• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #861733  autor: axiom78
 14 kwie 2016, 09:53
Od kilku dni bujam się z tmobile, który to, mam wrażenie, broni się jak może przed nowym klientem. Chcę przenieść 2 numery do oferty biznesowej, w tym jeden z oferty dla osób fizycznych w nju. I tu tm ma problem. Bo nie mają "technicznych możliwości" by ten numer przenieść bezpośrednio. NIe mogę zrobić cesji w nju na ofertę biznesową bo takowej nie mają. Nie chcę przenosić numeru do oferty prywatnej w tmobile bo otrzymam sporo gorsze warunki.
Rozmawiałem z 3 doradcami biznesowymi, którzy nie mieli ochoty wyjść na cal poza procedury, oraz z jednym który zaczął działać nawet proaktywnie ale ewidentnie zapał mu się skończył bo oddzwonić (mimo obietnicy) nie raczył.
Macie pomysły?
 #861759  autor: cinkciarz
 14 kwie 2016, 12:16
Podobną sytuację miał kolega z pracy. Chciał przenieść swój prywatny numer na firmową aktywację + cesja na firmę. Nie chciał chodzić z dwoma telefonami, ani rezygnować z aktualnego numeru. Rozwiązali to tak, że najpierw chyba przeniósł numer do Heyah, a później zrobili cesję. Może musisz zrobić podobnie, tj. najpierw przenieść do TM na kartę, a później zrobić upgrade do firmowego abonamentu.
 #861960  autor: Lightman
 15 kwie 2016, 14:59
Zależy od rodzaju firmy... jeśli to działalność gospodarcza to wystarczy zrobić wniosek o przeniesienie numeru na osobę fizyczną, a umowę do tego wniosku na firmę.

Druga strona biurka - wcześniej Plus, aktualnie T-Mobile
 #862146  autor: axiom78
 16 kwie 2016, 23:12
Lightman pisze:Zależy od rodzaju firmy... jeśli to działalność gospodarcza to wystarczy zrobić wniosek o przeniesienie numeru na osobę fizyczną, a umowę do tego wniosku na firmę.
Doradca biznesowy twierdzi, ze to temat nie do przeskoczenia. Jedyna droga to przejście w nju z abo na kartę -> prżejscie z karty nju na kartę t-mobile -> wizyta w salonie i cesja karty na firmę.
Raz, że to dziubanina zajmująca czas, dwa w salonie nie dostanę takich warunków jak u doradcy biznesowego. Totalnie dla mnie niezrozumiałe podejście.
 #862149  autor: Gregrin
 16 kwie 2016, 23:29
Ja nie rozumiem gdzie jest problem. Tylko z przeniesieniem od nju ??
axiom78 pisze:Jedyna droga to przejście w nju z abo na kartę -> prżejscie z karty nju na kartę t-mobile -> wizyta w salonie i cesja karty na firmę.
Można od razu z abo nju przenieść się do innego operatora (np zlecamy w piątek a w sobotę powinniśmy już być w innej sieci np plus). Wtedy tez w t-mob będą mieli problem ??
Przy takim przeniesieniu nie powinno być kary -płacimy tylko to co do tej pory wykorzystaliśmy i jest na rachunku.
 #862206  autor: Gregrin
 17 kwie 2016, 16:19
cyanoone pisze:Ewentualnie migracja do Nju na kartę potem kodem do Orange na kartę.
To opcja bardziej skomplikowana i chyba dłużej zajmie. Samo wypowiedzenie abonamentu to minimum miesiąc. Przenieść się do innego operatora i zarejestrowanie tam na firmę to jeden dzień i żadnych kar.