• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 91 z 624
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 624
 #766066  autor: i.slepy
 29 lis 2014, 10:35
Grzes1000 pisze:KOKOS dzięki za info.
Negocjował ktoś z was limit na internet w iboa lub SUK i z jakimi rezultatami czy da się coś więcej wywalczyć przy przedłużeniu ?
Nic nikt nie ugrał niestety.
 #766069  autor: piotrzet
 29 lis 2014, 10:37
Mam możliwość przedłużenia umowy w iBOA jak i przez BOK co ciekawe są to same oferty limitowane nie żadne inne czyżby T-Mobile w końcu zaczęło bardziej dbac o przedłużających

https://www.speedtest.net/result/a/6235774785.png
 #766073  autor: thonka
 29 lis 2014, 10:47
Wszystko zależy od realnych warunków jakie będziesz miał zaoferowane. Ja mogę też nazwać ofertę "wyjątkową okazją przygotowaną tylko i wyłącznie dla Ciebie w podziękowaniu za długoletnią i owocną współpracę", która nie będzie się różnić niczym od tej, która jest proponowana każdemu i jeszcze doliczą Tobie opłatę za wymianę karty sim oraz za kuriera, a Ty będzie się czuł doceniony.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
 #766098  autor: kokos-
 29 lis 2014, 12:41
Opłata za kuriera jak i za kartę może zostać zniesiona ;).
 #766125  autor: thonka
 29 lis 2014, 13:30
Wiem, nie to miałem na myśli. Po prostu chodzi o to, że coś gdzieś nazwali ofertą "specjalną", "limitowaną" itp. nie znaczy, że taką ofertą jest. Póki nie porównasz tego z tym co dostają inni wierzenie w te oferty "limitowane" nie jest wskazane. Po to jest m.in. ten dział, by świadomie porównać ofertę, a nie dać się mamić marketingowym zagrywkom, na które większość ludzi się łapie.
Konsultant nawinie makaron na uszy, połechce ego klienta dowali mu jeszcze opłatę za kuriera, a klient z pieniędzmi w zębach będzie czekać na kuriera, bo myśli, że zrobił dobry interes. W iBOA podobnie - zrobią wielki banner, napiszą "wyjątkowa okazja" i wielu zastanowi się dopiero po fakcie czy to rzeczywiście była taka okazja.
Ile to już razy słyszałem w rozmowach ze znajomymi jakiej to oni oferty nie dostali od operatora chwaląc się czego to nie otrzymali za "lata współpracy" itp. Gdy niektórzy zostają sprowadzeni na ziemię tym, że taką ofertę dostaje każdy nagle uświadamiają sobie, że nie są tacy wyjątkowi i specjalni, bo i czemu powinni być? Dla operatora te pojedyncze 50-60zł to żaden pieniądz.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
 #766136  autor: gomez.pl
 29 lis 2014, 14:07
26 listopada chciałem przenieść numer z orange.
wybrałem taryfę Jump!M za 69,99zł z SGS4 + tablet za 299zł
problem zaczął się już w momencie realizacji zamówienia przez www. Jako że mam inny telefon w TM komunikat na stronie odesłał mnie na infolinie sklepu...
Zadzwoniłem z konsultantem dogadaliśmy szczegóły, czyli Jump!M + 1gb internetu za 69,99 SGS4+tablet za 299zł do tego zrezygnowali z opłaty aktywacyjnej w kwocie 49zł.
Moja radość trwała ok 5 min po zakończeniu rozmowy.
Konsultant zadzwonił i poinformował, że nastąpiła odmowa realizacji zamówienia. Nie był w stanie podać powodu.
Odesłał jedynie do salonu i skorzystania z oferty salonowej, czyli gorszej niż na stronie www...
Podziękowałem i przedłużyłem umowe z Orange.
Za 4 miesiące kończy mi się druga umowa, której z pewnością nie przedłużę za takie podejście...
 #766139  autor: thonka
 29 lis 2014, 14:12
Co to ma do przedłużenia w TM?
Skoro była odmowa przeniesienia, a masz już umowę w TM to najprawdopodobniej masz jakieś niejasności na koncie klienta.

