magazynie") - kolejne wprowadzenie w bląd, bo jak można kompletować jak się nie ma?
Na Mój TMobile info - "przygotowanie do wysyłki" - następne wprowadzenie w błąd, bo jak można przygotowywać towar jak się go nie posiada?
ot co praktyki praktykami.
Przed chwilką Ci odpisałem na praktyki.broda4 pisze:ja piernicze.
a zbawi was 1 dzień więcej?
to nie dyskusja o wysyłaniu telefonów.
jakby do mnie ktoś dzwonił 100 razy dziennie z takim pytaniem albo bym mówił to samo albo każdemu co innego
Czy Cię nie dziwi takie traktowanie - chyba , że sam jesteś konsultantem?
Czy jak idziesz do sklepu i potwierdzasz umowę to czekasz łaskawie na wolę sprzedawcy?
Kolejne pytanie "czy nigdy nie kupowałeś na allegro"? - a jak tak to czy czekałeś na przesyłkę dłużej niż obiecywał sprzedawca?
Czy TMobile możesz wystawić komentarz po transakcji?
Nic to - dzień, trzy, tydzień ( tak już tydzień), to może czy zbawi miesiąc?
SAM SOBIE ODPOWIEDZ !
Wcześniej Ci odpowiedzieli inni - CZY można wystawiać towar, którego się nie posiada?bdkacz pisze:Jak by powiedzieli,że wyślą za 5, 8 czy tam 10 dni to konsultant zaraz by się nasłuchał tekstów typu "co tak długo?" etc (chociaż to nie jego wina) ,a jak powie "jutro" czy tam pojutrze to klient już w skowronkach jest,że lada chwila będzie miał nową zabawkę
Kolejna moja uwaga dotyczy androida

Z tego co czytałem a łaskawy operator napisał na swoich stronach to , że od grudnia 2014 "słuchawka" Samsunga Galaxy S4 będzie zaktualizowana do wersji 5.0 - czy nowe słuchawki na które już niemało czekamy będą miały taki system?
Czy to kolejna marchewka?
Ostatnio zmieniony 14 sty 2015, 12:51 przez thonka, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: złączenie postów - tho