• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 108 z 318
  • 1
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 318

#233306  autor: [email protected]
 14 lis 2007, 11:01
joasia_23 pisze:19 grudnia kończy mi sie umowa w Erze. Zadzwoniłam do boa, aby spytać o warunki przedłużenia. Zdecydowałam się na abonament 50 zł plus SE W300i. Chyba miałam pecha co do kuriera, bo nie raczył mi dostarczyć przesyłki. Wróciła ona do Ery. Ale mimo tego, iz niczego nie podpisywałam to abonament został mi zmieniony z mojego obecnego 20 zł na 50 zł ! Co więcej, aby to okręcić muszę pisać pismo i im wysłać ! Czy takie postępowanie jest zgodne z prawem?
zgodnie z regulaminem nowa taryfa dla priv i biznes (przy zamowienia w BOA i IBOA) jest aktywowana mniej wiecej 2-3 dni po rozmowie telefonicznej, poniewaz jest to mniej wiecej czas kiedy przesyłke odbiera kurier z magazynu ery.
jezeli nie podpisywalas nic to magazyn odnotuje zwrot przesylki i wylacza Ci nowa taryfe i wlacza to co mialas wczesniej wiec mozesz byc spokojna.

#233349  autor: waeren
 14 lis 2007, 16:01
KILOV pisze:Tak jest z tym I-Boa. Ja dziś także przedłużyłem umowę i 'dostałem' abonament 66zł czyli 4 pakiety. Do tego 4000 minut do ery/heyah/tpsa na cały okres trwania umowy, do tego telefon Sony Ericsson W580i w cenie 49zł poo obniżce oraz za 19.99 dodatkowy zestaw TAKTAK z telefonem Samsung C260. Zestaw jak zestwa za 120zł można sprzedac czyli dwukrotnie pokryje koszty telefonu ;)
A przedłużałeś przez IBOA, jeśli tak to czy od razu miałeś ofertę po 16,50 za pakiet czy telefonicznie to musiałeś wynegocjować?

#233474  autor: Zosiek
 15 lis 2007, 08:02
Witam!
Wczoraj otrzymałem telefon od konsultanta z BOA, który pomimo, że umowa kończy mi się dopiero w marcu już teraz namawia mnie do pozostana w sieci na korzystniejszych warunkach. Zaproponowano mi oferte bez telefonu, ale właściwie taka mnie interesuje, ponieważ niedawno zmieniłem telefon.
Przechodząc do sprawy powiem, iż Pan zaproponował mi abonament w wysokości 45 PLN pt. "Korzystny wybór". W skład abo wchodzi 120min/480sms, 3000 min do Ery na okres 2 lat oraz możliwość elastycznego dopasowania taryfy przez 2 miechy.
Dziś rano, przed kilkoma minutami zalogowałem się do I-BOA i tam już na stronie głównej mam link do oferty dla stałych abo. Jest kilka propozycji - od 15 do 80 PLN.

Na pierwszy rzut oka oferta wydaje się nie najgorsza.
Chciałbym się jeszcze poradzić jednak, czy podpisywać aneks już teraz, czy wstrzymać się jeszcze może do stycznia lub lutego?
Tak jak pisałem, nowy telefon nie bardzo mnie interesuje (choć gdyby zaproponowali coś w rozsądnej cenie), więc może udałoby się jeszcze 'urwać' coś z kosztu abonamentu?

Pozdrawiam! :D

#233478  autor: Prometo
 15 lis 2007, 08:13
Zosiek pisze:Chciałbym się jeszcze poradzić jednak, czy podpisywać aneks już teraz, czy wstrzymać się jeszcze może do stycznia lub lutego?
Ja na Twoim miejscu nie podpisywałbym jeszcze aneksu. Do marca jest jeszcze ponad 4 miesiące a to dużo czasu. Pamiętaj, że tej sytuacji czas pracuje na Twoją korzyść, im bliżej końca umowy tym lepsze warunki. Jeżeli nie interesuje Ciebie nowy telefon to próbuj wytargować jak najwięcej minut i jak najniższy abonament.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#233479  autor: maniek
 15 lis 2007, 08:30
a mozecie mi powiedziec do ktorej pracuje bok ery bo dzwonili do mnie juz 5 razy i za kazdym razem kolo 17 ale ja nie moge w pracy rozmawiac przez telefon prywatny wiec nawet nie moge wysluchac co maja mi do powiedzenia :(

#233480  autor: aga
 15 lis 2007, 08:35
Biuro Obsługi Abonenta pracuje całą dobę. Jeżeli dzwonią do ciebie w nieodpowiednim czasie, to może ty zadzwoń do nich i dowiesz się o co chodzi. Ja ostatnio miałam od nich telefony w sprawie włączenia pakietu "taniej w sieci" za 1 zł. Mimo, że podziękowałam za ofertę, to próbują nadal.

