• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 117 z 147
  • 1
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 147

#276970  autor: rajski-ptaszek
 13 lip 2008, 23:28
droopy91 pisze:troszkę dokładniej:
mam jedno osobową firmę, posiadam taryfę elastyczną 30 a załóżmy że nie chce już w niej być i mam zamiar przenieść się na ofertę indywidualną :) nie wiem czy to coś pomogło ale dokładniej nie wiem czy da rady ;pp
dziękujemy za dokładne informacje:) czyli reasumując telefon będzie nadal na jednoosobową działalność tylko taryfa indywidualna.

#277116  autor: mortex
 14 lip 2008, 18:21
Witam Was. Pytanie szczególnie kieruję do dechomenon'a. Ciągły staż w PlusGsm od 1997 r. (ten sam numer), ostatni fon od nich 2003 r., taryfa NowyPlus 55 bezterminowo na dzień dzisiejszy. Zakupiłem SE C702 i muszę obniżyć rachunki za telefon, więc chcę wziąć promocję na obniżenie abonamentu o 50%, no i właśnie. Czy jest możliwe np uzyskanie jakiegoś pakietu internetowego jako gratis z promocji "Internet dla Ciebie", lub czy mogą zaoferować np 100 MB w cenie 10 zł+VAT? iPlus nie wchodzi w rachubę ze względu na cenę (no chyba, że z 50% bonifikatą, ale to pewnie niemożliwe). Na gratisowych rozmowach czy sms mi nie zależy. Wystarczy to co jest w standardowym abo.

Planescape: Torment

#277241  autor: dechomenon
 14 lip 2008, 23:05
kolego tutaj sprawa nie jest standardowa, więc jedynie pozostaje pismo do działu lojalnościowego, ponieważ, w standardzie nikt nie ma takiej możliwości Tobie zaoferować tego pakietu internetowego...bo po prostu on w systemach przy przedłużeniu nie widnieje. Taką ofertę dopiero mogą stworzyć, ale póki dział klienta Tobie nie odpowie, nie dostaniesz od nikogo gwarancji, że taki myk przejdzie:)

#277249  autor: mortex
 14 lip 2008, 23:18
Dzięki dechomenon. W sumi takiej odpowiedzi się spodziewałem, ale miałem nadzieję, że o czymś podobnym może słyszałeś. Zastosuję się do Twojej rady i skrobnę takie pismo. Jeszcze raz dzięki:)

Planescape: Torment

#277799  autor: Onyx-22
 17 lip 2008, 07:04
Witam,

Mam 5 numerów w Plusie - na 4 z nich kończy mi się umowa 17 października - jednak już teraz chciałbym przedłużyć umowę. Co nie zadzwonie do Plusa to mówią, że na miesiąc wcześniej bym się kontaktował :-( Czy istnieje możliwość przyśpieszenia tego? Na jednym z numerów chciałbym wziaść ElastycznaKonto 100 z Sony Ericssonem W910i. Czy to możliwe? I ile bym za niego zapłacił?

POZDRAWIAM

#277875  autor: elrond
 17 lip 2008, 13:34
Wyszukiwarka znalazła mi, że w tym temacie była poruszana sprawa Superkarty 10, ale kilkanaście ostatnich przewertowanych stron nie przyniosło efektu więc wrzucam swój wątek... Otóż, mam w domu 2x "abonament" Superkarta 10, umowa się kończy 3 sierpnia. Dziś z rachunkiem przyszła jakaś ulotka z ofertami przedłużenia, ale wygląda mi to na ogólną sprawę, i raczej tak "mało zarabiajacej dla operatora oferty jak S 10" nie dotyczy. Za bardzo się nie znam na ofercie Plusa, ale napisze czego potrzeba:

chciałbym aby jedna Superkarta, jeśli to możliwe - została przedłużona - po prostu potrzebny jest aktywny numer z minimalną iloscią minut.

Co do drugiej natomiast - potrzeba jakiegos niskiego abonamentu, a jeszcze lepiej czegoś na kartę (może mixa?) z jakimś tanim telefonem. I tu pytanie - czy opłacalnym jest wzięcie Mixa na 24 doładowania po 30zł, np. z V3 za 29 zł, czy raczej lepiej kalkulowałby się jakiś abonament? Jak tak to jaki?

Jakie mozna mieć w tej sytuacji opcje?

#277881  autor: Tajemniczy28
 17 lip 2008, 13:58
Minusem mixa jest duza stawek do wsyzstkich - 72 gr, ale zaleta zato ogromna liczba pakietów minut/sms za gorsze więc wg.mnie jesli wsieci najwiecej połączeń lub na stacj to lepiej mixa chyba, w abo sa generalnie miejsze liczby minut/droższe pol. za 1 min niż u konkurencji, więc radze mixa brać

#278553  autor: malika
 20 lip 2008, 21:45
elrond pisze:chciałbym aby jedna Superkarta, jeśli to możliwe - została przedłużona - po prostu potrzebny jest aktywny numer z minimalną iloscią minut.
nie rozwiazana umowa nawet superkarty 10 bedzie funkcjionowac na takich samych zasadach jak funkcjonowala
nie wylacza jej od tak -- wiec z tym nic nie mosisz robic
elrond pisze:Co do drugiej natomiast - potrzeba jakiegos niskiego abonamentu, a jeszcze lepiej czegoś na kartę (może mixa?) z jakimś tanim telefonem
pierwsza sprawa numeru abonamentowego na karte nie da sie przeniesc jezeli chcesz aby ten sam numer został to tylko abonament

#278566  autor: elrond
 20 lip 2008, 22:13
malika pisze:pierwsza sprawa numeru abonamentowego na karte nie da sie przeniesc jezeli chcesz aby ten sam numer został to tylko abonament
Jeśli nie na karte, to też nie na mix'a? No bo w sumie to to samo... Kurcze, będe jeszcze pytał w salonie.

