• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 75 z 96
  • 1
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 96

#414770  autor: tejerek
 04 lip 2010, 16:29
Mam pytanie odnośnie zniżki na nowe taryfy. A konkretnie czy na taryfy multimedialne równiż można uzyskać zniżkę z SUK?

Pozdrawiam wszystkich...

#414907  autor: st.konsultant
 05 lip 2010, 00:32
tejerek pisze:Mam pytanie odnośnie zniżki na nowe taryfy. A konkretnie czy na taryfy multimedialne równiż można uzyskać zniżkę z SUK?

nie

#415365  autor: skoti7
 06 lip 2010, 22:39
a ja mam takie pytanie- ile czasu NAJSZYBCIEJ przed końcem umowy można iść do salonu Ery by przedłużyć abonament wraz z NOWYM TELEFONEM?

#415403  autor: jowita
 07 lip 2010, 08:00
skoti7 pisze:a ja mam takie pytanie- ile czasu NAJSZYBCIEJ przed końcem umowy można iść do salonu Ery by przedłużyć abonament wraz z NOWYM TELEFONEM?
Zasadniczo 4-4,5 miesiąca. Wcześniej zwykle już dzwonią do Ciebie i proponują przedłużenie bez telefonu, oferta z telefonem wg,. doświadczeń wielu osób pojawia się jakiś miesiąc później. Zamiast iść od razu, lepiej sprawdzić przez BOK w internecie co się dzieje (trzeba zalogować się wpisując numer telefonu, potem kod PUK i hasło które wyślą Ci sms-em) i czy masz już ofertę (zwykle jest to ta sama oferta co na stronie Ery pod 'wymien telefon na nowy.', ale obejrzenie tego w spokoju pozwala się namyślić i wybrać co chcesz bez stresów, a potem możesz albo zamówić przez internet lub telefon i czekać na kuriera, albo iść do salonu. Ja nie lubię czekać w kolejkach i nie chodzę do salonów.)
Mam nadzieję, że niczego nie pominęłam;)
ps. ważna moim zdaniem sprawa. Gdyby ktoś nie był pewien i chciał się rozmyślić, to chyba lepiej zamawiać przez telefon, bo wtedy można zrezygnować czy zmienić coś w ciągu kilku dni, natomiast w salonie jak już podpiszesz, klamka zapadła. Wiem, bo usiłowałam kiedyś daremnie pomóc Cioci, która dała sobie wcisnąć przedłużenie bez telefonu;(

#415420  autor: barat
 07 lip 2010, 09:57
Tak dla uściślenia - cytat z maila od BOA ;)
W odpowiedzi na Pana zgłoszenie, chciałabym wyjaśnić, iż oferta dla Stałych Abonentów pojawia się na koncie Klienta zazwyczaj już na cztery i pół miesiaca przed datą wygaśnięcia umowy abonamentowej i dotyczy wariantu bez wymiany telefonu. W ramach tej opcji proponujemy znaczne obniżenie kosztów użytkowania aparatu dzięki dodatkowym minutom i upustom przyznawanym w ramach abonamentu.
Natomiast na dwa i pół miesiąca przed wygaśnięciem umowy pojawia się oferta Wymiany Telefonu, w ramach której może Pan zakupić wybrany aparat w promocyjnej cenie i skorzystać z optymalnej opcji taryfowej.
Dodam również, że na kształt oferty mają wpływ między innymi takie czynniki jak: staż w sieci, intensywność użytkowania telefonu (pod uwagę brane są zarówno połączenia wychodzące jak i przychodzące), terminowość opłacanych faktur oraz ich wysokość.

#415450  autor: st.konsultant
 07 lip 2010, 12:01
barat pisze:Tak dla uściślenia - cytat z maila od BOA ;)
W odpowiedzi na Pana zgłoszenie, chciałabym wyjaśnić, iż oferta dla Stałych Abonentów pojawia się na koncie Klienta zazwyczaj już na cztery i pół miesiaca przed datą wygaśnięcia umowy abonamentowej i dotyczy wariantu bez wymiany telefonu. W ramach tej opcji proponujemy znaczne obniżenie kosztów użytkowania aparatu dzięki dodatkowym minutom i upustom przyznawanym w ramach abonamentu.
Natomiast na dwa i pół miesiąca przed wygaśnięciem umowy pojawia się oferta Wymiany Telefonu, w ramach której może Pan zakupić wybrany aparat w promocyjnej cenie i skorzystać z optymalnej opcji taryfowej.
Dodam również, że na kształt oferty mają wpływ między innymi takie czynniki jak: staż w sieci, intensywność użytkowania telefonu (pod uwagę brane są zarówno połączenia wychodzące jak i przychodzące), terminowość opłacanych faktur oraz ich wysokość.

Nie wiem kiedy dostałeś tego maila, ale jest on lekko nieaktualny od kilku miesięcy..
W tej chwili oferta bez telefonu wchodzi 6 miesięcy wcześniej a z telefonem 4,5 miesiąca wcześniej.

#415486  autor: barat
 07 lip 2010, 13:35
O widzisz - bardzo dobrze, że piszesz.
Ja tą odpowiedź mam z lutego. Dobrze wiedzieć - dzięki :)
Kiedy zmieniło się na 6 i 4,5 ?

