Telekomunikacja jak na dłoni






[a2mobile] Oferta prepaid Aero2

Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid

Postprzez tehmal » 19 sty 2018, o 18:59

BlueBlazer napisał(a):Nic z tego. Nie chce się zarejestrować. Ręczny wybór sieci pokazuje że każda jest zabroniona. W aplikacji a2 roaming aktywny.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Kolega w Uzbekistanie jest?
Aero2 niema żadnej umowy o roaming w tym kraju.
Wszędzie wisiało albo "Brak usług" albo "tylko połączenia alarmowe" .
Lepiej kupić lokalny starter... pozor bo maja pieruńsko drogo :>
tehmal
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 89
Dołączył(a): 10 sie 2017, o 10:24

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Pigulasty » 20 sty 2018, o 21:35

Witam. Czy niewyczerpalny pakiet internetu jest zawsze w technologii LTE niezależnie od ilości przetransferowanych danych? Bo w AERO2 BDI jest ponoć tylko w 3G, dopiero po zakupie pakietów dostępne jest LTE. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pigulasty
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 5
Dołączył(a): 20 sty 2018, o 21:33

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez kaspeed » 20 sty 2018, o 21:48

Działa w każdej technologii
folx.com kod polecający:​68678939
1miesiac za darm​o aktywacja 9,99​ z tym kodem 1mi​esiac darmo.
kaspeed
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 3140
Dołączył(a): 9 cze 2012, o 17:49
Lokalizacja: Z domu
Pochwały: 11
Model telefonu: Huawei P8Lite
Sieć: Orange POP,Heyah

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Pigulasty » 21 sty 2018, o 00:32

Czyli na lejku 512 kb/s jeśli będę w zasięgu LTE to będe miał LTE, tak? Pytam się bo na LTE są stabliniejsze i lepsze pingi w grach sieciowych.
Pigulasty
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 5
Dołączył(a): 20 sty 2018, o 21:33

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez marcin19883 » 21 sty 2018, o 00:39

Pigulasty napisał(a):Czyli na lejku 512 kb/s jeśli będę w zasięgu LTE to będe miał LTE, tak? Pytam się bo na LTE są stabliniejsze i lepsze pingi w grach sieciowych.
Jasne że tak
marcin19883
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1356
Dołączył(a): 25 gru 2013, o 13:41
Lokalizacja: Pomorze
Sieć: PLAY, ORANGE, PLUS, T-MOBILE

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Pigulasty » 21 sty 2018, o 11:53

Czy ktoś próbował gra w gry sieciowe typ counter strike na najniższym lejku Jak to wygląda? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pigulasty
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 5
Dołączył(a): 20 sty 2018, o 21:33

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez ja.michal » 21 sty 2018, o 21:49

Nie grałem w gry sieciowe, ale ping w speedtestach nie różni się od tego bez i z lejkiem.
ja.michal
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 2382
Dołączył(a): 25 gru 2010, o 00:10
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 21

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Scooby Doo » 22 sty 2018, o 09:07

Pigulasty napisał(a):Czy ktoś próbował gra w gry sieciowe typ counter strike na najniższym lejku Jak to wygląda? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Mój znajomy z którym gram ma Plusa i gra po przycięciu transferu w okolicy 0,5 Mb/s różnic w pingu nie ma. Tylko, że ja mając T-mobile na niemieckim serverze mam ping 28-32ms a on 56-60ms. Zarówno on jak i ja na LTE2600.
Scooby Doo
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 10
Dołączył(a): 27 gru 2017, o 22:28

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid

Postprzez BlueBlazer » 22 sty 2018, o 23:19

tehmal napisał(a):
BlueBlazer napisał(a):Nic z tego. Nie chce się zarejestrować. Ręczny wybór sieci pokazuje że każda jest zabroniona. W aplikacji a2 roaming aktywny.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Kolega w Uzbekistanie jest?
Aero2 niema żadnej umowy o roaming w tym kraju.
Wszędzie wisiało albo "Brak usług" albo "tylko połączenia alarmowe" .
Lepiej kupić lokalny starter... pozor bo maja pieruńsko drogo :>


Nie wiem co autor ma na mysli, w kazdym badz razie w moim przypadku, na problemy z polaczeniem z siecia, pomoglo przywrocenie ustawien fabrycznych telefonu. Bardzo niechetnie stosuje te metode, ale nie mialem juz innych pomyslow.