#233481  autor: maniek
 15 lis 2007, 08:42
dzieki za info tylko tak sie zastanawiam po co dzwonic do tej samej osoby ciagle o tej samej godzinie skoro nikt nie odbiera :roll: no ale moze jeszcze zadzwonia o innej godzinie...

#233482  autor: Prometo
 15 lis 2007, 08:42
maniek pisze:a mozecie mi powiedziec do ktorej pracuje bok ery bo dzwonili do mnie juz 5 razy i za kazdym razem kolo 17 ale ja nie moge w pracy rozmawiac przez telefon prywatny wiec nawet nie moge wysluchac co maja mi do powiedzenia :(
Jak jeszcze raz zadzwonią to poproś o telefon o takiej godzinie jaka Tobie odpowiada lub tak jak pisze aga zadzwoń sam do BOA.

Pozdrawiam - Prometo

#233483  autor: maniek
 15 lis 2007, 08:49
Prometo pisze:zadzwoń sam do BOA.
jak sie nie odezwa sami to do nich przedzwonie :wink:

#233493  autor: waeren
 15 lis 2007, 10:02
Prometo pisze:
Zosiek pisze:Chciałbym się jeszcze poradzić jednak, czy podpisywać aneks już teraz, czy wstrzymać się jeszcze może do stycznia lub lutego?
Ja na Twoim miejscu nie podpisywałbym jeszcze aneksu. Do marca jest jeszcze ponad 4 miesiące a to dużo czasu. Pamiętaj, że tej sytuacji czas pracuje na Twoją korzyść, im bliżej końca umowy tym lepsze warunki. Jeżeli nie interesuje Ciebie nowy telefon to próbuj wytargować jak najwięcej minut i jak najniższy abonament.
To jest już 50% rabatu na abo i więcej już nie dostanie, może jedynie czekać na ofertę z telefonem, ale to dopiero za jakiś czas, bez telefonu nic więcej nie utarguje. Jednak w przypadku oferty bez telefonu uważam, że era ma nieciekawą ofertę ponieważ musisz przedłużyć na 2 lata, w plusie jak bierzesz bez telefonu to masz umowe tylko na rok, a przy abo do 75 PLN masz zniżki takie same jak te 50% w erze. Więc zastanów się Zosiek czy warto przedłużać w erze bez telefonu

#233501  autor: Prometo
 15 lis 2007, 11:28
waeren skąd wiesz co będzie za cztery miesiące? Ja podpisywałem aneks we wrześniu i od tego czasu wg mnie warunki lekko się polepszyły na korzyść klienta.

Pozdrawiam - Prometo

#233517  autor: Zosiek
 15 lis 2007, 13:27
Kwestia zmiany operatora nie wchodzi w grę.
Poprzedni numer miałem w Erze przez 7 lat, obecna umowa ma już ponad 1,5 roku i jestem zadowolony, bo większość połączeń wykonuję właśnie do Ery.

Kwestia aneksu na 24 miesiące... To rzeczywiście długo, ale chyba nie da rady przeforsować innej opcji, np. na rok.

Wiem, że do lutego mogą zmienić się propozycję, ale nie muszą.
Dlatego kwestia czekania to jedna wielka niewiadoma.
Generalnie Era od dawna ma ofertę pakietową i tego nadal się trzyma.
A tak jak zostało napisane kilka postów wyżej 50% upustu na abo wydaje się już atrakcyjną ofertą. Biorąc pod uwagę dodatkowe 3000 minut (na miesiąc wychodzi ponad 120) za 45 PLN mam 120 min do wszystkich i 120 do Ery.

#233518  autor: waeren
 15 lis 2007, 13:35
Prometo pisze:waeren skąd wiesz co będzie za cztery miesiące? Ja podpisywałem aneks we wrześniu i od tego czasu wg mnie warunki lekko się polepszyły na korzyść klienta.
Nie wiem co będzie za cztery miesiące, ale uważam że na 99,9% żaden op nie da większego rabatu na abonament niż 50%, więc w przypadku wymiany bez telefonu każdy dzień zwłoki to strata, bo im wcześniej Zosiek zacznie tym szybciej dostanie kolejną oferte...a w przypadku czekania do końca może zyskać jedynie z wymianą telefonu i myślę Prometo, że powinnieneś się ze mną zgodzić w tym temacie...?

