• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #766877  autor: syncro
 02 gru 2014, 10:35
Witam.
Chcę przenieść numer z Orange do Play wraz z 3 innymi osobami. Zainteresowała mnie oferta Formuła Rodzina 4.0+, gdzie z routerem wi-fi i 1 dodatkowym numerem (czwartym, bo 3 są w cenie abonamentu) płaciłbym miesięcznie 149,99 zł (114,99 zł + 10 zł za router wi-fi + 25 zł za dodatkową kartę SIM). W obrębie jednego gospodarstwa domowego funkcjonowałby router wi-fi (internet w laptopie) i 2 karty sim (ja i moja dziewczyna), a w obrębie drugiego, niezależnego gospodarstwa domowego (po drugiej stronie miasta) funkcjonowałyby 2 karty sim (siostra dziewczyny i jej chłopak).
Router wi-fi ma służyć jako "stałe łącze" w laptopie, gdyż nie mam możliwości podłączenia internetu od innego dostawcy.
Moje pytanie jest następujące - w ramach abonamentu jest 25 GB internetu - jest to 25 GB tylko i wyłącznie przeznaczone dla urządzenia (laptopa) podłączonego przez router wi-fi? Czy może i dla routera i dla 4 kart sim łącznie (internet mobilny w smartfonach), jako internet dzielony, na zasadzie: ja samolubnie wykorzystam 20 gb, to dla reszty, niezależnie czy w smartfonach czy na laptopie, pozostanie do wykorzystania 5 gb?