#766146  autor: Grzes1000
 29 lis 2014, 14:44
Mnie jak nie dadzą minimum 2gb internetu przy przedłużeniu, to przechodzę do play lub orange z tym że w orange mam już neostradę i tv tak więc na abo mam upust :), i to jest jedyna alternatywa jaką posiadam.
 #766151  autor: sn00p
 29 lis 2014, 15:06
Cześć.
Może ktoś podlinkować *.pdf'a z aktualnymi cenami telefonów do przedłużenia JUMP'a?
Z góry dzięki.
 #766157  autor: shootem
 29 lis 2014, 15:35
Cenników jest kilka. Informacja na przyszłość dla zainteresowanych: wszystkie dostępne są na tej podstronie portalu T-Mobile (oczywiście w sekcji "Abonament"). A jako że zamierzałem sprawdzić, czy coś się zmieniło, przy okazji podlinkuję niżej przedłużeniowe cenniki.

Zatem po kolei:

Przyroda postąpiła z nami jak łotr. Im kto bardziej w życiu zmądrzeje, tym bliżej do jamy.
Stanisław Lem
 #766176  autor: piotrzet
 29 lis 2014, 18:20
Dostałem za 149,99zł pełny nolimits 3GB internetu, 120 min do EU i 120 min romaingowych do UE a także 500 mb internetu świat bez opłaty za kuriera i aktywację, 10zł 4GB i telefony te które mnie interesują są w cenach Sony Xperia Z3 59zł, HTC One M8 9zł, S5 9zł umowa na 24 mies

https://www.speedtest.net/result/a/6235774785.png
 #766178  autor: Balzak311
 29 lis 2014, 18:26
Witam

Mam takie zapytanie, w Piątek otrzymałem umowe i telefon z ofert przedłużeniania umowy, wybrałem tel Sony Xperia M2, i tak średnio jestem z niego zadowolony

czy istnieje możliwość wymiany telefonu na inny model, i jak to sie odbywa???

Z góry dzięki pozdrawiam
 #766193  autor: i.slepy
 29 lis 2014, 19:52
Balzak311 pisze:Witam

Mam takie zapytanie, w Piątek otrzymałem umowe i telefon z ofert przedłużeniania umowy, wybrałem tel Sony Xperia M2, i tak średnio jestem z niego zadowolony

Z góry dzięki pozdrawiam
Masz 10 dni na odstąpienie od umowy. W papierach powinien być odpowiedni druk do wypełnienia i odesłania.
 #766198  autor: MatmaN
 29 lis 2014, 21:47
Wybrałem się dzisiaj do salonu- pan zaproponował mi S4 w jump M za 599 złotych i wielokrotnie mnie przekonywał, że 149 zeta za ten tel. to rzecz raczej niemożliwa i żebym raczej sprawdził, bo jemu się nie wydaje :D
Zatem mam pytanie do Was- koniec umowy mam w okolicach 20 marca. Cena jak na S4 wydaje się atrakcyjna, telefon w sumie z całej tej oferty chyba najlepszy (chyba, że ktoś mnie przekona, że jest inaczej.. bo nie upieram się jakoś szczególnie). Warto już teraz przedłużyć umowę, czy czekać aż zaczną wciskać "słabe" S5? :D
 #766199  autor: kowalp5
 29 lis 2014, 21:49
Mam umowę jakoś do kwietnia, a już mnie spamują bardzo częstymi mmsami i telefonami w sprawie przedłużenia. Wszystkich chcą jak najszybciej na JUMPa zmigrować czy jak? :)

Czy w taryfie Jump S można rozszerzyć pakiet danych?
Bo zależy mi na większym niż śmieszne 250 MB i nie chcę z tego tytułu bulić za jakiś Jump L czy coś.

