Skończyła mi się umowa z Orange, ale opłaca mi się jeszcze siedzieć, bo skorzystałem z
tej promocji i przez 4 miesiące po umowie mam jeszcze gratis 100MB transmisji danych.
Abonament mam za 25zł i raczej go nie przekraczam, a to co potrzebuje przegadać więcej, to używam za ok. drugie tyle w NOG. Chętnie bym jednak używał samego Abo gdyby oferta była atrakcyjniejsza.
Ostatnio gdy dzwoniła do mnie Pani z Propozycji oferty były następujące:
- Wszyscy/Wszystko 25zł, 50% więcej przez cały rok + 50% więcej do Orange cały rok, a do tego chciałem jakiś pakiet danych. Najpierw zaproponowała mi 20MB za nie pamiętam ile bo od razu powiedziałem że chce więcej (ok. 50MB) i rozmowa zeszła na Orange Free email (150MB/30zł) i przez trzy miesiące z 12 nie płace tych 30zł, albo przez 9miesięcy nie płacę OFemail gdy zdecyduje się na umowę 24mies.
- gdy zapytałem o Co za numer to zaproponowana została standardowa oferta i zostało powiedziane że zniżek na OFemail już nie dostane w tej ofercie.
Poprosiłem by „zarezerwowano” mi tą pierwszą ofertę bo chce to przemyśleć. Teraz jednak widzę że raczej powinno mi się opłacać skorzystać z nowych ofert. Z tego co czytam na stronie Orange i w różnych postach na telepolis, to miałbym szansę na następujące rzeczy:
- oferta
Tylko SIM : 100% więcej przy przedłużaniu umowy. Tylko że w tym PDFie jest pewna nieścisłość – nie wiem przez ile bym miał te 100% więcej przy moim abo25, bo w tabeli nr 2 są wiersze „kwota abonamentu 25zł” i „kwota abonamentu 25zł i więcej”. No i które mam wybrać?
- czy do tego dostaje wtedy jeden „prezent” przy przedłużaniu abo25?
- czy prawdą jest że skoro jestem już w Orange ponad 4 lata, to dostane obniżenie stawek o 2 grosze? Czy to są tylko rozmowy czy także sms? (o tych obniżkach 2gr pisał gdzieś ktoś na telepolis – chce to potwierdzić)
- co mogą mi zaoferować w sprawie transmisji danych? Z tego co czytam to w tych nowych Abo Orange Free Email to najmniejszy możliwy pakiet. Jak wygląda teraz przyznawanie zniżek na ten pakiet i czy bym mógł dostać zniżki, gdy skorzystam ze 100% więcej? Przyznam że dla mnie najlepsza wielkość pakietu to by było 50MB, więc czy miałbym szansę dostać taki pakiet?
Bardzo proszę o potwierdzenie tego co tutaj zgromadziłem. Chciałbym być po prostu dobrze przygotować się do negocjacji

jak Pani z Propozycji znowu zadzwoni.
Swoją drogą to te oferty moim zdaniem nie są takie proste jak hasło „łatwiej się odnaleźć”. Klient ma naprawdę duży wybór i może zrobić z tego naprawdę coś opłacalnego, ale trudno jest szybko ogarnąć wszystkie możliwości. Ciekawi mnie jeszcze jedno – czy to co próbowałem odnaleźć dla siebie i wypisałem powyżej (100% więcej, prezent, niższe stawki), zostanie mi zaproponowane jednym tchem przez pracownicę Propozycji, czy też będzie mi porcjowane (to mam dla Pana jeszcze coś specjalnego…, waha się pan to dam jeszcze coś wyjątkowego …)?