Dzięki za odpowiedź, malika.

#278713  autor: kubi.
 21 lip 2008, 20:22
Witam

Mam telefon w plusie od ponad 5 lat, od prawie półtora roku jest w OdNowie ;-). Taryfa Godziny 40, zwykle nie przekraczam rachunku, jeśli już to maksymalnie o 10 złotych.
Chciałbym w końcu zmienić telefon (na SE W880i ;-), taryfę zapewne też, choć przy podobnym koszcie miesięcznym.

Myślałem też o ofercie minutowej, ale czy tam stałemu abonentowi mogą dać coś ekstra? Rabatu na abonament nie, bo go nie ma ;-), a dodatkowe darmowe minuty oddalają od końca umowy.

Na co mogę liczyć według was? Z góry dzięki za pomoc.

#278763  autor: Tajemniczy28
 22 lip 2008, 08:34
Najlepsze wyjście to migracja do sim+ i zakup tel. dobrego z dużą ilościa minut w play. ja tak zamierzam zrobić i Tobie też polecam

#278809  autor: kubi.
 22 lip 2008, 14:20
Nie mam ochoty na dwie karty i żonglowanie, leniwy jestem ;-). Jak czytałem wcześniej w wątku, targowanie się o cenę telefonu jest sensowne dopiero od taryf za 55 zł.

Ale może ktoś ma inne doświadczenia, właśnie przy długim stażu, przy wcześniejszym przedłużeniu umowy bez telefonu?

#279573  autor: elrond
 26 lip 2008, 23:37
Mam jeszcze jedną drobną sprawę - rozumie że w Plusie nie ma problemu z przedłuzeniem umowy, na kilka dni przed wygaśnięciem starej? Nie trzeba czekać do jej zakończenia? Chciałbym się upewnić przed wizytą w salonie...

#279574  autor: homzik
 26 lip 2008, 23:39
mozna i miesiac przed albo, a czasami i wczesniej:)

#279576  autor: elrond
 27 lip 2008, 00:01
homzik, thx za info.

#279578  autor: dechomenon
 27 lip 2008, 00:10
homzik pisze:mozna i miesiac przed albo, a czasami i wczesniej:)
najwcześniej 3 miesiąc, jednak nie dla każdego to jest dane. Co jest istotne w tym, to fakt, że jeśli podpiszesz umowę np. 2 miesiace wcześniej, to tak na prawdę Twój kontrakt trwał 22miesiące, dzień podpisana umowy oznacza zarazem nowy czas obowiązywania kolejnego kontraktu. nie jest tak jak u konkurencji, że jeżli przedłuże 3 miesiące wcześniej to czas umowy i tak mi się liczy dopiero jak się skończy stara umowa.

#279580  autor: elrond
 27 lip 2008, 00:23
O, a to dobre. Bo o ile pamiętam, Era jakiś rok temu (nie wiem jak teraz) pozwalała przedłużyć bez telefonu 3 albo 4 miesiące wcześniej ale o te 3 czy 4 miesiące nowa umowa była dłuższa.
To jeszcze jedno pytanie, bo ja w temacie Plusa kompletnie nie jestem - czy po zalogowaniu się na swoje konto na plus.pl, jest tam opcja przedłużenia przez www, cos jak na i-boa w Erze? Czy może przedłużenie to tylko salon lub konsultant telefoniczny?

#279581  autor: dechomenon
 27 lip 2008, 00:46
elrond pisze: To jeszcze jedno pytanie, bo ja w temacie Plusa kompletnie nie jestem - czy po zalogowaniu się na swoje konto na plus.pl, jest tam opcja przedłużenia przez www, cos jak na i-boa w Erze? Czy może przedłużenie to tylko salon lub konsultant telefoniczny?
a więc jak sięgam pamięcią, przez ebok nie moża przedłużyć, niech mnie ktoś poprawi kto na codzien go używa. pozostaje to co napisałeś na końcu czyli wizyta w salonie albo BOK.

#279582  autor: homzik
 27 lip 2008, 00:49
przedluzenia przez ebok nie widzialem i znajac Plusa predko nie zobacze:)

#279692  autor: dechomenon
 27 lip 2008, 22:43
w pewnym sensie to rozumiem...POS-y by straciły kolejną pulę potencjalnych klientów, fakt faktem Polkomtel by więcej miał do siebie, ale to może wynika z wewnętrznych umów...tego nie wiem
  • Strona 117 z 147
  • 1
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 147
  • 1
  • 115
  • 116
  • 117