• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#175029  autor: konsultant
 18 kwie 2007, 00:17
witam,

moze mi ktos z przedmowcow powiedziec gdzie jest zapisne ze orange ma byc najtanszym operatorem? uplynie troche wody w wisle zanim ludzie zaczna "troszke" inaczej postrzegac nasza siec (mam taka nadzieje :wink: )
wielu z Was pewnie rowniez pisalo/mowilo ze to bedzie totalna klapa z orange (po wejsciu na
rynek), no coz wyniki mowia same za siebie :twisted:
a jesli chodzi o rp, to przypomne tylko ze dalej w ofercie pozostaje Nowy Twoj Plan, Orange Premium no i teraz Plan na rozmowy,
pozdrawiam

#175040  autor: babeo
 18 kwie 2007, 01:07
konsultant pisze:a jesli chodzi o rp, to przypomne tylko ze dalej w ofercie pozostaje Nowy Twoj Plan, Orange Premium no i teraz Plan na rozmowy,
Dokładnie. Nie było go - było źle. Pojawił się - też jest źle. No co za Ludzie :lol:

#175041  autor: DejwiD
 18 kwie 2007, 01:12
do zobaczenia na drugim pietrze :)

#175047  autor: MADMAX
 18 kwie 2007, 07:18
konsultant pisze:moze mi ktos z przedmowcow powiedziec gdzie jest zapisne ze orange ma byc najtanszym operatorem?
A gdzie jest napisane, że mam byc frajerem korzystającym z zupełnie niekorzystnej oferty?
Gdyby Orange miało najlepszą ofertę z pewnością już dawno zmieniłbym Jedną IDEĘ na jeden z planów Orange. Nie zmieniłem - przechodzę do ERY, jak sądzisz, dlaczego? Zaznaczam, że nie z jakiejś "nienawiści" do Orange - zwyczajnie jak większość klientów idę tam gdzie jest korzystniej.

konsultant pisze:uplynie troche wody w wisle zanim ludzie zaczna "troszke" inaczej postrzegac nasza siec
Tzn jak i co z tego będę miał jako abonent? Tylko prosze, nie pisz o "prestiżu" czy o innych tego typu duperelach. Prosze o konkrety i wymierne korzyści, które dostrzegasz w Twoim zdaniem własciwym postrzeganiu sieci.

konsultant pisze:no coz wyniki mowia same za siebie
Źle Orange nie życzę więc gratuluję. Myślę jednak, że przy takim podejściu (czyli "wyniki, wyniki, WYNIKI!") wielu dojonych klientów będzie odchodziło do konkurencji. Orange czasem mógłby wyjść z jakąś konkurencyjną ofertą. Poza tym poczytaj temat dot. przedłużeń z tą siecią. Chyba coś jest nie tak... :roll:

konsultant pisze:a jesli chodzi o rp, to przypomne tylko ze dalej w ofercie pozostaje Nowy Twoj Plan, Orange Premium no i teraz Plan na rozmowy
Nowy Twój Plan jest słabą i mało konkurencyjną ofertą podobnie zreszta jak zacofany Plan na Rozmowy :?
Nt. Orange Premium się nie wypowiadam bo zwyczajnie nie jest to plan adresowany do mnie.

Mam nadzieję, że przez rok Orange wyjdzie do klienta z naprawdę dobrą, konkurencyjną ofertą - być może wtedy zdecyduję się na ponowne związanie umową z siecią na której "wyniki" robiłem płacąc abonamencik.

Pozdrawiam

#175062  autor: konsultant
 18 kwie 2007, 09:52
Czemu wypowiadasz się za innych? Skad wiesz ze wieksząsc klientow? jakies dane? Piszac o postrzeganiu marki nie do konca mialem na mysli "prestiz" sklaniam sie raczej ku marce! prosty przyklad na zwyklej koszulce bawelnianej - mozesz ja kupic u chinczyka na targu za 5zl; wielu jest jednak ludzi ktorzy pojda do sklepu i kupia taka sama koszulke z tym ze bedzie na niej znaczek "nike" i sa gotowi za nia zaplacic 50zl czy to tez frajerzy?
coz jest w tym zlego ze podpieram sie wynikami? dzieki nim mozna jasno stwierdzic ktory operator mial najwiecej aktywacji i najwieksza liczbe klientow - a to mozna osiagnac tylko dzieki dobrej ofercie (dobrej nie znaczy najtanszej!!), ktora zreszta rynek sam zweryfikowal in plus :) nie od dzis wiadomo ze najlepiej miec numer w tej sieci gdzie najwiecej ma sie znajomych.
co sie tyczy kosztow polaczen z p4, wystarczy troszke pomyslec i wniosek sam sie nasuwa:)

by DejwiD siedze na parterze :lol:

#175088  autor: MADMAX
 18 kwie 2007, 12:48
konsultant pisze:Czemu wypowiadasz się za innych? Skad wiesz ze wieksząsc klientow?
Gdzie napisałem że "większość"? :shock:
Nie wiem czy zauważyłeś, że napisałem głównie o sobie i podałem przykład iż problem tyczy się nie tylko mnie.

konsultant pisze:Piszac o postrzeganiu marki nie do konca mialem na mysli "prestiz" sklaniam sie raczej ku marce!
I niby cóż mi ta "marka" daje?
ERA oraz PLUS to już jacyś niemarkowi operatorzy from Wietkong produkujący podróbki ofert i plastikowe minuty? :lol:

Poza tym mam nadzieję, że nastanie dzień w którym Orange (i reszta speców od marketingu w pozostałych sieciach) zrozumie, że nie zawsze postrzega się daną markę tak jakby chciano by była postrzegana.
Potencjalni i obecni już klienci swój rozum w końcu mają :)

konsultant pisze:prosty przyklad na zwyklej koszulce bawelnianej - mozesz ja kupic u chinczyka na targu za 5zl; wielu jest jednak ludzi ktorzy pojda do sklepu i kupia taka sama koszulke z tym ze bedzie na niej znaczek "nike" i sa gotowi za nia zaplacic 50zl czy to tez frajerzy?
j.w.
Uważam, że analogia jest kompletnie nietrafiona. Zastanawiam się tylko czy takie bzdury wciskają Wam na szkoleniach czy sam to wymysliłeś? ;)
Odpowiadając na to mogę napisać - tak, wolę przykładowy pakiet (dajmy na to) 100 minut za 5zł niż za 50zł.

konsultant pisze:coz jest w tym zlego ze podpieram sie wynikami?
Nic złego, przecież napisałem że gratuluję firmie :)
Tylko, że wiesz - przeciętnego klienta to nie interesuje bo Orange to nie Kubica :)
Nikt nie będzie płacił wyższych rachunków tylko po to by jego sieć była na 1 miejscu ;)

konsultant pisze:nie od dzis wiadomo ze najlepiej miec numer w tej sieci gdzie najwiecej ma sie znajomych.
Tylko, że obecnie rynek podzielony jest prawie równo na 3 części (a doszedł jeszcze PLAY) więc nie sądzę, by w przypadku klientów indywidualnych było tak że jeśli ktoś ma wiele kontaktów w książce adresowej to prawie wszyscy siedzą w Orange, ERZE czy Plusie.
Czy Orange ma tego świadomość? Po tym i podobnych planach, które tworzy mam wrażenie że nie :|

konsultant pisze:by DejwiD siedze na parterze
No prosze, ja również a propagandy zw. z firmą w której pracuję nie uprawiam... :)

Pozdrawiam

#175098  autor: DejwiD
 18 kwie 2007, 13:31
CYBER pisze:No prosze, ja również a propagandy zw. z firmą w której pracuję nie uprawiam...
hahahaha to ty zwykly truten jestes, jak Cie uczyli na szkoleniu?? ul jest najwazniejszy!! wazniejszy niz wszystko inne!! wszystko doniesiemy twojej k rolowej!!
hahahah nie moge, brzuch mnie rozbolal.. :mrgreen:

#175293  autor: ilka
 18 kwie 2007, 20:07
Po pierwsze Warszawa - Kasprzaka wita kolegow z Lublina

Po drugie Cyber swoimo postami przedstawia postawe klienta, który dla kilkunastu minut zmiania siec i myśli ,że po dwoch latach w innej sieci dostanie gwiazdke z nieba :twisted: Bład!!! Orange, Plus,Era, Play to nie sa fundacje charytatywne!!!
ważne jest to także ,ze patrzy na to ile jest minut do wszystkich -jak dla mnie to jest lipne podejście bo według mnie KAŻDY ma więcej znajomych etc. w jakiejś konkretnej sieci. I w tym momencie Orange ma NTP , w którym biore te usługi ,ktore mi są potrzebne ,a jak już nie są to je wymieniam , tak elestycznej oferty nie ma żaden inny operator.

