• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#677516  autor: reboot
 25 lis 2013, 13:54
Wiem, że można łatwo zostać "przerzuconym" do prepaida Play po wypowiedzeniu umowy i potem przenieść się do dowolnego operatora.
Co muszę zrobić, aby wraz końcem grudnia przeniesiono automatycznie mój numer np. do *nju.
Mam pójść do *Orange i powiedzieć, żeby od 1.01 wzięli mój numer do prepaida Orange? Mam potem pójść do Play i wypowiedzieć umowę z dniem 31.12 i zaznaczyć, że odezwie się do nich Orange w sprawie przeniesienia?

PS. Oczywiście Orange to tylko przykład :) bo interesuje mnie docelowo RBM lub ponownie Play (dają 60zł).

WKS

#677521  autor: Ruben
 25 lis 2013, 14:07
reboot, NJU to marka Orange ale nic związanego z NJU nie załatwisz w Orange.
NJU to usługa typowo internetowa i w ten sposób z nimi się komunikujesz.
Wystarczy złożyć dyspozycję przeniesienia numeru w NJU a resztę czynności załatwi za Ciebie NJU.

Tutaj ich strona

#677523  autor: mikkel
 25 lis 2013, 14:12
reboot pisze:Co muszę zrobić, aby wraz końcem grudnia przeniesiono automatycznie mój numer np. do *nju.
Np. na stronie nju (ale myślę że wszędzie tak jest) podczas wybierania terminu masz 3 opcje. Konkretny termin, miesięczny okres wypowiedzenia oraz koniec umowy. W trzeciej nie musisz nawet znać kiedy umowa się kończy. Opy się dogadają a Ty dostajesz tylko info kiedy zostanie przeniesiony. Ja przenosiłem z TM do nju i tak właśnie było.

#677524  autor: reboot
 25 lis 2013, 14:28
Ruben, nju to był przykład. Może być dowolna sieć - Plus, Orange, T-M.

mikkel, a co polecisz jeśli zależy mi na tym, aby jak najszybciej przeniesiono numer do sieci X, a potem jak najszybszy powrót do Play (60zł) lub RBM.

WKS

#680389  autor: aquacuba
 05 gru 2013, 19:58
Włąsnie też jestem w roztercę i chce jak najlepiej wynegocjować nową umowę. Obecna umowa skończyła mi się we wrześniu i do tej pory nic nie wybrałem, bo nic ciekawego nie ma, czy po takim pisemku odezwą się do mnie czy od razu umowa zostanie rozwiązana ?

#695770  autor: freightleitner
 03 lut 2014, 22:59
aquacuba pisze:Włąsnie też jestem w roztercę i chce jak najlepiej wynegocjować nową umowę. Obecna umowa skończyła mi się we wrześniu i do tej pory nic nie wybrałem, bo nic ciekawego nie ma, czy po takim pisemku odezwą się do mnie czy od razu umowa zostanie rozwiązana ?

Dostaniesz pismo o przyjęciu zgłoszenia i dalszej możliwości kontynuacji abo na 18 mies.
1)wariant (osoba fizyczna)Formuła 4.0 UNLIMITED -cytuję" nielimitowane połączenia do Play i innych sieci komorkowych za jedyne 24,99zl.(...)
Dodatkowo jeden z dwóch pakietów do wyboru
-nielimitowane SMS-y,MMS-y do wszystkich sieci lub
-nielimitowane polaczenia na numery stacjonarne"
Pismo z dnia 17-01-2014

2)wariant(firma)Formuła 4.0UNLIMITED dla Firm "za jedyne 24,99zł oferujemy:
-nielimitowane połączenia do wszystkich sieci krajowych oraz na numery stacjonarne,
-nielimitowane SMSy,MMs-y do wszystkich sieci
-odbieranie połączeń w roamingu UE za 0,29zł"
Pismo z dnia 28-01-2014

Myślę,iż tych warunków raczej nie przebija żadna oferta pre-paid,prawdopodobnie przedłużę abonamenty w PLay-u.

#695806  autor: Spioszek
 04 lut 2014, 02:48
freightleitner Oczywiście dla Firm cena netto ;).

Wychodziło by że jeśli się nie pisze SMSów i MMSów to lepiej mieć indywidualną :)

#698650  autor: freightleitner
 16 lut 2014, 09:34
Udało mi się wynegocjować umowę na 12 miesięcy,jestem zadowolony :D
 #854607  autor: Griszas24
 06 mar 2016, 02:53
pakierhakierxd pisze:liczy się data nadania na stemplu ?? niech mnie ktoś poprawi jak się mylę
Zalezy od regulaminu jaki maja, Na chwile obecna liczy sie czas otrzymania, a nie data wyslania.

To sie tyczy rowniez przelewow na konto regulujac platnosci. Liczy sie data ksiegowania na kontach play, a nie data wyslania.
 #854612  autor: nemo2009
 06 mar 2016, 08:27
Griszas24 pisze:Zalezy od regulaminu jaki maja, Na chwile obecna liczy sie czas otrzymania, a nie data wysłania.
Niezły z ciebie górnik. Temat dawno nieaktualny.

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"