Myślicie, że w związku ze Świętami, tudzież ze zmianą prezesa będzie jakaś ciekawa oferta?
Bo ostatnio mnie jakoś oferta różowych nie przekonuje... :?
 #766202  autor: MatmaN
 29 lis 2014, 22:11
Swoją drogą zapytałem się szanownego pana ze sklepu stacjonarnego czy coś się dzieje z okazji świąt, nowy rok, styczeń, bo sobota? Ale nic na ten temat nie był w stanie powiedzieć.
A co do słabych ofert różowych- czy jakiś operator (z wyjęciem playa, bo tym zwyczajnie nie jestem zainteresowany) ktoś ma coś wyraźnie lepszego? Przejrzałem oferty pobieżnie i nić cudownego nie odkryłem szczerze mówiąc...
 #766234  autor: i.slepy
 29 lis 2014, 23:54
kowalp5 pisze:Mam umowę jakoś do kwietnia, a już mnie spamują bardzo częstymi mmsami i telefonami w sprawie przedłużenia. Wszystkich chcą jak najszybciej na JUMPa zmigrować czy jak? :)

Czy w taryfie Jump S można rozszerzyć pakiet danych?
Bo zależy mi na większym niż śmieszne 250 MB i nie chcę z tego tytułu bulić za jakiś Jump L czy coś.

Myślicie, że w związku ze Świętami, tudzież ze zmianą prezesa będzie jakaś ciekawa oferta?
Bo ostatnio mnie jakoś oferta różowych nie przekonuje... :?
za 10 zl rozszerzasz pakiet do 1GB
 #766235  autor: kokos-
 29 lis 2014, 23:55
thonka pisze:
Wiem co miałeś na myśli :), ale Ci co niewiedzą np. o możliwości zniesieniu opłaty za kuriera + za wymianę karty to dadzą sie oskubać.
Pamiętam jak żonie chciałem przedłużyć rok temu umowę w T to zaproponowali przy abo 89 zł S3 bez LTE za 499 zł śmiech na sali.
piotrzet pisze:Dostałem za 149,99zł pełny nolimits 3GB internetu, 120 min do EU i 120 min romaingowych do UE a także 500 mb internetu świat bez opłaty za kuriera i aktywację, 10zł 4GB i telefony te które mnie interesują są w cenach Sony Xperia Z3 59zł, HTC One M8 9zł, S5 9zł umowa na 24 mies
I to wg Ciebie jest dobra oferta? bo wg mnie nie. Jakoś miesiąc temu HTC ONE M8 był za 299 zł przy abo 89 zł a teraz jest za 899 zł w ofercie limitowanej. I to wg mnie była ciekawa oferta :).
A tak przy okazji to Ci napisze że teraz idzie wyrwać przy tym abo 4 GB + 10 zł to dodatkowe 2 GB ale kosztem ceny telefonu. :?
Balzak311 pisze:Witam
Wymienić telefonu nie możesz, możesz odstąpić od umowy, jesli nie będzie problemów z systemem w iBOA to myślę że ze wszystkim w przeciągu powinieneś sie zmieścić. Tzn. żebyś powrócił do swojej starej taryfy i wszystko powróciło tak jak było. Powodu odstąpienia nie musisz podawać. Wypełniasz papiery, pakujesz wszystkie papiery razem z telefonem i wysyłasz do T-mobile wg mnie najlepiej kurierem na swój koszt. Ale chyba gdzieś czytałem w ustawach że chyba można żądać zwrotu kosztów wysyłki , niestety nie jestem tego pewien.
MatmaN pisze:Wybrałem się dzisiaj do salonu- pan zaproponował mi S4 w jump M za 599 złotych i wielokrotnie mnie przekonywał, że 149 zeta za ten tel. to rzecz raczej niemożliwa i żebym raczej sprawdził, bo jemu się nie wydaje :D
Czy czekać czy nie wszystko zależy od Ciebie. Co do Galaxy S4 jest pare możliwości do wyboru w JUMP M:
- Poprzez iBOA wtedy cena S4 wynosi 149 zł i 0.5 GB neta
- W ofercie limitowej jest za 199 zł i 0.5 GB neta
- skorzystać z oferty: "TYLKO W INTERNECIE! JUMP M za 69,99 zł i 2 razy więcej internetu dla wszystkich" teraz cena za S4 wynosi 149 zł i mamy 1 GB w standardzie za dodatkowo 10 zł mamy 2 Gb, 2 dni temu cena za S4 było to 299 zł

Regulamin do oferty
Ostatnio zmieniony 30 lis 2014, 00:18 przez kokos-, łącznie zmieniany 1 raz.
 #766239  autor: kokos-
 30 lis 2014, 00:13
A tego niestety nie wiem, w sumie to co na stronie. Bo rzadko ktoś tu piszę o necie mobilnym.
  • Strona 91 z 624
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 624
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91