• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #809242  autor: kefas198
 29 cze 2015, 15:11
Mam problem z internetem w play mniej więcej od czasu kiedy przedłużyłem abonament za 19.50 + pakiet 2gb za 10zl.
Używam iPhone 6.

Bardzo czesto bardzo dużo czasu mija zanim telefon połączy sie z internetem. Np w safari wpisuje cos w wyszukiwarce w pasku, klikam idź a telefon potrzebuje około 30 sekund zanim ruszy.
Podobnie gdy włączę messengera i najcześciej pisze "łącze..." Tez przez około 5-30 sekund.
Czy moze to byc wina operatora? Jak wspomniałem problem jest mniej więcej od czasu przedłużenia umowy
 #809252  autor: Remington
 29 cze 2015, 15:41
Działasz na ich własnym zasięgu czy na roamingu? Ja najczęściej miałem tak korzystając z ich roamingu w Plusie. Wyglądało jakby spowolniony był ruch z mojego sprzętu do serwera DNS.

Niezależnie od tego, możesz zrestartować iPhona, to czasem pomaga, ewentualnie wyzerować ustawienia sieciowe.
 #809256  autor: kefas198
 29 cze 2015, 15:46
Dzieje mi sie tak niezależnie od zasięgu. Dzis jechałem autem chciałem szybko znaleźć inna drogę. Mimo pełnego zasięgu 3G w sieci macierzystej Google maps nie wyszukało - błąd połączenia z internetem

Spróbuje zresetować ustawienia sieciowe najpierw
 #809482  autor: adamlub
 30 cze 2015, 20:22
Ja także mam ten abonament i na zasięgu playa działa kilka megabitów w roamigu ucina prędkość do 2 megabitów ale to wystarczająca prędkość dla telefonu. Nie zauważyłem u siebie spowolnienia jakie ty masz wszystko szybko się otwiera. Wina pewnie twoich ustawień zresetuj punkty dostepowe apn może pomoże.