• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #871523  autor: fanatyklech
 14 cze 2016, 11:15
Witam
Mam abo w Plusie do połowy września, z racji uszkodzenia obecnego telefonu chcę przenieś abonament do t-mobile. Wybór padł na telefon Sony Xperia M5 w ofercie comfort (6 miesiecy x1zł=6zł +18miesiecy x 69,99zł= 1259,82zł łącznie 1265,82zł) plus telefon 448,99zł czyli koszt całkowity 1714,81zł. wcześniej myslałem żeby zostać w plusie na non limicie za 29zł czy przenieś nawet numer do orange free na kartę z ofertą non limit 28zl miesięcznie. ale po przekalkulowaniu ( 24miesiace x 30zł 720zl plus telefon w jakimś sklepie typy RTV EURO AGD to minimum sony xperiaM5 1300zł czyli łącznie 2020zł) zwyczajnie to się opłaca i lepiej zabrać abonament w t-mobile.... stąd moje pytanie gdzie w tej ofercie haczyk???? w punktach stacjonarych t-mobile twierdzą że w internetowych ofertach wysyłają telefony z odstąpień od umów. znowu Ci przez telefon mówią że to pomówienia....brać tą ofertę czy lepiej jeszcze się zastanowić??? proszę o opinie
 #871682  autor: mariananna
 15 cze 2016, 09:31
Jak wyżej - haczyki to są w sklepach wędkarskich. W sklepach T-Mobile mówią o sprzęcie z odstąpień, bo nie mają argumentu, żeby przekonać Cię, ze warto wybrać droższą ofertę z droższym telefonem. Zresztą, gdyby te telefony były "używane", to masz 14 dni na odstąpienie od umowy. "Używki" ze zwrotów, pamiętam, sprzedawali dwa lata temu na stronie i było to opisane wielkimi literami (kupiłem wtedy Xperię L).
 #872879  autor: arnoldzik88
 21 cze 2016, 18:31
witam,
Mam taką samą sytuację, za miesiąc kończy mi się abo w plusie, byłem w punkcie t-mobile powiedzieli mi że umowa z 6 miesięcznym okresem za 1 zł wydłuża o 6 miesięcy umowę na 24 m-cy. Czyli reasumując mamy umowę na 30 miesięcy.. Nie wiem czy gościu chciał żebym podpisał umowe w punkcie i chciał mnie zniechęcić.. Czy to prawda, przeczytałem regulamin i tam nic nie jest o tym wspomniane... Mówię facet wejdź na strone i sobie zobacz co tam piszą, wyskoczył z tekstem że mają je po-blokowane :D Teraz już nie wiem, czekam na tel, z infolini.
 #872880  autor: Tajemniczy28
 21 cze 2016, 18:45
Nieprawda. Pierwsza umowa u nowego opa może być nie dłuższa niż 24mce, tak stanowią dyrektywy ue i prawo telekomunikacyjne. Powiedz tak tem cwaniakowi z salonu. Ja tak u nich miałem, dowalili mi umowć na30 mcy.Złożyłem sprawę do uke i ... wygrałem:) Skrócili mi umowć do 24 mcy:) Nie dajcie się robić;)
 #872910  autor: mariananna
 21 cze 2016, 22:33
arnoldzik88 pisze:witam,
Mam taką samą sytuację, za miesiąc kończy mi się abo w plusie, byłem w punkcie t-mobile powiedzieli mi że umowa z 6 miesięcznym okresem za 1 zł wydłuża o 6 miesięcy umowę na 24 m-cy. Czyli reasumując mamy umowę na 30 miesięcy.. Nie wiem czy gościu chciał żebym podpisał umowe w punkcie i chciał mnie zniechęcić.. Czy to prawda, przeczytałem regulamin i tam nic nie jest o tym wspomniane... Mówię facet wejdź na strone i sobie zobacz co tam piszą, wyskoczył z tekstem że mają je po-blokowane :D Teraz już nie wiem, czekam na tel, z infolini.
Poblokowane to oni mają półkule mózgu w salonach - jasna sprawa: bo są dwa rodzaje umów 6x1zł w T-Mobile, a oni - pracownicy salonu - celowo wprowadzają w błąd, że to jest ta mniej korzystna. Ten pacjent z salonu mówił o umowie z ratami na 30 m-cy, gdzie faktycznie jest pierwsze 6 m-cy po złotówce, potem 24 m-ce płacisz standardową cenę, tylko że od 25 do 30 m-ca w zasadzie to jest spłata wyłącznie aparatu ( rata sprzętowa). Natomiast na www masz umowe na 24 m-ce i 24 raty, gdzie pierwsze 6 m-cy jest po złotówce, a pozostałych 18 m-cy w standardowej cenie. Po 24 m-cach nie masz już zadnych rat w takiej umowie. Zresztą rozmowa z pracownikami salonu T-Mobile o ofercie www, to tak jak rozmowa z pracownikiem Play'a o zaletach Plusa. Pracownicy salonu żyją z ofert sprzedawanych w salonie, a nie z informowania, jak taniej zamówić telefon na www. Stąd te głupoty, jak sam się przekonałem, o "używanych telefonach" przez internet i umowach na 30 m-cy...
 #872953  autor: Didikcce
 22 cze 2016, 08:42
Przenosilem numer z orange do t-mobile 14.06.2016 a umowe w orange mam do 06.08.2016 i koniec umowy z T-mobile mam wyznaczony w papierach na dzien 14.06.2018 przy opcji 6 miesiecy za 1zł tak że nie słuchaj typa w salonie.