No ale coż przeciętny klient nadal oczekuje 100 minut do wszystkich i NOKII za 1 pln!!! :(

#175311  autor: MADMAX
 18 kwie 2007, 20:55
ilka pisze:Po drugie Cyber swoimo postami przedstawia postawe klienta, który dla kilkunastu minut zmiania siec i myśli ,że po dwoch latach w innej sieci dostanie gwiazdke z nieba
Pierwsze słyszę bym chciał gwiazdkę z nieba. Zwyczanie oczekiwałem, że moja dotychczasowa sieć przedstawi mi przynajmniej w 90% równie atrakcyjną ofertę jak konkurencja. Długo analizowałem różne plany oraz pakiety i wyszło mi iż najkorzystniejszą ofertę ma dla mnie:
1. ERA
2. PLAY
3. Orange i PLUS
Czy to znaczy, że ERA dała mi gwiazdkę znieba? :roll:
Chyba zwyczajnie miała najatrakcyjniejszą ofertę ale może do szeregowych konsultantów Orange to nie dociera? Może boli? Nie wiem, nie mój problem, ja nie odczuwam dyskomfortu z powdu tego, że ktoś ma dla mnie dobry, odpowiadający mi plan :)

ilka pisze:Bład!!! Orange, Plus,Era, Play to nie sa fundacje charytatywne!!!
A czy ktoś tu mówi o tym, iż są to fundacje charytatywne? Patrz odpowiedz na pierwszy cytat...

ilka pisze:ważne jest to także ,ze patrzy na to ile jest minut do wszystkich -jak dla mnie to jest lipne podejście bo według mnie KAŻDY ma więcej znajomych etc. w jakiejś konkretnej sieci.
Dla Ciebie lipne jest takie podejście a dla mnie lipne i archaiczne są pakiety budowane na podstawce minut do rodzimej sieci. Ty masz znajomych w Orange a ja we wszystkich sieciach. Więc z tym słówkiem "KAŻDY" zapędziłaś się na Białoruś ;)

ilka pisze:No ale coż przeciętny klient nadal oczekuje 100 minut do wszystkich i NOKII za 1 pln!!!
W Orange telefony zawsze były najdroższe. Jak jest teraz nie wiem bo wzorem wielu osób wziąłem sobie telefon na Allegro. A co do 100 minut to o jakiej taryfie mowa? Dla jednego 100 minut może być śmiesznie mało a inny tego nie wykorzysta więc jeśli już dywagujemy proszę o bardziej konkretne argumenty.

Podsumowując: Znani mi obecni i potencjalni klienci Orange i pozostałych sieci:
a) nie oczekują łąski ni gwiazdki z nieba
b) szukają najkorzystniejszej oferty
c) gadanina o "markach", "prestiżu" itd spływa po nich jak po kaczce bo to gdzie ktoś ma telefon o niczym nie stanowi. Jedna osoba wyda 300zł kręcąc sobie na HEYAH a inna będzie ciułała minutki w "markowej" ( :lol: ) sieci Orange w najniższym abonamencie.

"Plan na Rozmowy" jest denną ofertą. Może kolejne będą lepsze, czego serdecznie Orangutanowi życzę :)

Pozdrawiam

#175358  autor: konsultant
 18 kwie 2007, 23:19
ilka pisze:Po pierwsze Warszawa - Kasprzaka wita kolegow z Lublina
a witam witam :-)

wiesz Cyber u mnie era jest przegrana z kilku powodow:
- platne ivr do sprawdzania srodkow:!:
- po wykorzystaniu minut stan srodkow jest podawany w cenie netto :!: :!:
- przy zmianie rp umowa jest przedluzana o 6mcy

o ile pierwsze dwa punkty mozna zrozumiec - operator chce jak najwiecej zarobic, to juz ostatni punkt to wg mnie za przeproszeniem zwykle sq...stwo :smt011
ostatnio ojciec podpisywal umowe po 6latach wspolpracy, pan w salonie podal mu cennik telefonow przy przedluzaniu umowy! czyli nie wazny juz w tym momencie jest staz w sieci :cry: acha i darmowy nr byl w cenie "promocyjnej" 20zl, gdzie u nas ta usluga kosztuje 4,5zl lub 9zl(+darmowe week), juz nie wspominajac ze w tejze sieci jest dostepna tylko umowa na 24mce :!:

pzdr

#175391  autor: Prometo
 19 kwie 2007, 07:47
konsultant, a kto to przedłuża umowę w salonie. Poczytaj forum ilu userów dzwoni do BOA i negocjuje ceny. W salonach wciskają Ci kit bo mają prowizje od umów przedłużonych jak najmniejszym kosztem.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#175395  autor: konsultant
 19 kwie 2007, 08:16
Prometo pisze:konsultant, a kto to przedłuża umowę w salonie. Poczytaj forum ilu userów dzwoni do BOA i negocjuje ceny. W salonach wciskają Ci kit bo mają prowizje od umów przedłużonych jak najmniejszym kosztem.
dzwonilem do ich bok-u chyba ze 3 razy; zawsze to samo ceny sa dostepne w internecie "niestety nie mozna ich negocjowac". oferty niczym sie nie roznily, wiec ojciec uznal ze wygodniej bedzie dla niego podjechac do salonu!

#175396  autor: MADMAX
 19 kwie 2007, 08:16
konsultant pisze:czyli nie wazny juz w tym momencie jest staz w sieci
A w Orange jest? :)
Z tego co wiem jest to fikcja.

konsultant pisze:acha i darmowy nr byl w cenie "promocyjnej" 20zl, gdzie u nas ta usluga kosztuje 4,5zl lub 9zl(+darmowe week),
O jakich planach w ERZE i Orange mówisz?

konsultant pisze:juz nie wspominajac ze w tejze sieci jest dostepna tylko umowa na 24mce
Jeszcze do niedawna (napewno do 10 kwietnia 2007) była także dostępna opcja na 12 m-cy.
Jak jest teraz nie wiem.

Pozdrawiam

#175398  autor: konsultant
 19 kwie 2007, 08:25
jak widzisz to nie tylko orange ma takie podejscie, co do umowy na 12mcy jest dostepna przy nowej aktywacji i to tylko w e-sklepie. przy propozycji w orange (rp twoj plan) 1darmowy nr mozna miec za 4.5zl przez 9mcy (um 1rok) podobie 3nr za 9zl lub 5nr za 18zl, w ofercie nowy twoj plan 1nr +week kosztuje 9zl, 3nr + week kosztuje ok 22zl. Oczywiscie nie wszyscy moga otrzymac takie rabaty ale napewno spora wiekszasc.
co do rp ery mowa o "era nowy komfort"

#175919  autor: nth
 20 kwie 2007, 22:23
juz nie wspominajac ze w tejze sieci jest dostepna tylko umowa na 24mce
Jeszcze do niedawna (napewno do 10 kwietnia 2007) była także dostępna opcja na 12 m-cy.
Jak jest teraz nie wiem.
Opcja 12msc + telefon jest dostępna cały czas, tylko że telefony wtedy są praktycznie w cenach rynkowych, za n1600 trzaba zapłacic około 200zł, wtedy też nie ma dodatkowych rabatów na usługi.
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2007, 18:17 przez nth, łącznie zmieniany 4 razy.

#179668  autor: misiek190
 03 maja 2007, 11:57
Ładne jaja sobie z nas robia, dobrze ze zdecydowałem sie na Play, przynajmniej nie finansuje juz tego cyrku :D . Pozdrowienia dla orenżady :-D

t65->Nokia 6100->Nokia 3200->SE K700i->Nokia 6230i->Nokia 6280->Motka K3

#184176  autor: truelove
 17 maja 2007, 10:25
Orange to glupia pokomunistyczna firma ukryta pod logiem TP stad ich olewcze podejscie do nas klientow :( Ja juz nie mam do nich nerwow najgorsze telefony i najgorsza propozycja po skonczeniu umowy :( trzy razy pomyslcie zanim wybierzecie Orange

#184178  autor: babeo
 17 maja 2007, 10:29
truelove pisze:Orange to glupia pokomunistyczna firma ukryta pod logiem TP stad ich olewcze podejscie do nas klientow Ja juz nie mam do nich nerwow najgorsze telefony i najgorsza propozycja po skonczeniu umowy trzy razy pomyslcie zanim wybierzecie Orange
Taaak, a Ciebie pewbie siłą i pod pistoletem zmusili żebyś w niej był?

Bez komentarza...

#184223  autor: truelove
 17 maja 2007, 14:52
Ja jak zawieralem umowe to byla jedna idea i nic lepszego na rynku nie moglem dostac wtedy :smt004 przez dwa lata placilem 150 zł a oni proponuja mi nokie 1600 za zlotowke po sciaqgnieciu punktow profit :smt005 Glupia firma :smt071

#231812  autor: mickar
 07 lis 2007, 10:08
Czy ktoś wie gdzie moge znaleść ragulamin oferty plan na rozmowy (na stronie orange nie moge sie doszukać) ale w opcji bez telefonu ?? Czy wogóle dla tego planu jest taka opcja ?