Telekomunikacja jak na dłoni






[a2mobile] Oferta prepaid Aero2

Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez leszekte » 5 paź 2017, o 21:13

Stan konta i pakietów sprawdzisz kodem *111#
leszekte
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 55
Dołączył(a): 3 lis 2016, o 14:09

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Robin560 » 7 paź 2017, o 12:31

To jest jakieś nieporozumienie. By blokować rejestrację osobom poniżej 18 roku życia.
Przenosiłem już kilka numerów a rejestrowałem jeszcze więcej i żaden z opów nie robił problemów.
Robin560
Stały bywalec
Stały bywalec
 
Posty: 268
Dołączył(a): 24 wrz 2017, o 17:15
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Model telefonu: Xiaomi redmi note 4
Sieć: Play, Nju,T-mobile, inne testowo

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez WR841ND » 7 paź 2017, o 16:17

W sumie logiczne bo wyobraź sobie ze gówniarz bez dowodu dzwoni dla jaj np na lotnisko i mowi że bombowa impreza będzie...
Niestety było wiele przypadków tego typu i szkoda marnowania pieniędzy publicznych na akcje ewakuacyjne...
Teraz to wiadomo kto gdzie i co...
WR841ND
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 37
Dołączył(a): 29 kwi 2017, o 21:49

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez MarekAG » 7 paź 2017, o 19:23

Nie logiczne. Chociażby dlatego, że nie trzeba mieć 18 lat, aby mieć dowód osobisty.
MarekAG
Zapalony dyskutant
Zapalony dyskutant
 
Posty: 309
Dołączył(a): 23 kwi 2009, o 20:45
Lokalizacja: Gdynia/Tczew
Pochwały: 6

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Remington » 7 paź 2017, o 19:45

Ograniczoną zdolność do czynności prawnych zyskuje się kończąc 13 lat i właśnie ten wiek był podawany w materiałach medialnych gdy wprowadzano obowiązek rejestracji. Widocznie operatorzy różnie to interpretują.
Remington
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 2364
Dołączył(a): 20 mar 2015, o 00:39

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez matisi » 7 paź 2017, o 23:03

Ja także nie mam ukończonych 18 lat, ale w lipcu udało mi się przenieść swój numer do a2mobile. Ani kurier, ani BOK nie robili żadnego problemu.


Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
matisi
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 144
Dołączył(a): 18 maja 2016, o 17:53
Model telefonu: Xiaomi Mi5
Sieć: Orange, RBM

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez WR841ND » 8 paź 2017, o 17:22

Wielu z was mówiło o słabym zasiegu A2M...
Dla LTE maja tylko na nadajnikach Plusa pasmo B3 (1800Mhz)i żadne inne.
W 3G 900Mhz chodzi ..ale tam pingi kosmos potrafią być( UMTS i HSPA+)

I miałem akcje typu 4G roaming ??? Ale z kim i jak ? ( netu nie było )
WR841ND
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 37
Dołączył(a): 29 kwi 2017, o 21:49

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez blizu89 » 8 paź 2017, o 17:29

@Hohopitan_1980
Rozwiązałeś już problem. Mam identyczne trudności. Nie mogę się połączyć z jednym konkretnym numerem. Korzystając z usług innych operatorów nie ma takich utrudnień. Nie wiem zupełnie czym to może być spowodowane.
blizu89
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 1
Dołączył(a): 6 paź 2017, o 23:30

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Hohopitan_1980 » 8 paź 2017, o 18:35

Napisz maila do bok. Ja w poniedziałek napisałem maila, w środę miałem usterkę naprawiona. Teraz jest ok. Nie ma czym się martwić. Zrób zgłoszenie mailem, na bok jest ciężko dodzwonić. W mailu najlepiej podać godziny o których próbowało się połączyć z tym numerem. Pozdrawiam
Hohopitan_1980
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
Avatar użytkownika
 
Posty: 65
Dołączył(a): 30 mar 2012, o 17:37
Lokalizacja: Częstochowa
Pochwały: 1
Model telefonu: Lenovo C2 Power
Sieć: Play - Virgin Mobile

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez teldplp » 8 paź 2017, o 19:06

A ja trochę z innej beczki...
Od 3 miesięcy jestem w a2mobile. Trzeci raz mi się zdarzyło, że sms z informacją o kończącym się pakiecie przychodzi między 2:55 a 2:59 w nocy. Czyli właściwie prawie dokładnie co do minuty w "miesięcznicę" przeniesienia numeru i smsa i pierwszego smsa z informacją o przeniesieniu i stanie konta.
Też tak macie?
U innych operaratorów do tej pory raczej smsy infomracyjne mi przychodziły w ludzkich porach.
Telefonu niestety wyciszyć nie mogę, a sen mam dość płytki :/
teldplp
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 8
Dołączył(a): 11 lip 2016, o 09:40

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez lero » 10 paź 2017, o 12:46

Ja po kontakcie z BOK (zarówno mailowym jak i telefonicznym) już prawie tydzień czekam na rozwiązanie problemu braku maila z linkiem aktywacyjnym, którego nie dostałem po rejestracji na moje.a2mobile Raczej średnio w mojej ocenie cały ten BOK działa...
lero
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 22
Dołączył(a): 10 kwi 2009, o 22:06
Lokalizacja: z mamy

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Burito » 12 paź 2017, o 10:17

Witam czy sieć A2Mobile działa z roamingu krajowego innych operatorów? Jeżeli tak to jakich?
Burito
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 190
Dołączył(a): 9 lip 2017, o 21:16

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez rudymax » 12 paź 2017, o 10:25

Burito napisał(a):Witam czy sieć A2Mobile działa z roamingu krajowego innych operatorów? Jeżeli tak to jakich?

Plus
rudymax
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 512
Dołączył(a): 8 cze 2016, o 13:05

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Kryniczanin » 12 paź 2017, o 11:19

Plus i Sferia.
Kryniczanin
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 3779
Dołączył(a): 27 lut 2010, o 22:48
Lokalizacja: Krynica Zdrój
Pochwały: 37
Model telefonu: HP20
Sieć: W4 i dziewica

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Burito » 12 paź 2017, o 11:22

Czyli nie można liczyć, że A2Mobile zadziała na nadajnikach T-Mobile i Orange?
Burito
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 190
Dołączył(a): 9 lip 2017, o 21:16

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oferta na kartę i mix

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości