• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #677087  autor: SomalijskiWluczega
 23 lis 2013, 13:54
witam - znalazłem taką oto informacje na fmgroupmobile.pl :
"Nowa taryfa NEW ForMe 29,90!
Dziękujemy! Zainteresowanie naszą nową taryfą NEW ForMe 29,90 jest ogromne!
W związku z tym, że nowa oferta będzie dostępna od 3 grudnia 2013, już dzisiaj zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem formularza:
http://www.fmgroupmobile.pl/newfm
Do usłyszenia w FM GROUP Mobile!"

Oferta od 3 grudnia 2013 roku to:
29,90zł nielimitowane TYLKO rozmowy na numery komórkowe
dodatkowo za 10zł miesięcznie są nielimitowane smsy i mmsy do wszystkich pl (+48 kierunkowy) sieci komórkowych
2 GB netu za 20zł miesięcznie
Nic ciekawego... :(
A i kolejny minus tej oferty: umowa na 12 lub na 24 miesiące.
Szkoda czasu na takie coś...
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 25 lis 2013, 13:54 przez SomalijskiWluczega, łącznie zmieniany 2 razy.

#677093  autor: macc
 23 lis 2013, 14:09
na jakim zasiegu to działa?

#677094  autor: SomalijskiWluczega
 23 lis 2013, 14:14
macc pisze:na jakim zasiegu to działa?
Na zasięgu polkomtela (plusa)

#677203  autor: ciekawy
 23 lis 2013, 22:10
to już się robi nudne, nic nowego sieci nie oferują tylko jedyne co potrafią to kopiować oferte, wcześniej jak żadna sieć nie miała no limitu to żadna sieć tego nie wprowadzała,a teraz to sieci dublują no limit albo udają że mają no limit jak White myląc go z wymiennością minut

#677204  autor: macc
 23 lis 2013, 22:14
ja tam czekam na obniżenie ceny za no limit.Ciekawe która sieć jako pierwsza obnizy cenę za no limit?

#677210  autor: Sig
 23 lis 2013, 22:30
Co jeszcze chcesz obniżać? Załamujecie mnie ludzie.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#677213  autor: ciekawy
 23 lis 2013, 22:54
macc pisze:ja tam czekam na obniżenie ceny za no limit.Ciekawe która sieć jako pierwsza obnizy cenę za no limit?
co tu jeszcze jest do obniżania skoro normalnie kosztujący no limit do wszystkich kosztuje 29 zł a w przedłużeniu umowy już 25 zł, już nie bardzo jest co obniżać, Orange chyba do dziś nie obniżyło abonamentu za no limit ze 130 zł na 50 zł jak Play i na 60 zl jak T-Mobile w opcji z telefonem, nawet nie ma opcji za 29 zł bez telefonu

#677497  autor: SomalijskiWluczega
 25 lis 2013, 13:02
ciekawy pisze:
macc pisze:ja tam czekam na obniżenie ceny za no limit.Ciekawe która sieć jako pierwsza obnizy cenę za no limit?
co tu jeszcze jest do obniżania skoro normalnie kosztujący no limit do wszystkich kosztuje 29 zł a w przedłużeniu umowy już 25 zł, już nie bardzo jest co obniżać, Orange chyba do dziś nie obniżyło abonamentu za no limit ze 130 zł na 50 zł jak Play i na 60 zl jak T-Mobile w opcji z telefonem, nawet nie ma opcji za 29 zł bez telefonu
Do Ciekawy - a gdzie dostałeś ofertę na przedłużenie 25zł miesięcznie?? przecież w nju buzz oferta jest na czas nieokreślony a play minimax to oferta na kartę - więc o jakim Ty przedłużeniu piszesz....??

Co zaś tyczy się oferty ForMe za 29,90zł to już rozumiem dlaczego telepolis o tym nie pisze...
Otóż tam jest stawka 29,90zł za UWAGA!: tylko rozmowy nielimitowane komórkowe - BEZ stacjonarek (wypowiedź z fb: "FM GROUP Mobile 29,90 to nowa taryfa NEW FM 5.0 - za tę kwotę dzwonimy do wszystkich krajowych sieci komórkowych... i to bez limitów!) do tego nielimitowane smsy i mmsy do wszystkich pl sieci komórkowych to też stawka wyższa bo AŻ 10zł na miesiąc) więcej szczegółów jak piszą od 3 grudnia 2013 roku. Jedynie co może poprawić ofertę to 29gr/min brutto do UE (i w roamingu też) jak i 1 gr/min brutto do fm group mobile...

#677596  autor: Damian67
 25 lis 2013, 20:04
24,99 - za darmo komórki + stacjonarne w PLAY na przedłużenie.
po co 1gr/min w sieci jak jest no limit??

#677597  autor: Ruben
 25 lis 2013, 20:06
SomalijskiWluczega pisze:Oferta od 3 grudnia 2013 roku to:
29,90zł nielimitowane TYLKO rozmowy na numery komórkowe
dodatkowo za 10zł miesięcznie są nielimitowane smsy i mmsy do wszystkich pl (+48 kierunkowy) sieci komórkowych
2 GB netu za 20zł miesięcznie
W zasadzie to samo co w Play, czyli też nie wliczają stacjonarek w podstawowej wersji.
NJU buzz nadal wypada najlepiej ponieważ mają wliczone połączenia na stacjonarne, umowa na czas nieokreślony i bardzo dobry system rozliczeń tj. dzwonisz mało, to płacisz mniej, co w abonamencie jest ewenementem na polskim rynku.
T-Mobile ma co prawda niższe ceny w ofertach nielimitowanych (włączając poł. na stacjonarki) niż Play ale za to umowa na 24m-ce. Jednak mają też do wyboru niższe abonamenty, czego w Play brakuje.
Orange pod główną marką tylko w opcji z telefonem ma przyzwoity no limit. Plus tylko w ofertach przedłużeniowych proponuje no limit.
Kto by pomyślał jeszcze rok temu, że konkurencja będzie kopiować pomysł Orange na no limit?
Projekt FM Group jest skierowany do konkretnej grupy odbiorców, którzy działają w ich MLM przez co pewnie mogą obniżyć sobie rachunki za telefon.

Damian67, owszem jest za 24,99 pln ale nie ma wtedy SMSów.

#677604  autor: SomalijskiWluczega
 25 lis 2013, 20:23
do ruben
W minimax numery są bez stacjonarek?? od kiedy??
Przeczytaj sobie dokładnie regulamin play na kartę minimaxa...

#677607  autor: Ruben
 25 lis 2013, 20:29
SomalijskiWluczega, pisałem o ofercie abonamentowej. Zasady Mini Max znam i co jest dziwne, to no limit w prepaid Play jest tańszy od tego w abonamencie.
Z tego co zrozumiałem, to FM no limit też w wersji abonamentowej wprowadzi dlatego porównywałem z innymi abonamentami.

#677609  autor: SomalijskiWluczega
 25 lis 2013, 20:40
Ruben pisze:SomalijskiWluczega, pisałem o ofercie abonamentowej. Zasady Mini Max znam i co jest dziwne, to no limit w prepaid Play jest tańszy od tego w abonamencie.
Z tego co zrozumiałem, to FM no limit też w wersji abonamentowej wprowadzi dlatego porównywałem z innymi abonamentami.
Dobrze zrozumiałeś. To ja patrząc na no limit w play zawsze patrzę na play na kartę minimax - po prostu jest taniej i lepiej. Nie wiem dlaczego oferta abonamentowa w play jest gorsza od karcianej - ale to już chyba pomysł na drugi temat z pytaniem "dlaczego"? :P

No tak porównując abonamenty play i fmgroupmobile.pl chyba faktycznie wychodzi to podobnie... - tutaj jednak z abonamentów najlepiej wciąż wychodzi nju buzz... :roll: :shock:

#677655  autor: ciekawy
 26 lis 2013, 02:12
SomalijskiWluczega pisze:
ciekawy pisze:
Do Ciekawy - a gdzie dostałeś ofertę na przedłużenie 25zł miesięcznie?? przecież w nju buzz oferta jest na czas nieokreślony a play minimax to oferta na kartę - więc o jakim Ty przedłużeniu piszesz....??
zobacz temat o przedłużeniach umów,dział Play

#727183  autor: macc
 23 cze 2014, 21:02
FM group wprowadził nową stronę internetowa i abonament bez telefonu za 29,90 zł miesięcznie z umową na 5 miesięcy. Opłata aktywacyjna to tylko 1 zł.
http://fmgroupmobile.pl/oferta/abonamen ... =0&f=0&c=0