• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #790493  autor: krzys8801
 14 mar 2015, 11:09
Witam
może ma ktoś lepsza ofertę niż Play ""oferta od 3 sim" do zapłaty za 3 sim 99 pln a każda kolejna 19,99 pln...
na chwile obecna dwa numer są w T mobile abonament na firmę, reszta 4-5 numerów rozrzucone po innych sieciach pre-piad - mix. Dodam ze umowy skończyły się, leci czas nieokreślony
Chce to wszystko uporządkować zebrać do "kupy"...
Będę wdzięczny za wszelkie uwagi - podpowiedzi...
 #790499  autor: krzys8801
 14 mar 2015, 11:18
zapomniałem dodać ze interesuje mnie oferta tylko sim...
nielimitowane minuty do innych sieci komórkowych, nielimitowane SMS-y / MMS-y, nielimitowane minuty na stacjonarne i internet przynajmniej 1gb na użytkownika mile widziana większa ilosc lub pakiet dla wszystkich uzytkownikow..
 #790504  autor: motov3
 14 mar 2015, 11:40
A nie lepiej przeniesc numery do Virgin Mobile po 29zl/telefon.
- Nielimitowane rozmowy na komorkowe i stacjonarne
- Nielimitowane sms
- Internet 2GB

Dodatkowo bez umowy, wiec mozna zaprzestac w kazdej chwili. Na doladowania mozna uzyskac fakture bez wiekszych problemow, no i stabilnosc kosztow. Dzieki tanszym doladowaniom - mozna docelowo uzyskac dosc dobre warunki.

Mysle, ze warte rozwazenia i tansze.

Obrazek
 #790876  autor: wielkijonny
 16 mar 2015, 11:53
w Virgin za 6 numerów wyjdzie 174 zł w Play na formułę Komfort 160 zł i do tego ma 6 miesięcy za darmo także mimo umowy to zdecydowanie bardziej się opłaca no i te 30 gb @ :)

TYLKO UNIA !
 #791035  autor: perdos1
 17 mar 2015, 09:06
W play wyjdzie 121 zł netto/miesiąc (6 miesięcy gratis, aktywacja 25 zł) za 6 numerów, więc wychodzi ~20 zł/numer. Taniej nigdzie nie znajdziesz, do tego wszystko na jednej fakturze bez doładowywania każdego numeru z osobna (Virgin mobile). Pakiet internetu wychodzi 5GB/osobę, a nie 2GB jak w Virgin, do tego w play masz mmsy i no limit LTE na pól roku.
motov3 pisze:Dzieki tanszym doladowaniom - mozna docelowo uzyskac dosc dobre warunki.

Mysle, ze warte rozwazenia i tansze.
Tańsze? w Play ma 20 zł/numer, w virgin musiałby kupować doładowanie 30 za 25 zł z możliwością otrzymania faktury żeby wyszło tak samo jak w Play, pokaż mi gdzie takie dostanę?
wielkijonny pisze:w Virgin za 6 numerów wyjdzie 174 zł w Play na formułę Komfort 160 zł i do tego ma 6 miesięcy za darmo także mimo umowy to zdecydowanie bardziej się opłaca no i te 30 gb @ :)
Dlaczego w Play liczysz kwotę netto a w Virgin już nie? W Virgin wyjdzie dokładnie 141,46 zł netto/miesiąc.
Ostatnio zmieniony 17 mar 2015, 09:11 przez perdos1, łącznie zmieniany 1 raz.
 #791039  autor: darek638
 17 mar 2015, 09:10
Wtajemniczeni wiedzą gdzie takie dostać ;)

Nigdy więcej Play.
 #791045  autor: perdos1
 17 mar 2015, 09:16
No ok, pytanie tylko czy krzys8801 jest wtajemniczony i ma ochotę się bawić nie odnosząc przy tym praktycznie żadnych korzyści (jedyny plus to brak umowy).
 #791157  autor: wielkijonny
 17 mar 2015, 16:39
perdos1 pisze:W play wyjdzie 121 zł netto/miesiąc (6 miesięcy gratis, aktywacja 25 zł) za 6 numerów,
jak za 6 numerów może wyjść 121 netto? skoro za 3 numey podstawa to 99.99 + 19.99 za każdy kolejny to wychodzi ok 160 netto ;)

A z tymi kwotami to faktycznie nie zauważyłem że w Virgin jest brutto 29 :)

TYLKO UNIA !
 #791452  autor: motov3
 19 mar 2015, 08:45
No bo kolega troche przestrzelil z wyliczeniami :-) wg tego co sie orientowalem Virgin jest najtanszy. Doladowania mozna brac na Fakture. Czyli 24,38 netto.

