witam, w marcu bralem przedluzenie abo z note2 i europa unlim, cene uzgodnilem z konsultantem na 84.99 z 750mb i tel za 1zl
ostatnio patrze na fakturze jest 89.99 abonament. dzwonie do play mowia ze umowa 89.99, karze im wyslac rozmowe gdzie uzgadnialem warunki, przyszla i jak byk jest ze za wszystko mam 84.99, wczesniej konsultant mi wciskal ze za 750mb jest 5zl poza abo, jednak konsultant przy uzgadnianiu stwierdzil ze wszystko jest w cenie 84.99, przyznali mi racje wstepnie mi dali 2x60zl upustu na abo.
pytanie zostawic to tak jak jest czy moge cos zyskac, ma mi pismo oficjalnie przyjsc wiec bede mial 7 dni na decyzje, czy mam prawo zerwac z nimi umowe bez kosztow i pozostawic sobie telefon, wkoncu za n iego zaplacilem tyle ile chcieli, a niezgodnosc wynikla z ich winy co do oplaty za usluge...
Ostatnio zmieniony 20 cze 2014, 13:43 przez belciu, łącznie zmieniany 1 raz.
wszystko jest placone ok, telefonicznie dogadalem sie z konsultantem przy przedluzaniu ze abonament wynosi 84.99 play natomiast mi po mojej interwencji stwierdzil ze podpisalem 89.99 wiec zareklamowalem i przyznali mi racje ze konsultant mnie wprowadzil w blad
Nie ma zwiazku, 84.99 mialo byc ze wszystkimi uwzglednionymi znizkami. play przyznal sie ze naliczali zawyzony abonament wiec nie ma co szukac innej przyczyny.Pytanie brzmi czy mam prawo zerwac umowe bez ponoszenia kosztow i czy moge zatrzymac telefon za ktory zaplacilem...
Błędnie wystawiona faktura nie jest podstawą do rozwiązania umowy.
Moje słuchawki: Plus: Motorola d160, Nokia 3110, Nokia 3310, Nokia 6820, Nokia 6310, Nokia 9300, HP IPaq hw6915, Nokia E51, Nokia E52, Nokia N8. Orange: SE Xperia Arc, SG S III.
ale to nie jest bledna faktura. kupilem oferte za 84.99 jak mnie zapewnil konsultant przy przedluzaniu a potem sie okazalo ze to kosztuje 89.99 jak podpisywalem u kuriera to nie bylo opisu ile mam placic tylko ulotki z ogolnymi cennikami co dla mnie bylo nieistotne gdyz uzgadnialem oferte indywidualnie nie z ogolnego cennika. na marginesie bylo to po wypowiedzeniu umowy czyli utrzymaniowka.
Czyli kupuje w sklepie chleb z cena 1.5zla przy kasie place 2zl
w umowie nie ma sformulowania jaka bedzie oplata, jakbym nie mial racji nie proponowal by mi play 2x60 znizki.spytam jeszcze raz czy mozna taka umiwe zerwac bez kosztow
Miałeś 10 dni od momentu podpisania dokumentów u kuriera na odstąpienie od umowy zawartej na odległość - był ponad tydzień czasu aby dokładnie się z nią zapoznać...
Czyli po tych 2 rabatach masz te 5zl taniej i wszystko jest ok bo 24 *5 zł daje 120 złotych czyli przyznali się do błędu i wyrownali Ci różnice czyli nnie masz podstaw do rozwiązania umowy