Swoją drogą i tak mnie to nie urządza ... ten brak minut do Play trochę mnie zniechęca, mam kilku znajomych w tej sieci, i nie uśmiecha mi się płacić 59gr/min ... trzeba czekać na wrzesień, lub policzyć czy starczy mi punktów premia na "kupowanie" paczek minut, które są do wszystkich sieci (jest taka np 120min bezterminowa).

teraz negocjuję dla Mamy, ale nijak nie da się wydębić chociaż tych 10min/mc do wszystkich sieci ... po prostu osoby 50+ nie chcą się bawić w pytanie wszystkich w koło, czy aby nie są w play ... takie coś robią nastolatki z prepaidami :/

Ostateczna oferta to:
Rodzina 20 - 40min + 40min + wymiana telefonu za 25zł/mc ...
Obniżyli abonament o 5zł (normalnie by było 30zł/mc), co by zrekompensować minuty do Play ... ale za te 5zł to jakieś 8.5min do Play/mc ... trzeba przekalkulować ...

Biorąc pod uwagę, że za 29zł zwykły Pan Zenek z ulicy dostaje to samo ... no nic ... trzeba będzie pewnie dla mamy szukać innej sieci bo nie wyobrażam sobie, by musiała sprawdzać do kogo dzwoni :/

#415697  autor: DiAbOlO
 08 lip 2010, 07:35
Kup jej prepaida i będzie po kłopocie. Abonamenty w tych kwotach są najmniej opłacalne.

...:::DiAbOlO:::...

#415718  autor: barat
 08 lip 2010, 09:49
I zacznie się ładowanie co 3 miesiące ;) Ale faktycznie - trzeba by było to policzyć bo może się to jednak opłacać.
Jest jeszcze czas, jednak poczekamy do września - może jakaś urodzinowa promocja będzie.

#415773  autor: DiAbOlO
 08 lip 2010, 13:11
A co za problem. W Twoim profilu widnieje sieć Era, więc jeśli to prawda (masz abo), ustawiasz w telefonie za pomocą SimExtra doładowywanie konta co 3 miesiące 50-ką i po problemie. A do tego dostajesz punkty Era Premia, Twoja mama będzie miała przy każdym doładowaniu dodatkowo 25 minut do Ery i na stacjonarne wymienne na 100 sms do Ery. No i oczywiście odroczona płatność (nie w momencie doładowania ale przy zapłacie faktury za tel.). A jak zabraknie kasy na koncie to można w każdej chwili zasilić konto.

http://www.era.pl/pl/indywidualni/uslug ... abonamentu

...:::DiAbOlO:::...

#416053  autor: Noobisticated
 09 lip 2010, 16:42
Posiada ktoś link do aktualnego cennika telefonów Ery? Jakoś nie mogę go znaleźć :?

#416058  autor: Noobisticated
 09 lip 2010, 17:06
Dziękuję :)

#416280  autor: małowielki
 11 lip 2010, 11:17
Około 25 sierpnia kończy mi się umowa w taryfie Nowa era 60 (za 45 zł brutto).
Chcę poczekać na urodziny ery ale może być taka sytuacja, że nowe promocje będą po 25 sierpnia i w tedy gdy nie zawre nowej do tego czasu to umowa przechodzi na czas nieokreślony ? jeżeli bym zaczekał powiedzmy 1 miesiąc to czy wiąże się to z jakimiś większymi opłatami ?

#416308  autor: osachorzow
 11 lip 2010, 14:13
małowielki, umowa przechodzi na czas nieoznaczony i będziesz płacił wg cennika (60zł brutto) - jeśli poczekasz kilka dni i podpiszesz to zapłacisz proporcjonalnie więc o 50gr więcej niż dotychczas za każdy dzień po zakończeniu warunków promocyjnych ;)

#416318  autor: małowielki
 11 lip 2010, 15:13
Dzięki osachorzow za info.
Poczekam z nadzieją, że będą lepsze taryfy i tańsze telefony albo zmienie operatora.

#416515  autor: lolooo
 12 lip 2010, 15:19
Witam , chce przedłużyć już umowę z Erą na kolejne 2 lata , płace abo 100 zł teraz i chce przejść na 125 złotowy (bodajże rodzina 110) i wziąć Samsunga Wave , koniec umowy to chyba 28.11.2010 ale powiedzieli że można 4.5 miesiąca wcześniej przedłużyć , w salonie kazali przyjść na początku sierpnia . Czy jest możliwość np jutro przedłużyć już naciągają jakoś te 4.5 miesiąca? czy nie ma szans i czekać na sierpień ??

Kolejne pytanie 2 lata temu podczas przedłużenia umowy zaproponowali mi C902 , dali 50 % rabatu na telefon ze względu na wysokie rachunki ( teraz ostatnie 2 rachunki na kwotę w okolicach 180-200 zł , wcześniej dużo wysokich i nawet wyższych rachunków niż kwota abonamentowa ) i punkty era premia myślicie że teraz też tak dadzą???

#416519  autor: kszyh2404
 12 lip 2010, 15:46
lolooo, najlepiej na IBOA sprawdzić czy masz już możliwość przedłużenia.

co do rabatu 50% na telefon to chyba znów jest oferowany klientom, z tym że nie wiem jakie miesięczne koszty trzeba generować ( na pewno przy minimum 300 pln wydawanych miesięcznie oferują ten rabat).

#416550  autor: wiater
 12 lip 2010, 17:37
Witam! Czytałem kilkanaście stron wcześniej, ale nie znalazłem... Mojej dziewczynie kończy się umowa w tym roku w listopadzie. Chce przejść do play, ale dopiero za rok, kiedy mi się bedzie kończyć umowa. Czy jest możliwość przedłużenia umowy bez telefonu na 12 miesięcy?

#416577  autor: osachorzow
 12 lip 2010, 20:21
Czy ktoś z Was próbował negocjować abonament na Nową Erę Domową? Aktualnie do wyboru jest m.in. NED z pakietem 120 minut za 25 zł (czyli 10zł rabatu) a mi wystarczyłoby 60 minut za 20zł (czyli również rabat 10zł). Jest to do wynegocjowania?
  • Strona 75 z 96
  • 1
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 96
  • 1
  • 73
  • 74
  • 75