Obrazek
 #791481  autor: wielkijonny
 19 mar 2015, 11:30
No może i cenowo Virgin wygląda trochę lepiej, nie dla mnie ze względu na doładowania, nie lubię tego no i zasięg nadal będzie gorszy niż w Play, bo pierwszeństwo do nadajników zawsze mają główni operatorzy :) No i w Play jeszcze 6 miesięcy za 0 zł ;)

TYLKO UNIA !
 #791510  autor: motov3
 19 mar 2015, 16:05
wielkijonny pisze:no i zasięg nadal będzie gorszy niż w Play, bo pierwszeństwo do nadajników zawsze mają główni operatorzy :)
Co za bzdura :mrgreen: Text na "maline roku" :-)

Obrazek
 #791620  autor: erierinne
 20 mar 2015, 11:24
motov3 pisze:
wielkijonny pisze:no i zasięg nadal będzie gorszy niż w Play, bo pierwszeństwo do nadajników zawsze mają główni operatorzy :)

przecież to jest akurat prawda, że do nadajników pierwszeństwo maja głowni operatorzy.
wszystkie podsieci i sieci inne mniejsze typu virgin mobile zawsze maja gorszy zasieg z tego wzgledu, że nadalniki są obciążone klientami właśnie ICH SIECI.

kto nie pracuje w telekomunikacji tego niestety nie wie.
 #791621  autor: wielkijonny
 20 mar 2015, 11:26
motov3 pisze:
No rozwaliłeś mnie człowieku tym tekstem, nie znasz się to proszę zamilcz. ;]

TYLKO UNIA !
 #791817  autor: motov3
 21 mar 2015, 15:03
wielkijonny pisze:No rozwaliłeś mnie człowieku tym tekstem, nie znasz się to proszę zamilcz. ;]
Przestan czlowieku glupoty wypisywac. Zarowno ty jak i kolega z postu powyzej, to najwidoczniej ekipa szerokorozumianych quasi eskpertow. No to szybko obale te wasze wypociny.

Play idzie na roamingu pozostalych OP-ow. Zreszta specjalnie sie z tym nie kryje, bo tak ma skonstruowane umowy roamingu krajowego. Przelaczajac sie na sygnal innego OP-a, ma dokladnie taki sam poziom i sile sygnalu, jak posiadac nr z OP-a, na ktorego zasieg sie przelacza. Mozna to dosc latwo spradzic za pomoca aplikacji do pomiaru sily sygnalu. Korzystaja wtedy dokladnie z tych samych nadajnikow. Podobnie jest w druga strone.
Virgin jest z kolei usluga bazujaca na zasiegu Play, ale rowniez i innych OP-ow, nie wszystkich oczywiscie. Pomiar sily sygnalu - identyczny jak dla posiadacza sieci, do ktorej sie w roamingu przelacza.

Owszem moga wystepowac pewne ograniczenia w roamingu dot. przesylu danych, ale to rowniez wynika z zawartych umow, a co za tym idzie - z okreslonej specyfikacji technicznej dot. zamowienia w roamingu na przesyl danych.

I na koniec. Macie racje, nie pracuje w telekomunikacji. Ale tak sie sklada, ze moj bliski znajomy jest inzynierem od utrzymania masztow. Powinniscie wiedziec panowie specjalisci o czym mowie. Wiec przestancie siac dezinformacje, bo te posty sa warte tyle, co naga, wystawiona w krzakach tylna czesc plecow pawiana :mrgreen:

Obrazek
 #791820  autor: mi80
 21 mar 2015, 15:14
motov3 pisze:Play idzie na roamingu pozostalych OP-ow.
Jakiś czas temu podawali oficjalnie, że roaming to tylko 20% ich ruchu, reszta własna sieć. Obecnie pewnie jeszcze więcej jadą na swoich.

