• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#732689  autor: Xavi
 15 lip 2014, 10:41
galtom pisze:To w Ti Plus Orange z netu skorzystam czy nie - bo nie rozumiem...

Telefon mam, umowa na 100 lat mi nie potrzebna a za niby 1 zl, to i tak nic porządnego nie dostane. Jak mam wydac w sieci 600 zl na telefon to wole jednak to samo zostawić w sklepie i mieć tania obsluge telefonu.
ja też nic z tego nie zrozumiałem. Niektórzy piszą chyba tylko po to aby pisać.
Ja narazie zostanę w nju ze względu na konstrukcję oferty liczzę że z pakietami też coś zrobią.

#732722  autor: macc
 15 lip 2014, 12:41
Rozsyłają nowe regulaminy odnośnie zmiany na większy pakietu internetu

#733884  autor: galtom
 21 lip 2014, 07:59
Reasumujac - dla czesci z nas jednak RBM bedzie lepszy.
na zakonczenie: czy RBM w ofercie no limits 29 zl (abonament) ma jakies haczyki?
Cos o czym warto wiedziec przed podjeciem decyzji... NJU vs RBM

Pozdrawiam,
Galtom

#734053  autor: KC-KARLOS
 21 lip 2014, 20:42
galtom, w ofercie płacisz za każdego SMS/MMS. Ale jak wykupisz pakiet za 9 zł, masz bez limitu :)

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#734056  autor: macc
 21 lip 2014, 20:46
Trzeba wspomnieć o b.dużym problemie przeniesienia numeru do rbm

#734060  autor: galtom
 21 lip 2014, 20:51
Tzn.?
Ze dwie godziny temu rozpocząłem tę procedurę...

Co masz na myśli?

Pozdrawiam,
Galtom

#734097  autor: macc
 21 lip 2014, 22:37
Tutaj ze 2-3 dni temu na forum czytałem,że facet miał problem z przeniesieniem numeru do rbm.Biegał przy tym 1 miesiąc czasu.Szukałem tego tematu ,ale nie mogę trafić.Jak znajdę to w kleje link do tego.

znalazłem
shaggee pisze:Moja przygoda z przejściem z Play do RBM trwała jakiś miesiąc. Najpierw przeniosłem się do Plusa ponieważ nie da się przenieść z Play. Potem popędziłem do salonu Play. Niestety nie mieli kart do RBM. Dopiero w trzecim salonie znaleźli karty ale znów jakiś błąd systemu. Nie mogli podpiąć karty SIM. Najlepsze jest to że przenieśli numer do RBM ale będzie głuchy bo nie mam karty i nie wiadomo kiedy to naprawią! W salonie Play nie chcieli anulować wniosku o przeniesienie numeru. Znów musiałem pędzić do Plusa aby anulować wniosek złożony w Play.
Potem stoczyłem batalię na forum i FB play opisując ten cały cyrk. Zadzwonił do mnie konsultant z informacją o tym że to błąd informatyczny który występuje tylko z moim numerem telefonu i nie wiadomo kiedy to zrobią.
Zrezygnowany udałem się do czwartego salonu Play w stolicy wielkopolski. Tam na dzień dobry babeczka od razu powiedziała że jest meksyk z tym RBM ale spróbujemy. 2 miesiące temu inny klient też miał z tym problem i do dziś nie rozwiązali jego zgłoszenia! Teraz się nie dziwie że Play nie może rozpromować RBM skoro chętni nie mogą przenieść numeru. W ostatnim salonie dopiero czwarta karta RBM weszła w system i udało się. Jestem w RBM. Darmowy LTE działa znakomicie. Poniżej dzisiejszy test prędkości:

#734117  autor: galtom
 22 lip 2014, 07:15
To jakas dziwna sytuacja.
Juz raz przechodzilem do Play z mBanku I nie bylo klopotu. Teeraz umowe I nowy sim tez przxyjedzie kurierem. Nie widze klopotu.

Pozdrawiam,
Galtom

#734325  autor: Kryniczanin
 22 lip 2014, 19:50
divhashmorex, Co normalne? Skoro moje 4 koleżanki w Play też nie mogły kombinując kilka godzin to nie jest chyba rzucanie kłody pod nogi tylko syf systemowy.

#734331  autor: Blank
 22 lip 2014, 20:21
Kryniczanin,
Nie neguję faktu, że w play może panowac syf w systemie (nie zdziwiłbym sie), ale załatwianie oferty Red Bulla w salonie prosi się o problemy...

Play jest rewelacyjną siecią - zarówno pod względem jakościowym, jak i cenowym (nie mówię o ofertach abo), ale do czasu, gdy trzeba porozmawiać z jakimś człowiekiem z tej sieci. Wtedy zamiast 4G, mamy skok w przeszłość i schody ku piramidzie niekompetencji (choć i tak jest lepiej niż w Orange na przyklad, bo tam nie mają nawet piramidy, a czarna dziurę...)

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#734780  autor: facet_
 24 lip 2014, 15:34
Czy ktoś w takim razie przeniósł sie z Play(abo) do RBM(abo) i może to opisać, szczególnie ile się jest bez aktywnego nr i gdzie i jak to najlepiej załatwić. Chętnie bym to uczynił