• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 9 z 35
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 35

#165533  autor: Bobb
 23 mar 2007, 23:11
babeo pisze:Muszę przyznać, że takiej anty nagonki na Erę na telepolis to się nie spodziewałem :-)
To chyba dobrze ze klienci nie godza sie na to, zeby ktos ich w balona robil. Erze wydawalo sie pewnie, ze nikt nie zauwazy tej zmiany w regulaminie, a jak to wyszlo na jaw to probowali sie wykrecic w bardzo nedzny sposob. Chyba przekrecili na swoje potrzeby slogan reklamowy i wyszlo "Era moze wiecej", ale polkomtel juz kiedys pokazal ze nieprawda jest, ze "takie rzeczy to tylko w erze"

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#165534  autor: lukas63
 23 mar 2007, 23:24
Myśleli, że ciemny lud to kupi - ciekawe czy ktoś odpowie za to w PTC - może jakieś zwolnienia :)

[ Dodano: 2007-03-23, 23:48 ]
a oto co era nakazuje mowic swoim pracownikom: " ERA: Instrukcja postępowania w przypadku pytań klientów dotyczących Regulaminu Świadczenia Usług Telekomunikacyjnych (RŚUT) Klientów dzwoniących lub odwiedzających nasze punkty sprzedaży należy informować: - PTC nie zmieniła regulaminu a jedynie uzupełniła o informacje wynikające z innych przepisów i tak wcześniej ją obowiązujących - Nie pogorszyliśmy warunków świadczenia usług abonentom. Jeśli klient powołuje się na decyzję Urzędu Komunikacji Elektronicznej (UKE) i chce złożyć rezygnację z usług prosimy go o wskazanie, z którą zmienioną częścią regulaminu klient się nie zgadza. Jeśli zastrzeżenia klienta dotyczą uzupełnionej części dotyczącej trybu postępowania reklamacyjnego - to nie może się z nią zgodzić lub nie, albowiem są to ustalenia wynikające z innych przepisów prawa, klient miał te prawa już wcześniej, w ostatnim uzupełnieniu regulaminu po prostu go o tym poinformowaliśmy. Jeśli klient mimo wszystko chce złożyć rezygnację należy poprosić go o wskazanie w piśmie rezygnacyjnym, jaki jest powód rezygnacji i uprzedzić, że wg naszej wiedzy będzie to rezygnacja skutkująca naliczeniem kary umownej, (jeśli klient jest w trakcie umowy terminowej)."
Źródło - w komentarzach na telepolis.pl
Nawet jak zmienia się regulamin polepszając sytuację abonenta - to można wypowiedzieć umowę - oj Era takie kłamstwa wciska przedstawicielom swojej marki

A ten drugi wyboldowany fragment to masło maślane - myślą, że ludzie się na to nabiorą - to nie ciemnogród, gdzie o poradę prawną trudno

#165540  autor: vinc
 23 mar 2007, 23:50
Kurczę!! o co wy wszyscy walczycycie? Przecięż to jasne, że ERA złamała prawo i czego chcecie więcej? Jak ktoś ma chęć to zrezygnuję i ma do tego jak największę prawo. To jest jego wybór. To ta osoba decyduje o tym i Ona poniesie ewentualne konsekwencje (których nie będzie).Najbardziej mnie razi, że D@rio myśli przeciwnie, tym bardziej, że w swoich wypowiedzich sam sobie zaprzezcza?! Myślałem D@ario, że jesteś najobiektywniejszą osobą na tym forum oczywiście oprócz Pana W.T.! Tym razem mnie zawiodłeś, szkoda ale twoje wypowiedzi D@rio wyglądają jakbyś był "zakochany" w ERzE i myślę, iż nie tylko ja to zauważyłem.
Osobiście sam nie rezygnuję z Ery bo i tak żaden op nie ma nic lepszego co ja mam w Erze, ale jak Play zaproponuje tańszy net no to może się skuszę:) Zobaczymy