#233530  autor: Cezar
 15 lis 2007, 15:14
Witam
Mój poprzedni abonament to 20zl..rachunki w okolicach 40zl.
i dostalem standardowo 33zl-80 minut. 2000minut na era i stacjonarne
tel za 1zl sony ericson k550i

Czy mam możliwość wytargować coś jeszcze ..chodzi mi o samsunga c 260 powiedzmy za 1zl lub ewentualnie nieco wiecej:)

Niewiem czy dobrze zrobiłem ale wypowiedziałem umowe dzisiaj w erze i nie wiem co dalej czekac czy dzwonic do BOA i pytać co z tym drugim telefonem.

umowa kończy sie 24 grudnia

pozdrawiam

#233546  autor: joasia_23
 15 lis 2007, 16:08
[email protected] pisze:
zgodnie z regulaminem nowa taryfa dla priv i biznes (przy zamowienia w BOA i IBOA) jest aktywowana mniej wiecej 2-3 dni po rozmowie telefonicznej, poniewaz jest to mniej wiecej czas kiedy przesyłke odbiera kurier z magazynu ery.
jezeli nie podpisywalas nic to magazyn odnotuje zwrot przesylki i wylacza Ci nowa taryfe i wlacza to co mialas wczesniej wiec mozesz byc spokojna.
Taryfa wraca gdy się wyśle pismo reklamacyjne. Sami nic nie zmieniają.

[ Komentarz dodany przez: D@rio: 2007-11-15, 16:11 ]
Proszę poprawnie używać funkcji cytowania.
Ostatnio zmieniony 15 lis 2007, 16:10 przez joasia_23, łącznie zmieniany 1 raz.

#233559  autor: videostrada.net
 15 lis 2007, 17:18
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów,

Jestem abonentem Ery od 3 lat. Jako iz zostalem zakwalfikowany przez konsultanta do programu Era Premia GOLD przysluguje mi wymiana telefonu i podpisanie nowego aneksu co 12 pelnych cykli rozliczeniowych, a wiec juz na poczatku grudnia. W chwili obecnej posiadam wynegocjowana rok temu taryfe Era Nowy Komfort z 4 ofertami (2 x OU, 2x TwS) za 72 zl z vat miesiecznie + darmowe weekendy w promocji na 10 cykli rozliczeniowych za 10 zl z VATem. Interesowalaby mnie oferta z bardzo dobrym aparatem i 5-6 ofertami. Rachunki placone w terminie poprzez Polecenie zaplaty. Ponizej screen obrotow na koncie abonenckim z I-BOA. Standartowa oferta na stronie www Ery jest mniej atrakcyjna od moich obecnych warunkow. Co przy takich fakturach moge wynegocjowac?

Obrazek

Z gory dziekuje za pomoc i odpowiedzi
Pozdrawiam

era

#233561  autor: iskra
 15 lis 2007, 17:25
umowa konczy mi sie 5 stycznia teraz mam ab 40 zl (100 min do sieci i stacj +40 do innych) srednie rachunki ok 100zł i co zaproponowal mi iboa abon 40 zl a w tym 120 min do wszystkich na 24 m bez nowego tel. Po prostu pusty smiech. Nie wiem czy tak faktycznia wyglada oferta dla mnie czy konsultanka miala nadzieje ze pojdzie na latwizne. Co poradzicie

#233637  autor: rop69
 15 lis 2007, 23:46
Dlaczego większość załatwia negocjację warunków przez i-boa. Zadzwońcie do boa jak przedstawią wam ofertę przedstawcie argumenty że promocja dla nowych abonentów jest bardziej korzystna niż przedstawiona Wam i dodajcie ze play ma ofertę świąteczną jeszcze lepszą i poproście pana lub panią o połączenie z osobą która zajmuje się rozwiązaniem umowy, po chwili po połączeniu jesteście pytani dlaczego chcecie zrezygnować z usług ery ponawiacie tekst o nowej ofercie ery i np.play i pani wam proponuje pakiet za 16,50 + dodatkowe minuty przy jednym pakiecie 1000 przy dwóch 2000 przy trzech 3000 od czterech wzwyż 4000 + drugi telefon za 1 zł i zestaw startowy TAK TAK. Nic lepszego nie wynegocjujecie (ale próbować można)
Ja od razu zamówiłem sobie dostawę kurierem do domu.
Przez i-boa tracicie tylko czas i zastanawiacie się co będzie.
Tak że dzwonić i wiadomo na czym się stoi

#233677  autor: Cezar
 16 lis 2007, 11:27
Witam
Zadzwonilem tak jak poprzszdnio 33zl za 80 minut i drugi telefon za samsungc260 69zl.......hmmmm powiedzialem ze zaczekam jeszcze, mzoe cos stanieje...podpisal bym jak by było za 1zl....moze bije sie o jakaies smieszne pienidze bo o 50zl ale co tam...

zobaczymy..pismo o rezygancji poszło mam 30 dni na zmine zdania poczekam....

#233732  autor: inthend
 16 lis 2007, 16:08
ehh, miałem abo 20 pln, rachunki 20 pln ;) i niestety żadnymi sposobami nie chcą się zgodzić na 33 pln za dwie oferty :/ Skończyły mi się już argumenty, te że nowi mają taniej do nich nie chcą trafić, złożyłem rozwiązanie umowy i czekam .. :) Zna ktoś jeszcze jakieś argumenty, prócz tych że nowi mają taniej, że play ma taniej i taniej utrzymać klienta niż pozyskać? :P
  • Strona 108 z 318
  • 1
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 318
  • 1
  • 106
  • 107
  • 108