• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #763759  autor: onifer2
 17 lis 2014, 23:53
Mam problem. We wrześniu przenosiłem numer do Orange w promocji z 6 miesiącami gratis. Upłynęło już zatem 40 dni wymagane.

Chciałem dziś wygenerować sobie kod na kolejny numer który chcę przenieść do Orange w ramach promocji z 6 miesiącami gratis.

Niestety po wpisaniu kodu który przyszedł sms-em na numer który chcę przenieść i wybraniu sieci z której numer przenoszę (Play na kartę), nie generuje się żaden kod- wyskakuje komunikat "brak kodów".

Dodam, że próbowałem sytuacji z innym numerem telefonu z RBM który jest na żonę i sytuacja jest identyczna.
Próbowałem z trzech różnych przeglądarek więc to nie ta kwestia.

Co jest tego przyczyną? Czy jest jakiś limit na daną osobę numerów które można przenieść w ramach promocji z 6 mies. gratis?

Może ma ktoś taki kod ważny który mógłbym wpisać w odpowiednie miejsce. Dziwna sprawa.

[ Dodano: 2014-11-18, 09:58 ]
Dowiedziałem się w tym momencie od konsultanta na czacie, że ogólnie na tą chwilę brakło kodów na przeniesienie z 6 miesiacami gratis na stronie internetowej i nie wiadomo kiedy beda. Mozna wygenerowac kod w danym momencie od konsultanta na czacie ale wybierajac odrazu telefon, problem w tym , że na ta chwile nie ma w ofercie S3 LTE.

A gdy sie pojawi to trwa chwile zanim znow nie ma i akurat nie ma gwarancji polaczenia sie z konsultantem na czacie w momencie gdy telefony sa dostepne. Porazka.
 #764347  autor: rtx
 21 lis 2014, 11:54
onifer2 te 40 dni, o których piszesz to gdy mam np. dwa numery w Play na siebie i chcę skorzystać z 6 m-cy gratis przy przeniesieniu? Wtedy muszę odczekać? Bo nigdzie w regulaminie nie znalazłem informacji o 40 dniach karencji. Możesz podać źródło tej informacji?
I jeszcze, wiesz może, czy przy przeniesieniu dwóch numerów na różne osoby i dopiero w Orange zrobienie cesji na jedną, będzie można skorzystać ze zniżki Orange Open?
 #764432  autor: Orange Ekspert
 21 lis 2014, 18:33
Niestety, ale liczna kodów jest ograniczona.

@rtx Odstęp pomiędzy jednym a drugim zamówieniem (na ten sam PESEL) w sklepie internetowym musi wynosić minimum 40 dni. Zasada ta dotyczy klientów indywidualnych.
 #764507  autor: onifer2
 21 lis 2014, 23:46
rtx- po prostu ja przenosiłem jeden numer we wrześniu i za chwilę chciałem przenieść drugi, ale się nie dało, bo podobno trzeba odczekać 40 dni od daty zakończenia pierwszego zamówienia aby brać drugą umowę w Orange. Dotyczy to zamówień ze sklepu internetowego.Z tego co się pytałem w salonie nie ma tego typu ograniczeń.

Ale (nie wiem na ile to prawda) pisałem z konsultantem Orange na czacie i podobno od 1 listopada został ten wymóg 40 dni zniesiony.

W każdym razie u mnie już ten termin upłynął stąd mogłem zamówić drugi numer.
A co do kodu, nie mogłem go wygenerować ze strony, ale poprosiłem konsultanta na czacie i wygenerował mi u siebie taki kod.