Tym dwóm kolegom powyżej chodzi chyba o to, że klientom roamingowym dawane jest mniej pasma, czy pierwszeństwa do punktów styku. Ja przyznam nie spotkałem się z gorszym traktowaniem u żadnego z W3, pod których BTS-y się podłączam.
 #791824  autor: motov3
 21 mar 2015, 15:35
Ja rowniez sie nie spotkalem. A posiadam nr i w Play i w Virgin Mobile. Mierzylem sile sygnalu BTS, po roamingowym przelaczeniu (porownanie Play na zasiegu TM z TM) oraz sile sygnalu Play i Virgin (na zasiegu Play) i jakos nie bylo roznic. :)

Obrazek
 #791827  autor: perdos1
 21 mar 2015, 15:48
@wielkijonny, motov3
W niczym się nie pomyliłem. W Playu jest 6 miesięcy za darmo więc zapłaci za 18 miesięcy, nie za 24, 18*160+25(aktywacja)/24, wychodzi 121 zł, bez zabawy z doładowaniami, z pakietem 5GB (30GB/6) na kartę sim zamiast 2GB i mmsami.

Chyba, że dodatkowe numery nie są objęte promocją, nie orientuję się jak to wtedy jest. Jeśli trzeba za nie płacić przez 6 miesięcy, wtedy wyjdzie 136 zł/miesiąc netto, czyli i tak 10 zł taniej niż Virgin.
 #792100  autor: erierinne
 23 mar 2015, 15:47
motov3

Szkoda, ze nazywasz mnie "kolega", a nie potrafisz rozróżnic nicków damskich od męskich. Jestem kobieta.

A poza tym odwołujac sie do Twojego przełączania się pomiędzy masztami na 2 sieciach, i Twoj zsięg. Masz może po prostu szczeście, bo uwierz mi, ze nie bez kozery pisze o zsięgu i masztach i łączeniu sie z nimi przez inne sieci, tudziez podsieci.
Jakbym smazyła schabowe na straganie w afryce to bym się nie wypowiadała nie wiedzac o czym pisze. Get mózg
 #792151  autor: motov3
 23 mar 2015, 21:38
erierinne pisze:Szkoda, ze nazywasz mnie "kolega", a nie potrafisz rozróżnic nicków damskich od męskich. Jestem kobieta.
No przykro mi, ze twoj nick zaklasyfikowalem tak a nie inaczej. Brzmi jak brzmi. Trzeba bylo poszukac, czegos lepiej spozycjonowanego. Przeciez nie zrobilem tego umyslnie. :-)
erierinne pisze:A poza tym odwołujac sie do Twojego przełączania się pomiędzy masztami na 2 sieciach, i Twoj zsięg. Masz może po prostu szczeście,
Szczescie nie ma tutaj nic do rzeczy. Wlasnie do testow posiadam ok 10 starterow, w tym min. Playa, Virgin, Plusa, Orange, TM, Klucza i kilka pomniejszych. I czesto sobie porownywalem jak to bywa z tym zasiegiem i sila sygnalu. Nie bede podawal tutaj wszystkiego, ale akurat w tym aspekcie wiem o czym mowie.
erierinne pisze:bo uwierz mi, ze nie bez kozery pisze o zsięgu i masztach i łączeniu sie z nimi przez inne sieci,
A ja to wiem ? Przeciez cie nie znam, z forum tez cie nie bardzo kojarze, a kojarze calkiem sporo. :)
erierinne pisze:Jakbym smazyła schabowe na straganie w afryce to bym się nie wypowiadała nie wiedzac o czym pisze. Get mózg
No coz. Moge tylko pogratulowac wiedzy kulinarnej, i oczywiscie szerokich zdolnosci lingwistycznych :mrgreen:

Obrazek
 #792154  autor: goral2099
 23 mar 2015, 22:08
Get mózg...to miało być fajne, zabawne i w ogóle cool? Aż mnie oczy zabolały jak to przeczytałem.
pedros1: Za dodatkowe numery też nie trzeba płacić przez pierwsze pół roku. Sprawdzone na własnej skórze.