Użytkownik
Ranga
Nowicjusz
Sieć
Play
Tak wiem, że obejmuje tylko Polskę. Minut potrzebowałbym w okolicach 200-300. Najlepiej wychodzących, ale przychodzącymi bym nie pogardził. Oprócz tego nielimitowane rozmowy i smsy w Polsce, oraz ten internet, jak najwięcej minimum 2GB.okti51 pisze:blackmalder, pakiet internetu w Play obejmuje tylko Polskę.
Ile potrzebowałbyś miesięcznie minut przychodzących/wychodzących w EU?
te minuty wych/przych rozumiem, że na połączenia w roamingu? Może jest możliwość dokupienia pakietów internetowych? Słyszałem również, że można dorwać jakieś zniżki na abonament 30% w Orange.rosmaryna pisze:orange ma smart plan multi tylko sim gdzie masz 400min wych/przych (rozliczane co min) za 59zl ale nie ma tam pakietów na internet.
Ta oferta wydaje się atrakcyjniejsza od Play'a, martwi mnie tylko pomarańczowy nadruk "tylko w orange" przy roamingu 400 minut. Czy to oznacza, że roaming mogę wykonywać i odbierać tylko na numery orange?okti51 pisze:W takim wypadku najbardziej opłaca się Smart Plan Multi z Orange.
Bez limitu rozmowy/SMS/MMS, 2 GB internetu, kolejne 3 GB - 10 zł(razem 5GB) i 400 minut na odbieranie i wykonywanie połączeń w UE.
Ogólnie abonament 59,98zł mi odpowiada, ale zastanawiam się czy nie warto dopłacić te 3,02zł miesięcznie i zgarnąć jakiś telefon za 1zł dla narzeczonej. Pytanie tylko brzmi gdzie i za ile załatwię sobie ten rabat 30% (koszt zniżki musi być ustosunkowany do ceny telefonu), oraz czy również pozostaje mi możliwość decyzji okresu abonamentu na 18 bądź 24 miesiące.okti51 pisze:Jest kilka wariantów kwotowych. Jeżeli brałbyś abonament z telefonem to płaciłbyś 89,98 zł, lecz możesz to tego dokupić rabat 30% na abo, czyli będziesz płacić 63 zł.
Jeśli nie potrzebujesz telefonu to wtedy ten abonament kosztuje 59,98 zł. Niestety do oferty bez telefonu nie można dobrać rabatu 30%. W tym wypadku umowa na 18 lub 24 miesiące.
to raczej znaczy "taka oferta tylko u nas" czyli na połączenia do wszystkich, ale sprawdziłbym jeszcze w regulaminach. pakietów na net w EU sensownych niestety nie ma. jakby ktoś znał lepszą ofertę to poproszę o info. pakiet 200-300MB w EU w sumie załatwiłby sprawę.martwi mnie tylko pomarańczowy nadruk "tylko w orange" przy roamingu 400 minut. Czy to oznacza, że roaming mogę wykonywać i odbierać tylko na numery orange?
Rabat można kupić na allegro za 50 zł lub poszukać czy na forum ktoś nie ma.blackmalder pisze:
Ogólnie abonament 59,98zł mi odpowiada, ale zastanawiam się czy nie warto dopłacić te 3,02zł miesięcznie i zgarnąć jakiś telefon za 1zł dla narzeczonej. Pytanie tylko brzmi gdzie i za ile załatwię sobie ten rabat 30% (koszt zniżki musi być ustosunkowany do ceny telefonu), oraz czy również pozostaje mi możliwość decyzji okresu abonamentu na 18 bądź 24 miesiące.