• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 120 z 624
  • 1
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 624
 #777751  autor: zimmar
 14 sty 2015, 08:27
Przedłużenie umowy. Oferta JUMP! z internetem LTE na 24m
status zamówienia W trakcie kompletowania w magazynie
numer Twojego zamówienia 23..........
data zamówienia 07.01.2015

Jak widać nic się nie zmieniło :(

st.konsultantowi - dziękuję za wyjaśnienie możliwości odstąpienia od umowy.

moje pytanie dotyczy nieprawidłowości oraz wprowadzanie w błąd klientów odnośnie posiadania "słuchawek" oraz terminu dostarczenia widniejącego w czasie zamówienia ( od 1-3 dni)?
Czy takie praktyki są stosowane przez jednego z liderów operatora?
Czy można sprzedawać coś czego się nie ma? ( od tygodnia info - "kompletowanie w magazynie") - kolejne wprowadzenie w bląd, bo jak można kompletować jak się nie ma?
Na Mój TMobile info - "przygotowanie do wysyłki" - następne wprowadzenie w błąd, bo jak można przygotowywać towar jak się go nie posiada?

ot co praktyki praktykami.
broda4 pisze:ja piernicze.
a zbawi was 1 dzień więcej?

to nie dyskusja o wysyłaniu telefonów.

jakby do mnie ktoś dzwonił 100 razy dziennie z takim pytaniem albo bym mówił to samo albo każdemu co innego :P
Przed chwilką Ci odpisałem na praktyki.
Czy Cię nie dziwi takie traktowanie - chyba , że sam jesteś konsultantem?
Czy jak idziesz do sklepu i potwierdzasz umowę to czekasz łaskawie na wolę sprzedawcy?
Kolejne pytanie "czy nigdy nie kupowałeś na allegro"? - a jak tak to czy czekałeś na przesyłkę dłużej niż obiecywał sprzedawca?
Czy TMobile możesz wystawić komentarz po transakcji?
Nic to - dzień, trzy, tydzień ( tak już tydzień), to może czy zbawi miesiąc?

SAM SOBIE ODPOWIEDZ !
bdkacz pisze:Jak by powiedzieli,że wyślą za 5, 8 czy tam 10 dni to konsultant zaraz by się nasłuchał tekstów typu "co tak długo?" etc (chociaż to nie jego wina) ,a jak powie "jutro" czy tam pojutrze to klient już w skowronkach jest,że lada chwila będzie miał nową zabawkę ;)
Wcześniej Ci odpowiedzieli inni - CZY można wystawiać towar, którego się nie posiada?

Kolejna moja uwaga dotyczy androida :)
Z tego co czytałem a łaskawy operator napisał na swoich stronach to , że od grudnia 2014 "słuchawka" Samsunga Galaxy S4 będzie zaktualizowana do wersji 5.0 - czy nowe słuchawki na które już niemało czekamy będą miały taki system?

Czy to kolejna marchewka?
Ostatnio zmieniony 14 sty 2015, 12:51 przez thonka, łącznie zmieniany 1 raz. Powód: złączenie postów - tho
 #777788  autor: zimmar
 14 sty 2015, 11:04
"Bardzo prawdopodobne jest to, że to będzie pierwszy kwartał przyszłego roku i dodatkowo nowsze urządzenia otrzymają szybciej Androida 5.0 Lollipop. Zaskoczeni czy można było się tego spodziewać?"

w polskich operatorach tego modelu zapewne będzie to marchewka , która i tak się pojawiła na stronach TMobile w połowie grudnia 2014 i będzie przyciągać i utrzymywać swoich klientów.
Sama aktualizacja dotknie nas latem 2015 - wcześniej chyba bym się nie spodziewał.
 #777797  autor: 3echo
 14 sty 2015, 11:30
Umowa mi się kończy w maju,ale już za parę dni mogę ją przedłużyć.Pytanie,czy lepsze oferty mozna dostać przed końcem umowy czy to nie ma znaczenia?
 #777798  autor: teps86
 14 sty 2015, 11:36
nie ma to znaczenia. Jedynie możesz poczekać i zaryzykować, że oferta np w marcu będzie lepsza w porównaniu do tego co jet teraz.
 #777808  autor: MatmaN
 14 sty 2015, 11:59
Hmm, a ja od dzisiaj mam w ofercie przedłużeniowej (umowa kończy mi się w połowie marca) tylko oferty Jump ProFirma i to zaczynające się od M :D, gdzie wcześniej mogłem skorzystać ze zwykłego jumpa. I9506 za 149 zeta, abonament standardowo - 69,99 netto, zniknęła oferta na 2x internet :(
Nie wiem czy jeszcze ich wyczekiwać, czy odpuścić i zamówić S4? :D
Nie ma ktoś z Was informacji czy w różowym T pojawi się kiedyś motorola? :D
 #777814  autor: konju74
 14 sty 2015, 12:22
witam wszystkich
pod koniec maja kończy mi się umowa i w ubiegłym roku wysłałem maila do BOA czy jest przygotowana dla mnie oferta przedłużeniowa.
Ok. 20 grudnia otrzymałem taką informację:

Dziękuję serdecznie za nadesłaną korespondencję.
Proponuję ofertę z taryfą JUMP proFirmaM z miesięczną opłatą abonamentową 61,49 zł z VAT. Abonament obejmuje nielimitowane połączenia głosowe, sms/MMS do wszystkich sieci krajowych oraz 1 GB Internetu.
W ramach abonamentu będzie miał Pan również pakiet bez limitu minut do UE, 200 minut roamingowych w UE oraz 200 sms-ów roamingowych w UE.
Oferta pozwala również na wymianę aparatu. Proszę zastanowić się nad aparatem HTC Desire 310 w cenie 199 zł lub modelem Nokia Lumia 635 LTE w cenie 249 zł.