#165541  autor: lukas63
 23 mar 2007, 23:52
Jeśli klient mimo wszystko chce złożyć rezygnację należy poprosić go o wskazanie w piśmie rezygnacyjnym, jaki jest powód rezygnacji i uprzedzić, że wg naszej wiedzy będzie to rezygnacja skutkująca naliczeniem kary umownej, (jeśli klient jest w trakcie umowy terminowej)."
Czyli mają marnych prawników - ERA myśli, że będzie jak TK wyjaśniał znaczenie danych przepisów - oj trochę ERA się zagalopowała

#165546  autor: ozp
 24 mar 2007, 00:05
oj skończyły się już dobre czasy dla opów :P stracą klientów oj stracą... Za takie błędy się odpowiada...czyli pewnie ktoś z kierownictwa beknie... A nowy zaciera rączki...

:::...ReMeMbEr Me...:::

#165548  autor: RafalM
 24 mar 2007, 00:23
Zacznijmy od początku. Era zmieniła regulamin świadczenia usług na niekorzyść abonentów. UKE orzekł, że musi to zmienić i abonenci, którzy podpisali umowę na warunkach promocji mogą odejść. Wg. mnie to walka o pietruszkę. Sam przeniosę jednego Mix-a do Plusa, a drugi przeniesiemy do Era Biznes. To wszystko po wygaśnięciu umowy. Nie będę zaskoczony, gdy Wy uciekniecie, a PTC wprowadzi jakąś dobrą promocję. No i co? G$%^ Wam z tego przyjdzie. Wolę nie robić sobie wrogów i potem mieć kłopoty. Co do Play-a nikt z moich znajomych nie ma telefonu w tej sieci i nie jestem jej pewien. Mix-a do Plusa przeniosę spowodu liczby doładowań (moja L6 byłaby już spłacona). Do Kamowpl: D@RIO w sieciach siedzi już od dawna ma firmę i zna dobrze oferty wszystkich opów więc nie mów, że może się mylić. Myśli przyszłościowo ot co.

#165552  autor: D@rio
 24 mar 2007, 00:46
kamowpl, ok ok, po co te dlugie rozprawki? Póki sam widzisz jak się sprawa toczy. Ja tylko poprostu twierdzę, że mam inne zdanie. Ot tyle. Mam takie prawo.

Spokojnie ;)
kamowpl pisze:Sprawa jest o tyle interesujaca ze ja nawet nie dostalem nowego regulaminu od Ery.
do mnie dzisiaj dotarł, wraz z pierwszą fakturą.

Obrazek

#165554  autor: D@rio
 24 mar 2007, 00:57
lukas63 pisze:Tak czytam ten temat i posty D@rio i oczom nie wierzę - jak można w takim stylu bronić ery - w stylu komunistycznego towarzysza zachwalającego swój system oparty na zaufaniu i moralność - w dzisiejszym biznesie nie ma czasu na moralność - gra się jak przeciwnik pozwala i Era musi uderzyć się w pierś i przyznać się do błędu - a nie z uporem maniaka mówi, że czarne jest białe a białe jest czarne.

Mamy wolny rynek i każdy robi co chcę - więc nie krytykuj osób odchodzących z ERy, bo mają swoje powody
ja nikogo nie krytykuję i nikogo nie bronię. Przedstawiam swoje inne, odmienne stanowisko i pewną wizję :-)

Za to nie mogę się nadziwić jak niektórzy z Was 'pozjadali' wszystkie rozumy...
vinc pisze:Najbardziej mnie razi, że D@rio myśli przeciwnie, tym bardziej, że w swoich wypowiedzich sam sobie zaprzezcza?! Myślałem D@ario, że jesteś najobiektywniejszą osobą na tym forum oczywiście oprócz Pana W.T.! Tym razem mnie zawiodłeś, szkoda ale twoje wypowiedzi D@rio wyglądają jakbyś był "zakochany" w ERzE i myślę, iż nie tylko ja to zauważyłem.
Możesz uważać inaczej. Ja uważam że jestem.
Pozdrowienia dla Ciebie ;)

Obrazek

#165555  autor: ozp
 24 mar 2007, 01:01
Ale i tak co by nie mówić ... to Era dała ...Pupy . Głowy powinny polecieć za takie coś...

