witam ponownie.

widzę że dyskusja na całego.otrzymałem dzisiaj maila z Biura Obsługi P.T.C. na temat wypowiedzenia umowy.oto treść.-
Witam
Uprzejmie informuję, że Polska Telefonia Cyfrowa stoi na stanowisku, że dokonane uzupełnienie Regulaminu Świadczenia Usług Telekomunikacyjnych, o którym ostatnio zostali poinformowani Abonenci, nie może być traktowane jako zmiana, gdyż uzupełnienie to jest powtórzeniem przepisów obowiązujących przepisów prawa i wynika bezpośrednio z obowiązujących od 2004 roku przepisów ustawy Prawo telekomunikacyjne i odpowiednich aktów wykonawczych co powoduje, że Abonenci nie mogą się nie zgodzić z ich treścią.
Wprowadzenie uaktualnień do Regulaminu, który obowiązuje od 1 października 2003 r. uszczegóławia zakres naszych obowiązków wobec Klientów, którym to obowiązkom i tak wcześniej podlegaliśmy ze względów prawnych i stosowaliśmy wobec naszych Abonentów.
Dodatkowo nadmieniam, że PTC zapozna się wnikliwie z przedstawionym na stronie Urzędu stanowiskiem Prezes UKE. Według naszej wiedzy nie jest to jednak dla nas wiążąca decyzja, lecz stanowisko Prezes UKE. Stanowisko Prezes UKE opiera się na jednej z kilku możliwych interpretacji przepisów prawa w tym zakresie i PTC może się z nim nie zgadzać.
Po zapoznaniu się ze szczegółową argumentacją ze strony UKE PTC przedyskutuje je ponownie z Prezes UKE.
W przypadku chęci rozwiązania umowy wiążącej Abonenta z PTC, Abonent powinien wskazać na piśmie rozwiązującym umowę zapis, z którym się nie zgadza. W przypadku wskazania uaktualnień wynikających bezpośrednio z obowiązujących przepisów prawa nadrzędnych w stosunku do Regulaminu Świadczenia Usług Telekomunikacyjnych, PTC nie może zaakceptować braku zgody na jego wprowadzenie jako powodu do rozwiązania przez Abonenta umowy przed terminem jej obowiązywania bez naprawienia szkody (kary umownej) wynikającej z warunków promocji, w której umowę zawarł Abonent.
z pozdrowieniami
Piotr K********
konsultant ds. korespondencji
Internetowe Biuro Obsługi Abonenta sieci Era
[email protected]
I co? Ja i tak wysłałem wypowiedzenie.
[ Komentarz dodany przez: D@rio: 2007-03-23, 14:53 ]
Proszę nie publikować personaliów pracowników w wypowiedziahc publicznych.