• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #888002  autor: rafmik
 20 wrz 2016, 00:55
Dzień dobry,
Mam pytanie dotyczące Heyah na abonament (opcja smart M).
Potrzebuję dosłownie na chwilę mieć na numerze telefonu opcję abonamentową.

Jak wygląda sprawa okresu trwania umowy w Heyah na abonament?

Z tego co przeczytałem, pierwsza podpisana umowa jest na czas określony 30 dni, później umowa zmienia się na umowę na czas nie określony z miesięcznym wypowiedzeniem.
Czy dobrze to rozumiem?

Chcę tą ofertę wykorzystać do otrzymania fajnych warunków w Plusie (dla osób przenoszących numer abonamentowy.
Czyli zrobić tak: podpisanie umowy z Heyah na abonament z przeniesieniem numeru z Play na Kartę w dniu 29 września (wyrobię się jak zgłoszę się do Heyah teraz w czwartek? Będzie 7 dni czasu na kuriera, podpisanie umowy itd).
Po przeniesieniu numeru do Heyah od razu podpisał bym umowę z Plusem z pełnomocnictwem na przeniesienie numeru + wypowiedzenie umowy w Heyach z:
a) końcem okresu na jaki została zawarta (te 30 dni, jeśli dobrze na www Heyah wyczytałem)
b) od razu, bez zachowania wypowiedzenia.

Czy opcja A jest możliwa? Czy w ofercie Heyah nie ma żądnych kruczków których nie zauważyłem?

Czy w przypadku opcji B nie ma żadnych kar umownych (nie licząc nie wykorzystanego abonamentu za jeden miesiąc)?