#165573  autor: kamowpl
 24 mar 2007, 04:59
RafalM pisze:Zacznijmy od początku. Era zmieniła regulamin świadczenia usług na niekorzyść abonentów. UKE orzekł, że musi to zmienić i abonenci, którzy podpisali umowę na warunkach promocji mogą odejść. Wg. mnie to walka o pietruszkę. Sam przeniosę jednego Mix-a do Plusa, a drugi przeniesiemy do Era Biznes. To wszystko po wygaśnięciu umowy. Nie będę zaskoczony, gdy Wy uciekniecie, a PTC wprowadzi jakąś dobrą promocję. No i co? G$%^ Wam z tego przyjdzie. Wolę nie robić sobie wrogów i potem mieć kłopoty. Co do Play-a nikt z moich znajomych nie ma telefonu w tej sieci i nie jestem jej pewien. Mix-a do Plusa przeniosę spowodu liczby doładowań (moja L6 byłaby już spłacona). Do Kamowpl: D@RIO w sieciach siedzi już od dawna ma firmę i zna dobrze oferty wszystkich opów więc nie mów, że może się mylić. Myśli przyszłościowo ot co.
hmmm to moze "D@RIO" powinien zastapic te wszystkie urzedy? W koncu nie myli sie i mysli przyszlosciowo, gdyby tacy ludzie siedzieli w polityce Polska bylaby liderem dostaniego zycia, nie sądzisz?Nie watpie w zdolnosci i wiedze "D@RIO" ale mysle ze chyba prezes UKE, prawnicy z Ministerstwa nie zajmuja stanowisk przez przypadek? A moze tak jest? Nie bede sie tez upieral ze UKE jest jedyna sluszna wyrocznia

Dobrze ze D@RIO ma swoje zdanie, tylko wg mnie nie jest to zdanie obiektywne. Siedzac w Erze od kilku dobrych lat zapewne zna firme doskonale a i Era dopieszcza roznymi profitami. Wiec?

Chcialbym tylko aby ERA nie wyznaczala za ustawodawce co jest zmiana regulaminu a co nie jest.

#165576  autor: piwosz
 24 mar 2007, 06:58
a orientuje się ktoś jaki był ruch(czyli ile osób "wypisało się") z PLUSA, jak ten wprowadził zmianę regulaminu?? nie tak dawno to było, w tamtym roku jakoś... :roll: byśmy mieli małe porównanie ;)

:occasion5:

#165585  autor: Prometo
 24 mar 2007, 09:49
Byłem wczoraj w salonie Ery i ludzki konsultant odpowiedział mi, że Era nie ma szans na wygranie sprawy. Ale kogo stać na prawników by włóczyć się po sądach przez niemały okres czasu z powodu telefonu. Ja tam nie mam zamiaru rezygnować z Ery.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#165593  autor: Bobb
 24 mar 2007, 10:59
Prometo pisze:Byłem wczoraj w salonie Ery i ludzki konsultant odpowiedział mi, że Era nie ma szans na wygranie sprawy. Ale kogo stać na prawników by włóczyć się po sądach przez niemały okres czasu z powodu telefonu. Ja tam nie mam zamiaru rezygnować z Ery.
Jesli dotychczasowe warunki umowy Cie satysfakcjonuja to OK. Ale nie mozna rezygnowac ze swoich praw tylko i wylacznie z powodu przeswiadczenia ze nic sie nie zmieni. Chlopie, gdyby wszyscy tak mysleli to wszyscy nadal uczyliby sie w szkolach jezyka rosyjskiego i pracowalibysmy na dume ZSRR. Pamietaj ze teraz mamy wsparcie w UKE i pani Ani.

