• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #707950  autor: smug
 03 kwie 2014, 22:27
jakiś miesiąc temu skończyła mi się umowa na kartę w orange, myślę teraz nad abonamentem ale nie wiem czy opłaca się przejść... więc moje pytania:
czy da się coś ugrać? tzn jakieś zniżki/bonusy?
czy opłaca się zostać w Orange a może przejść do innej sieci?

interesuje mnie oferta z telefonem w okolicach abonamentu 40-50 zł
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2014, 21:32 przez smug, łącznie zmieniany 1 raz.

#707971  autor: Niezgodna7
 03 kwie 2014, 23:13
Czyli telefonu potrzebujesz?
*
To zależy od Twojego profilu - napisz ile minut, esów i gdzie.

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#708136  autor: smug
 04 kwie 2014, 16:17
minuty i esy mniej mnie interesują bardzie interesuje mnie internet, no tak szczerze to tak, telefon jest jednym z ważniejszych aspektów. sieć jaka by mnie interesowała to t-mobile, orange lub play.

#708191  autor: Niezgodna7
 04 kwie 2014, 19:53
To raczej karta zostaje, i kupno fonu w sklepie...

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#709226  autor: kamil1221
 09 kwie 2014, 21:30
Bonus za migrację z karty na abonament to 100% rabatu na cały okres umowy dla usługi wybranego numeru bez limitu do dowolnej sieci (nie dotyczy oferty smart plan halo bez telefonu).

Masz jakieś usługi stacjonarne w Orange ? Wtedy można coś wykombinować z rabatami Orange Open / Combo / Family.

#709228  autor: KC-KARLOS
 09 kwie 2014, 21:35
smug, mogłeś miesiąc przed zakończeniem oferty skontaktować się z Orange odnośnie odnowienia umowy typu Zetafon, mógłbyś wtedy wynegocjować coś atrakcyjnego z ceną telefonu i/lub kwotą doładowań. A tak to lipnie to wygląda.
kamil1221 pisze:100% rabatu na cały okres umowy dla usługi wybranego numeru bez limitu do dowolnej sieci
No tą opcją na pewno Orange nie zachęci do migracji do Abo - bardziej się opłaci przejście do konkurencji, a następnie powrotne MNP do Orange - bezpośrednio na abonament.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#715208  autor: Pazuzu
 05 maja 2014, 18:29
kamil1221 pisze:Bonus za migrację z karty na abonament to 100% rabatu na cały okres umowy dla usługi wybranego numeru bez limitu do dowolnej sieci (nie dotyczy oferty smart plan halo bez telefonu).
Ten bonus nadawany jest automatycznie, czy trzeba coś negocjować? Tzn zostanie mi on przydzielony jak złożę zamówienie przez e-sklep? Czy trzeba gdzieś dzwonić, jesli tak to pod jaki nr?

#715272  autor: KC-KARLOS
 05 maja 2014, 22:39
Pazuzu, jeśli pracownik Orange wpisze dane (z kodem odpowiedniej oferty) do dyspozycji aktywacji abonamentu z promocji dla MNP, rabat na opłatę abonamentową zostanie przyznany automatycznie (zapłacisz tylko za aktywację).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#715469  autor: Pazuzu
 06 maja 2014, 20:49
Dalej nie rozumiem, czy jak złoże zamówienie poprzez stronę www to taki bonus zostanie mi przyznany
czy
muszę dzwonić na jakiś numer w celu przejścia na abonament i wtedy ewentualnie z konsultantem rozmawiać na ten temat.
Jeśli pozostaje mi dzwonienie to na jaki nr mam zadzwonić.

Karlos20 dziękuję za odpowiedź, ale prosiłbym jaśniej. Pracownik Orange w e-sklepie? Czy konsultant telefoniczny?