• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#116208  autor: Dociekliwy
 23 paź 2006, 09:53
oprych pisze:Po za tym jestem ciekawy ilu abonentów po roku będzie miała era domowa? Może jestem sceptyczny, ale nie liczyłbym nawet na milion :| Aby przyciągnąć ludzi, trzeba naprawdę olbrzymiej różnicy cenowej a to wygląda jak TP i tele2, różnice nei aż tak wielkie, aby się fatygować na zmianę dla przeciętnego użytkownika. W pierwszej kolejności skorzystają pewnie ludzie uprzedzeni do TP a jednocześnie potrzebujący jednak telefonu stacjonarnego
Tak jest - prawdę piszecie kolego :D

Z drugiej strony myślę, że większe zainteresowanie wzbudzi Era Firmowa. Jak będą dostępne bramki zamiast tych "mocno średnich" telefonów - będzie to opłacalne przedsięwzięcie.
Żadnych komplikacji i PYK - mamy numer stacjonarny do odbierania połączeń - całkiem niezła oferta :mrgreen: za całkiem niegłupią cenę...

[ Dodano: 2006-10-23, 09:55 ]
rafcyk pisze:oprych, zgadzam się z Twoim zdaniem. Nie jest to jakaś rewolucja, a raczej alternatywa dla TP
To też prawda. Napiszę co już nie raz pisałem:
GŁÓWNYM MINUSEM tej oferty, jest to, że nie można wykorzystywać TP Darmowych wieczorów... na połączenia. Dlatego na przykład ciągle bardziej opłacać się będzie plan "socjalny" szczególnie w rodzinie.
Ktoś ma Darmowe wieczory, puszcza się do niego sygnał - on widzi kto dzwoni "Caller ID" i oddzwania 8)

#116351  autor: D@rio
 23 paź 2006, 21:25
tepsaslave pisze:Czy ktos z was wie jaką numeracje ma PTC w strefie torunskiej Znalazlem tylko numeracje Polkomtela zprefiksem 695 a Ery nie znalazłem.
487 (2-5,8,9) jak i 490(2-4).

Obrazek

#116352  autor: D@rio
 23 paź 2006, 21:28
oprych pisze:która do tej pory ma może i nawet telefon z tarczą
nie - to już raczej odpada. Wybieranie impulsywne już dawno nie jest używane w Polsce. Teraz, te nowe centrale obsługują już tylko wybieranie tonowe...
bigman pisze: A tak swoja droga to ciekawy jestem czy sa jakies przystawki GSM umozliwiajace wykorzystanie tradycyjnego telefonu? (cos na wzor koncowki ISDN umozliwiajacej podlaczenie analoga).
chyba nie ma - nigdy takich nie widziałem. Za dobrze by było jakby były ;)

Obrazek

#116358  autor: Dociekliwy
 23 paź 2006, 21:36
D@rio pisze:
oprych pisze:która do tej pory ma może i nawet telefon z tarczą
nie - to już raczej odpada. Wybieranie impulsywne już dawno nie jest używane w Polsce. Teraz, te nowe centrale obsługują już tylko wybieranie tonowe...
O nie :wink: pół roku temu (mniej więcej) miałem w domu telefon z tarczą (produkcja - 82 rok) i działał bez problemu... w jakim szoku byłem to tylko ja wiem :shock:
D@rio pisze:
bigman pisze: A tak swoja droga to ciekawy jestem czy sa jakies przystawki GSM umozliwiajace wykorzystanie tradycyjnego telefonu? (cos na wzor koncowki ISDN umozliwiajacej podlaczenie analoga).
chyba nie ma - nigdy takich nie widziałem. Za dobrze by było jakby były ;)

Oj, a ja czytałem o takich bramkach z RJ11 pod które podpinać się będzie zwykłe słuchawki :P

Wtedy oferta zrobi się bardziej interesująca. Mają być generalnie dostępne w Erze...

#116363  autor: D@rio
 23 paź 2006, 21:42
Dociekliwy pisze:O nie pół roku temu (mniej więcej) miałem w domu telefon z tarczą (produkcja - 82 rok) i działał bez problemu... w jakim szoku byłem to tylko ja wiem
to teraz to i ja jestem w szoku... :o ;) no no no...brawo brawo. Widzę że Warszawa "w pełni" cyfrowa :mrgreen:
Dociekliwy pisze:Oj, a ja czytałem o takich bramkach z RJ11 pod które podpinać się będzie zwykłe słuchawki

Wtedy oferta zrobi się bardziej interesująca. Mają być generalnie dostępne w Erze...
to są raczej modemo-router'y GSM...

Obrazek

#116365  autor: oprych
 23 paź 2006, 21:44
W Świnoujściu też sa chyba jeszcze linie analogowe, bo w rpzychodni widziałem takie telefony z tarczą 8)

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#116448  autor: Jedi
 24 paź 2006, 00:12
Przecież telefony z wybieraniem impulsowym działają normalnie. Pewnie centrale obsługują oba typy wybierania numerów.