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#165597  autor: Dideq
 24 mar 2007, 11:09
Prometo pisze:Byłem wczoraj w salonie Ery i ludzki konsultant odpowiedział mi, że Era nie ma szans na wygranie sprawy. Ale kogo stać na prawników by włóczyć się po sądach przez niemały okres czasu z powodu telefonu. Ja tam nie mam zamiaru rezygnować z Ery.
Czyli na 100% można iść rozwiązać umowy. :]

#165598  autor: przemek910
 24 mar 2007, 11:10
Ile mamy czasu na wypowiedzenie umowy?
I kiedy będzie wiadome iż na 100% można wypowiedzieć umowę? Wiadomo Era się broni...

kamowpl, skończ, to nie ma sensu - zaraz będzie, że jakieś ataki personalne :shock:

#165644  autor: JacekG
 24 mar 2007, 12:35
próbowałem już kilka razy rozmowy w punkcie, i dzwoniłem do BOK i aż miło im sie wypomina bledy po których zapada chwila milczenia :)

pytanie mam takie: potrafi ktos dokladnie powiedziec od kiedy w Tak Tak jest regulamin ktorego zapisy sa w tym momencie zgodne z aktualnym regulaminem abonamentu? potrzebuje kolejnego asa w rekawie a wiem ze tak jest, tylko pytanie od kiedy bo twierdza ze dopiero kilka dni temu powstala jakas nowa ustawa czy zapis w ustawie co jest nieprawdą

stwierdili tez ze na wypowiedzenie jest czas 14 dni a w przyszlym tygodniu maja rozmawiac z Pania Ania

w poniedzialek mam dzwonic do dzialu prawnego Ery i dalej walczyc

#165676  autor: ozp
 24 mar 2007, 13:26
hehehehehe ale się miotają...Generalnie podejrzewam że ile razy byś nie zadzwonił na BOK tyle byś miał odpowiedzi...oni nie są przygotowani na to :)

#165740  autor: Prometo
 24 mar 2007, 15:01
Bobb pisze:Jesli dotychczasowe warunki umowy Cie satysfakcjonuja to OK. Ale nie mozna rezygnowac ze swoich praw tylko i wylacznie z powodu przeswiadczenia ze nic sie nie zmieni. Chlopie, gdyby wszyscy tak mysleli to wszyscy nadal uczyliby sie w szkolach jezyka rosyjskiego i pracowalibysmy na dume ZSRR. Pamietaj ze teraz mamy wsparcie w UKE i pani Ani.
Chcesz walczyć to walcz, wypowiadaj umowę ja Ci nie bronię, ale nie porównuj mnie do chłopa, który jest granatem od pługa oderwany.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#165767  autor: babeo
 24 mar 2007, 15:23
D@rio a mam pytanie - jak wygląda kwesta powrotu do sieci po zerwaniu z nią umowy? Pisałeś wcześcniej (o ile czegoś nie mylę) że takimi informacjami sieci się wymieniają.

Przypuszczam, że pojjawią się osoby, które zerwą umowę, a potem będą chcili na nowo podpisać w Erze. Czy sieć może odmówić zawiązania z nimi umowy?

#165778  autor: Dideq
 24 mar 2007, 15:41
babeo pisze:Czy sieć może odmówić zawiązania z nimi umowy?
Raczej nie odmówią. ;] W dzisiejszych czasach klient to klient. Musieli by byc idiotami żeby nie przyjęli. Gdyby mięli monopol to co innego ale tak? Już nie ma wielkiej trójcy, mamy 4 operatorów i jak nie jeden to drugi. ;P Ja już nie biore abonamentów w żadnej sieci. Tylko na kartę. nie podoba się, zmieniam, i tyle. :]
  • Strona 9 z 35
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 35
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9