• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#756010  autor: myk6414
 14 paź 2014, 21:27
W ramach tej oferty niedostępna jest usługa "Zawieszenie opłaty abonamentowej dla klientów przenoszących numer"

#756015  autor: Tajemniczy28
 14 paź 2014, 21:59
Porównanie T z Play:
W T - w jumpach każde dokupienie netu to 10zł za 0,5 (pczynajmniej od 0,25 mb w taryfach za 49,90 do 1gb potem do 1,5 za kolejne 10 potem do 2 gb za kolejne 10 - wiec - drogi net)
T - masakrycznie poszedł na łeb poziom obsługi klienta - dowód - poczytaj ich fanpage na fb jak ludzie narzekają. Częste awarie iboa.
T- telefony tańsze niż u konkurencji - np była oferta za 69 zł S4 za 149 zł dla przedłużających (normalnie w cennikach u konkurencji za ponad 1000 zł).
T- lepszy zasięg niż Play
Play - lepsze abonamenty - za 69 zł masz 2 gb netu i wszedzie no limit, w T- tez no limit ale tylko 0,5 gb
Play - droższe telefony. niewątpliwie tańsze przy zakupie przez neta.
Dodajmy jeszcze - przenosisz numer do T - można mieć do 6 m-cy rabatu na abo (zawsze jakiś zysk). Taki sam rabat daje plus i orange. W t - przynajmniej kiedyś było że przy zakupie przez neta niema opłaty aktywacyjnej (w plusie też)
generalnie w T poco brac umowe jedynie na 6 mcy - zaraz przez nich upływem trzeba się będzie użerać z naganiaczami proponującymi super nowe hiper abo.
W T - możesz przedłużyć umowę przez neta na 6-mcy przed końcem umowy (konsultant teraz 3 mc, do niedawna 6)
Play - tylko na 3 m-ce przed koncem umowy

#756021  autor: piotrzet
 14 paź 2014, 22:30
Nie masz racji ostatnio przez SUK przedłużyłem umowę 6 miesięcy wcześniej

#756056  autor: Tajemniczy28
 15 paź 2014, 09:32
Widocznie coś się pozmieniało

#756257  autor: Faltharis
 16 paź 2014, 09:30
Tajemniczy28 pisze:Porównanie T z Play:
Dodajmy jeszcze - przenosisz numer do T - można mieć do 6 m-cy rabatu na abo (zawsze jakiś zysk).
Gdzie jest napisana taka informacja? Nie moge tego nigdzie na stronie t-mobile znalezc.

#756345  autor: latoking
 16 paź 2014, 17:54
Jakoś nie mogę dostrzec, gdzie pisze, że dostaje się 6 miesięcy rabatu na abonament w T-mobile; jedynie co doczytałem to, że można zawiesić płacenie abonamentu na 6 m-cy ale rabatu nie otrzymujemy

#756473  autor: Tajemniczy28
 17 paź 2014, 10:36
Samo zawieszenie na 6 m-cy to jakby rabat bo przez te 6 m-cy abonamentu nie płacisz a czs od podpisania umowy leci. Należy aby przypilnować by na umowie było 24 m-ce a nie 30 (by te 6 nie było dodane do 24, -bo jak masz 30 to niezgodne z prawem ue - pierwsza umowa u nowego opa może być na okres max 24 mies)

#758475  autor: mariananna
 26 paź 2014, 12:59
latoking pisze:Jakoś nie mogę dostrzec, gdzie pisze, że dostaje się 6 miesięcy rabatu na abonament w T-mobile; jedynie co doczytałem to, że można zawiesić płacenie abonamentu na 6 m-cy ale rabatu nie otrzymujemy
Tutaj chodzi o to, że nie płacisz za usługi w T-M do czasu przeniesienia numeru z innej sieci, jednakże:

- dot. to sytuacji, gdy masz abo w innej sieci i masz do końca umowy więcej niż miesiąc;
- jeśli to jest oferta z telefonem, to płacisz część opłaty miesięcznej, np. w Jump S, płacisz 20zł, bo tyle wynosi rata za telefon, a 29.99zł (czyli abo.), jest zawieszone. Umowa się skraca, a Ty masz telefon od razu, a nie po przeniesieniu numeru.