• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #778485  autor: raczekz10
 16 sty 2015, 22:39
Witam,
moja sytuacja wygląda następująco:
- jestem abonentem w T-M (dla firm)
- moja umowa kończy się w lipcu 2015
T-Mobile zaoferowało mi ofertę przedłużeniową, ale przedstawiona oferta jest dla mnie delikatnie mówiąc niezadowalająca. Z tego powodu poważnie rozważam przeniesienie numeru do Plusa, który oferuję 6 miesięcy za darmo.

Mam nadzieje że ktoś będzie w stanie mi powiedzieć czy jest możliwe:
- podpisać wniosek o przeniesienie numeru i otrzymanie już teraz telefonu z Plusa (zależy mi na tym, ze względu na nieciekawy stan obecnego)
- opłacać abonament w T-Mobile do końca umowy czyli do lipca 2015 (tym samym nie płacąc żadnej kary)
- od lipca 2015 rozpocząć przygodę z Plusem, a tym samym do końca stycznia mieć darmowy abonament a następnie do końca umowy płacić już normalnie.

Podsumowując, czy jest możliwe otrzymanie telefonu na poczet umowy, która weszłaby w życie dopiero za pół roku?

Dodatkowo chciałbym wiedzieć czy w razie posiadania w Plusie już dwóch numerów mogę liczyć na jakąś zniżkę?

Z góry dziękuję za każdą informację, ponieważ po raz pierwszy w życiu przenoszę numer :D
 #778630  autor: pel1906
 17 sty 2015, 15:46
Nie przeniesiesz numeru jeszcze teraz , w związku z niedawną zmianą, aby przenieść numer do PLUSA, do zakończenia obecnej umowy nie może być więcej niż 120 dni.
Co do rabatów w Plusie jeśli weżmiesz 2-gi abonament dostajesz 10zł zniżki miesięcznie na 2-gi abo(z programu Smartdom).
 #778693  autor: Rafael.dz
 17 sty 2015, 20:49
Dokładnie nie przeniesiesz numeru teraz dopiero 4 miesiące przed końcem umowy. Tak dostaniesz nowy telefon od zaraz, będziesz miał 6 miesięcy gratis abonament, a umowa będzie Ci się liczyła od podpisania przeniesienia, czyli w lipcu ja t-m zwolni twój nr to bedziesz miał już tylko 18 miesięcy do nastepnego aneksu. Ja tak dostałem rok temu.