Z tego co czytałem na forum pojawił się nowy cennik i ponownie napisałem do BOA z prośbą o przedstawienie oferty JUMP proFirma M z ceną telefonów, oto odpowiedź:

Dziękuję za nadesłaną korespondencję. W odpowiedzi na pismo informuję, że ceny aparatów w taryfie ProFirma JUMP M są następujące:

HTC Desire 816 ? 549 zł brutto
Samsung Galaxy S4 (i9506) ? 539 zł brutto
Sony Xperia T3 ? 289 zł brutto
Huawei Ascend Y550 LTE ? 199 zł brutto
Samsung Galaxy ACE 4 LTE (G357F) ? 199 zł brutto

Wydaje mi się że ceny słuchawek są nieco za wysokie, a może się mylę ??
 #777815  autor: MatmaN
 14 sty 2015, 12:25
Z drugiej strony masz abonament tańszy (normalnie ProFirma M jest za 69,99 netto). Coś za coś, T-Mobile musi wyjść na swoje :D
 #777822  autor: thonka
 14 sty 2015, 12:48
Zimmar - na pewno te telefony nie będą miały Androida 5 z prostej przyczyny. Samsung jeszcze nie wydał tej wersji systemu na ten model. Mało tego, Samsung już miesiąc-dwa temu wydał komunikat, że w pierwszej kolejności będą aktualizowane S4 I9500 czyli modele z procesorem Exynos od Samsunga (ma mieć to miejsce w I kwartale tego roku, kiedy dokładnie nikt nie wie), a potem dopiero aktualizacje dostanie Snapdragon 600 (model I9505), ostatni w kolejności będzie dopiero Snapdragon 800 (model I9506, który obecnie sprzedaje TM) z prostej przyczyny - jest ich na rynku najmniej. Biorąc pod uwagę, że telefon pewnie będzie mieć jeszcze kilka rzeczy od operatora to realnym terminem wypuszczenia aktualizacji do S4 I9506 jest II kwartał tego roku. No chyba, że TM I9506 sprzedaje bez brandu, wtedy może będzie to szybciej.
zimmar pisze:moje pytanie dotyczy nieprawidłowości oraz wprowadzanie w błąd klientów odnośnie posiadania "słuchawek" oraz terminu dostarczenia widniejącego w czasie zamówienia ( od 1-3 dni)?
Czy takie praktyki są stosowane przez jednego z liderów operatora?
a co my możemy tu Tobie odpowiedzieć. Zadaj to pytanie operatorowi, a nie nam...

I na przyszłość edytuj swoje posty zamiast pisać jeden pod drugim.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
 #777859  autor: otasz
 14 sty 2015, 15:16
MatmaN pisze:Z drugiej strony masz abonament tańszy (normalnie ProFirma M jest za 69,99 netto). Coś za coś, T-Mobile musi wyjść na swoje :D
Ja dostałem ProFirma M za 39,99 netto i przede mną też ktoś taką ofertę dostał, jak dobrze pamiętam.
 #777862  autor: thonka
 14 sty 2015, 15:23
"w trakcie kompletowania w magazynie"

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
 #777892  autor: thonka
 14 sty 2015, 17:07
u mnie zmienił się status jakiś czas temu na "Wydanie przesyłki firmie kurierskiej" więc realizują też 8 stycznia.

#777893  autor: zimmar
 14 sty 2015, 17:10
Thonka - co do edytowania jak najbardziej masz rację , już się kapnełem, szkoda że tak późno :)
U mnie na TMobile - zostało zamienione na słowa "w dostawie"

poza tym otrzymałem dwa emaile ( ponieważ dwie umowy) z numerami listów przewozowych i informacją o przekazaniu firmie kurierskiej.

Teraz mnie interesuje jaką firmą kurierską idą? Czy TMob - korzysta z jakiejś konkretnej firmy?

pozdrawiam.
 #777896  autor: otasz
 14 sty 2015, 17:22
Do mnie wysłali DPD i wydaje mi się, że zawsze DPD do mnie przywoziło przesyłki z T-M (Ery).
 #777902  autor: zimmar
 14 sty 2015, 17:50
kokos- pisze:DHL ;)
otasz pisze:Do mnie wysłali DPD i wydaje mi się, że zawsze DPD do mnie przywoziło przesyłki z T-M (Ery).
Dzięki
mając numer - metodą prób sprawdzę :)

Sprawdziłem - przesyłka w DHL.

po wpisaniu numeru info - "dokumenty przesłane drogą elektroniczną , po przekazaniu dla kuriera wyświetli się statut przesyłki"
  • Strona 120 z 624
  • 1
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 624
  • 1
  • 118
  • 119
  • 120