#116466  autor: Dociekliwy
 24 paź 2006, 07:26
D@rio pisze:
Dociekliwy pisze:O nie pół roku temu (mniej więcej) miałem w domu telefon z tarczą (produkcja - 82 rok) i działał bez problemu... w jakim szoku byłem to tylko ja wiem
to teraz to i ja jestem w szoku... :o ;) no no no...brawo brawo. Widzę że Warszawa "w pełni" cyfrowa :mrgreen:
Czekaj, powolutku... nie dlatego byłem w szoku, że działał, tylko dlatego, że mam cyfrową centralę :mrgreen: i to jest dopiero wypas!!!

[ Dodano: 2006-10-24, 07:27 ]
oprych pisze:W Świnoujściu też sa chyba jeszcze linie analogowe, bo w rpzychodni widziałem takie telefony z tarczą 8)
Może to takie do odbierania tylko ;-)

[ Dodano: 2006-10-24, 07:28 ]
Jedi pisze:Przecież telefony z wybieraniem impulsowym działają normalnie. Pewnie centrale obsługują oba typy wybierania numerów.
Jak spotkam znajomego, który zajmował się tym kiedyś (generalnie pracował w TP) to się wypytam jak i na jakiej zasadzie mogło to działać. Ale jak znam życie, to mi powie, że nie mogło :lol:

#116467  autor: Prometo
 24 paź 2006, 07:49
Moja babcia ma do tej pory aparat z tarczą, sieć jest cyfrowa i działa normalnie.

#117171  autor: lookass
 26 paź 2006, 08:56
fajnie pozdrow babcie xD heh a tak serio to niedlugo tp idzie w odstawke bo wezme ten domowy ;p
a orientuje sie ktos czy mozna wziac inne telefony niz sa podane na stronce np motke v3 ?

#117173  autor: Dociekliwy
 26 paź 2006, 09:17
lookass pisze: orientuje sie ktos czy mozna wziac inne telefony niz sa podane na stronce np motke v3 ?
Nie - czytaj więcej tu...

#117175  autor: lookass
 26 paź 2006, 09:19
Dociekliwy pisze:
lookass pisze: orientuje sie ktos czy mozna wziac inne telefony niz sa podane na stronce np motke v3 ?
Nie - czytaj więcej tu...
wlasnie o tym mowie ze tylko sa te hmm moze warto poczekac a wprowadza wiecej modeli ?

#117177  autor: Dociekliwy
 26 paź 2006, 09:25
Hmmm... powiem tak, na pewno coś wprowadzą, ale moim zdaniem takie coś, co jest podobne do Plusowego Jablotronu. Znaczy się, na pewno będą jakieś zmiany - ale kto to wie jakie? Może przed Świętami?

#117947  autor: D@rio
 27 paź 2006, 22:20
nie wprowadzą takich telefonów bo to się mija z celem. To ma być telefon stacjonarny do dzwonienia a na jakiś kombajn i urządzenie wielkofunkcyjne...

Obrazek

#117953  autor: lookass
 27 paź 2006, 22:29
D@rio pisze:nie wprowadzą takich telefonów bo to się mija z celem. To ma być telefon stacjonarny do dzwonienia a na jakiś kombajn i urządzenie wielkofunkcyjne...
hmm no nie wiem czy v3 to nie jest jakis kombajn multimedialny tylko ladny telefon do dzwonienia no wiesz moze nie chodzi mi konkretnie o jakies super wypas tam by l6 by styknela ale moim zdaniem co to za roznica czy beda w ofercie czy nie, jezeli beda to moze bedzie na nie wiekszy popyt tak mysle przyjmniej czesc telefonow lepszych.

#117967  autor: D@rio
 27 paź 2006, 22:48
mi tam tylko w tej ofercie Jablotron'a brakuje. Mysli ze ten brak powinni uzupelnic i tyle...

Obrazek

#117978  autor: rafcyk
 27 paź 2006, 22:57
lookass, jakoś nie wyobrażam sobie mojej babci dzwoniącej z V3 ;-)

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2

#118033  autor: Dociekliwy
 28 paź 2006, 08:39
D@rio pisze:mi tam tylko w tej ofercie Jablotron'a brakuje. Mysli ze ten brak powinni uzupelnic i tyle...
Zdecydowanie - jak już wcześniej to pisałem :wink:

Ale to ich wiieeeeeeeeeelki minus. Powinni od razu wprowadzić taki telefon. Wygląda jak stacjonarny, podpięty jest jakimś kablem (co prawda zasilającym, ale pozostaje przyzwyczajenie) no a na dodatek, jak skończy się prąd to pociągnie trochę na baterii.

I tak powinni zrobić NA SAMYM POCZĄTKU! :P

#118117  autor: lookass
 28 paź 2006, 12:48
rafcyk pisze:lookass, jakoś nie wyobrażam sobie mojej babci dzwoniącej z V3 ;-)
raczej chodzi mi o mnie niz o Twoja babcie hehehe ale dobrze jak by wprowadzili cos nowszego bo jak by taka 1600 lezala to wstyd ktos zajdzie ;p :D hehe ale tylko do dzwonienia

#118265  autor: D@rio
 28 paź 2006, 18:12
lookass pisze:lezala to wstyd ktos zajdzie
eee tam wstyd...ja znam człowieka który do dziś dzwoni z Siemens'a S6 i żyje. Wymienił tylko baterię...

Obrazek