• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #781550  autor: $orn
 31 sty 2015, 20:11
Witam,
Zakładam niedługo firmę, i chciałbym bardzo prosić was o pomoc.
Chodzi o znalezienie abonamentu do 100 może 105 zł netto. Dla firmy. Chodzi mi o jak najbardziej korzystną. Interesuje mnie oczywiście poza nielimitowanymi rozmowami i sms duży pakiet internetowy. :-)
Oferta oczywiście z telefonem.

Proszę o pomoc
 #781565  autor: piotrzet
 31 sty 2015, 21:53
Jeżeli interesuję cię też minuty i sms i net w UE to tylko w tmobile jeżeli nie to podaj telefon albo cenę jaką możesz wydać na niego

https://www.speedtest.net/result/a/6235774785.png
 #781587  autor: $orn
 01 lut 2015, 07:07
Ja myślę o Nokii Lumi 930.
Za granicę raczej jeździć nie będę. Wiec w sumie nie wiem czy warte to grzechu ;)

Telefon nie jest dla mnie tylko dla dziewczyny, sam już posiadam BlackBerry Passport. Chciałbym operaotr który mimo wszystko będzie dawał mi aktualizacje. Na dzień dzisiejszy jest to Orange i Play.
 #781599  autor: piotrzet
 01 lut 2015, 09:23
Jeżeli chodzi o aktualizację to z tego co wiem z Windowsem średno najczęsciej i najszybciej jest w T-Mobile albo w Play do tego w Orange są simlocki czego w innych nie ma. Oferta w T-Mobile z tym telefonem w cenie 99,99zł netto masz Nielimitowane rozmowy międzynarodowe z Polski do UE, Nielimitowane rozmowy ze wszystkimi krajowymi numerami komórkowymi i stacjonarnymi oraz SMS-y i MMS-y do wszystkich sieci, Nielimitowane połączenia przychodzące w roamingu w UE, 200 minut na połączenia wychodzące w roamingu w UE, 200 SMS-ów w roamingu w UE, 2 GB na Internet w kraju, do tego umowa na 24 miesiące za 8zł masz 1GB więcej i 5GB za darmo w chmurze i Lumia 930 z głośnikiem Nokia Play 360 za 9zł. W play matomiast różnice są takie 5GB internetu w pl 300 min na wykonywanie połączeń w UE, i 6 mieś nolimits LTE natomiast telefon jest droższy i bez tego głośnika i kosztuje 119zł. Według mnie lepiej opłaca się wziąć w T-Mobile no bo jednak otrzymujesz więcej za tą samą cenę jednna różnica to więcej GB w play ale zawsze jak 3GB będzie ci mało możesz zwiększyć limit

https://www.speedtest.net/result/a/6235774785.png
 #781642  autor: motov3
 01 lut 2015, 12:17
piotrzet pisze:Jeżeli chodzi o aktualizację to z tego co wiem z Windowsem średno najczęsciej i najszybciej jest w T-Mobile albo w Play do tego w Orange są simlocki czego w innych nie ma.
Kolego nie wprowadzaj w blad. Owszem simlocki sa w Orange ale TYLKO na sprzet z Androidem.
Telefony z Windows Phone nie posiadaja w Orange simlockow. Posiadaja co najwyzej brandowany soft, a dokladniej sam loader (logo Orange podczas wlaczania telefonu) oraz moze 2-3 aplikacje dodatkowe, ktore mozesz usunac.

Obrazek
 #781683  autor: Nikita_Bennet
 01 lut 2015, 14:29
$orn pisze:Witam,
Zakładam niedługo firmę, i chciałbym bardzo prosić was o pomoc.
Chodzi o znalezienie abonamentu do 100 może 105 zł netto. Dla firmy. Chodzi mi o jak najbardziej korzystną. Interesuje mnie oczywiście poza nielimitowanymi rozmowami i sms duży pakiet internetowy. :-)
Oferta oczywiście z telefonem.
Proszę o pomoc
poszukaj po DB na forumplay. Może coś fajnego Ci zaproponują choć nie wiem czemu chcesz wziąć telefon z abo. Dużo taniej (liczyłem dla 3 całkowicie różnych abonamentów bo jeden wykorzystywał do 100 a drugi ~1000minut/msc) wychodzi wziąć taniej fajną słuchawkę z allegro (GW24mies) z pełną fakturą 23% i odliczyć i tańszy abonament. Nie mysłałeś o tym? Na słuchawkę masz gwarancję, no i niższy co miesiąc abonament.
Miałem kilka słuchawek od operatorów ale ot 3-4lat biorę wszystko ze sklepów które są na allegro. Nie zdażyło mi się aby operator dał ją taniej. Biorę na początku miesiąca, płacę payu (k.kredytowa) i do zapłaty zbiera po miesiącu. Potem przychodzi zwrot VAT i już jest lżej ;)

Co do sieci - polecę PLAY, nie wiem jak u Ciebie ale u mnie po prostu te 3/4 sieci się przydają.
Widzę to bo telefon DSim i druga karta ma problem z zasięgiem (a jest tam albo sim+ albo TT).
 #781841  autor: $orn
 02 lut 2015, 07:51
Oferta z telefonem z takiego powodu, że trzeba sobie mniejsze koszty robić.
Na usługach ciężko jest inaczej.
Czyli bardziej polecacie Play i T-mobile
 #781926  autor: Dziedzic Pruski
 02 lut 2015, 16:42
Bez sensu płacenie 100 zł miesięcznie jeśli można mieć no limit z netem za 30-40 i nie trzeba się wiązać umową. Może się okazać że wystarczy Ci nawet 10-20 zł/ miesiąc jeśli będziesz też używał VoIP i neta stacjonarnego.
Virgin, NJU, RBM i inni dają faktury na firmę. Nie słuchaj tych co twierdzą że się nie da. Nie musisz mieć umowy. Bierzesz fakturę na firmę przy doładowaniu. Ja tak robię.
Pozostałe 80 zł możesz przeznaczyć na telefon. Przez trzy lata uzbiera się 2900 zł na iPhona, a VAT możesz odliczyć od razu.

Używam: virginmobile.pl, klucz.net, nju.pl, happycall.pl, aero2.pl, RBM, alditalk.de, vipnet.hr, du.ae
Dawniej: Centertel, Era, Plus, Heyah, T-Mobile, Play
iPhone 6+128GB, iPhone 4, Nokia 6310 i 6230, HTC TD, iPad Air cellular