Z innej beczki: zniszczylem karte SIM. Ile kosztuje wydanie duplikatu? Dsla na adres czy tylko osobiscie? Bo nie bedzie mnie pewnie w domu i nie wiem czy ktos inny moze odebrac.
BlueBlazer
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 11
Dołączył(a): 1 sty 2018, o 23:57

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez bolek2004 » 23 sty 2018, o 18:49

Czy aktywując pakiet przez stronę www jakikolwiek musimy wpisywać jakiś kod sms który przychodzi na telefon którego aktywacja dotyczy?
Ewentualnie czy można dodać inny numer który będzie domyślnym na który będą przychodzić takie smsy? Musi być z a2?
Pytam czy działa to tak samo jak play24 bo chcę jeden nr przenieść ale osoba która go używa nie będzie w stanie nawet smsa odczytać więc będę musiał robić wszystko sam i się zastanawiam czy będzie to możliwe.
Chociaż w sumie to będzie bo aktywuje pakiet na rozmowy raz i będzie się odnawiał co miesiąc, ale w razie jakiś problemów to różnie może być.
bolek2004
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2801
Dołączył(a): 8 maja 2008, o 16:42
Lokalizacja: LBN
Pochwały: 53
Model telefonu: Lenovo C2Power E3372
Sieć: fresh FPnK rbm5

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez muchakk » 23 sty 2018, o 18:59

Przy aktywacji przez stronę nie podaje się żadnego kodu SMS.
muchakk
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1102
Dołączył(a): 23 wrz 2007, o 23:00
Lokalizacja: a kto pyta?
Pochwały: 15
Model telefonu: Xiaomi Mi Max3, Lenovo p2
Sieć: FAKTmobile, RBM, Orange BIZ, PLUS BIZ, a2mobile

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Gregrin » 23 sty 2018, o 22:59

BlueBlazer napisał(a):Nie wiem co autor ma na mysli, w kazdym badz razie w moim przypadku, na problemy z polaczeniem z siecia, pomoglo przywrocenie ustawien fabrycznych telefonu. Bardzo niechetnie stosuje te metode, ale nie mialem juz innych pomyslow.

W iOS i np xperi (z5c na androidzie 7.1.1 -podejrzewam ze to od tej wersji wprowadzili) jest opcja resetowania samych ustawień sieciowych ;)
Gregrin
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 3425
Dołączył(a): 1 kwi 2014, o 16:29

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Krab77 » 28 sty 2018, o 18:02

Byłem za granicą, roaming w Turcji i Ukrainie był OK. W Mołdawii roaming nie działał w ogóle. W Niemczech głos był OK, ale internet zadziałał dopiero po utworzeniu w komórce APN a2mobile.pl, z APN plus internet nie działał.

Edytowano Morvius
Krab77
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 1
Dołączył(a): 28 sty 2018, o 17:43

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Remington » 28 sty 2018, o 18:19

Krab77 napisał(a):internet zadziałał dopiero po utworzeniu w komórce APN a2mobile.pl


Bo to jest poprawny APN dla a2m.
Remington
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 2365
Dołączył(a): 20 mar 2015, o 00:39

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez MyszkaMiki » 30 sty 2018, o 19:00

Dziś sms z a2mobile.

"30.01.2018r. zaobserwowano przewazajace uzycie uslugi polaczenia odbierane i obecnosc w roamingu regulowanym, w stosunku do poziomu uzycia tej uslugi i obecnosci krajowej co stanowi naruszenie zasad Polityki Uczciwego Korzystania z uslug roamingu. Jesli nie ulegnie to zmianie do 13.02.2018r., moze zostac zastosowana dodatkowa oplata roamingowa zgodnie z cennikiem"
MyszkaMiki
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 51
Dołączył(a): 8 maja 2017, o 17:53

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oferta na kartę i mix

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości